De Disney+ Interface
De Disney+ Interface | Bron: Disney

Disney deelt nieuwe informatie over Disney+

Disney CEO Bob Iger heeft gisterenavond een berg nieuwe informatie gedeeld over de aankomende streamingdienst van de media gigant.

Er werden beelden van de interface van de dienst getoond en er werd verteld dat het met Disney+ mogelijk is om content lokaal te downloaden, zodat men ook onderweg, zonder internet verbinding, kan kijken. Vanaf de lanceerdatum zal Disney’s gehele Signature Collection van klassieke geanimeerde films beschikbaar zijn.

De Disney+ Interface
De Disney+ Interface | Bron: Disney

Disney praat over gepersonaliseerde profielen, waarbij gebruikers onder meer Disney figuren als avatar kunnen gebruiken. Het is nog niet duidelijk of er meerdere profielen op Ă©Ă©n account gebruikt kunnen worden zodat familieleden hun eigen selectie en aanbevelingen kunnen gebruiken zoals nu bijvoorbeeld bij Netflix het geval is.

Disney+ zal in de Verenigde Staten vanaf 12 november beschikbaar zijn en $6,99 per maand of $69,99 per jaar gaan kosten. Een exacte datum en prijs voor Nederland is nog niet bekend gemaakt, maar het uitrolschema van de dienst laat zien dat West Europa in de eerste zes maanden van 2020 aan de beurt is, en dat de hele wereld binnen twee jaar toegang zal hebben. Iger ging niet in op het gerucht, waar wij eerder melding van maakte, dat de dienst eerst in Nederland getest zou worden.

Nieuwe Disney films, zoals de live action Lady en de Vagebond waar gisteren beelden van getoond werden, zullen voortaan nadat ze uit de bioscoop verdwijnen op de streaming dienst beschikbaar worden. Al is nog niet duidelijk of dat direct zal zijn of dat daar een paar maanden tussen zal zitten zoals momenteel het geval is met digitale en DVD/Blu-Rey releases.

Naast de oude Disney content zal er ook Fox content op de dienst verschijnen, vooralsnog worden er cijfers genoemd in de richting van 500 films (waarvan 13 Disney Vault Classics) en 7500 afleveringen. Disney+ zal onder anderen de exclusieve streaming locatie van The Simpsons zijn.

Aan nieuwe series is er ook geen gebrek zo krijgen Scarlet Witch (Elisabeth Olsen) en Vision (Paul Bettany) een eigen Marvel serie genaamd WandaVision. Ook krijgen Falcon (Anthony Mackie) en Bucky Barnes (Sebastian Stan) een serie genaamd Falcon & Winter Soldier. Ook zal Loki (Tom Hiddleston) een eigen serie krijgen.

Falcon & Winter Soldier logo
Falcon & Winter Soldier logo | Bron: Disney

Maar op Star Wars gebied is er uiteraard ook nieuws. The Mandalorian zal vanaf dag 1 op de streamingdienst beschikbaar zijn en hiervoor werd zelfs een officieel logo onthuld:

The Mandalorian
The Mandalorian logo | Bron: Disney

Verder zullen alle Star Wars films in het eerste jaar beschikbaar komen en K2 (Alan Tudyk) zal samen met Cassian Andor (Diego Luna) verschijnen in de Cassian Andor serie.

Dit waren de hoogtepunten uit de presentatie, wil je de overige nieuwtjes ook doornemen dan heeft Disney handig alles bij elkaar samengevat in deze twitter thread.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!