De Avonturen van de Bouwmeesters

De Avonturen van de Bouwmeesters

De Avonturen van de Bouwmeesters is een nieuwe LEGO Star Wars TV serie die zich afspeelt tussen de gebeurtenissen van The Empire Stikes Back en Return of the Jedi. De serie richt zich op de avonturen van de Bouwmeester familie, Kordi, Zander, Rowan en hun B1 Battledroid R0-GR (”Roger”). De Bouwmeesters leiden samen een eenvoudig bestaan, ze verzamelen wrakken van ruimteschepen, bouwen hier nieuwe schepen van en gebruiken onderdelen om schepen van klanten te repareren. Kordi (Barbara Sloesen) is het brein achter het familiebedrijf, zij regelt alle zakelijke klussen en zorgt er voor dat de rest hun werk doen. Zander (Robbert van den Bergh) is helemaal weg van ruimteschepen, zo erg zelfs dat hij aan de geur van een schip kan ruiken wat voor een schip het is! Hij is dan ook de monteur die ale reparaties uitvoert en van overgebleven onderdelen compleet nieuwe schepen bouwt. Rowan (Bauke van Boheemen) doet wat hij kan om zijn grote broer en zus te helpen. Roger (Mitchell van den Dungen Bille) is voor zover hij weet de laatste werkende veteraan uit de Clone Wars, maar tegenwoordig werkt hij niet meer op het slagveld, hij zorgt er voor dat de werkplaats netjes blijft en is erg trots op zijn kookkunsten.

Hun leven is tot nu toe nooit simpel, maar wel vrij rustig en veilig geweest. Dit veranderd echter wanneer blijkt dat de jongste van de familie, Rowan, een connectie met de Force heeft. Hij voelt zich aangetrokken tot Kyberzwaard kristallen. Het Kyberzwaard is een oud en mythisch wapen dat krachtig genoeg is om complete planeten te vernietigen. Waar een lightsaber een klein Kyberkristal gebruikt als krachtbron, bestaat het Kyberzwaard helemaal uit dit materiaal.

Emperor Palpatine (Hero Muller) en Darth Vader (Simon Zwiers) zijn opzoek naar de kristallen die samen dit zwaard vormen en het is aan Kordi, Zander, Rowan, Roger en hun hechte familieband om het Kyberzwaard als eerste te bemachtigen en zo uit de handen van het kwaad te houden. Het lot van het universum ligt in hun handen.

In de Verenigde Staten zijn alle 13 afleveringen van het eerste seizoen inmiddels uitgezonden, maar in Nederland kunnen we sinds afgelopen vrijdag ook van deze TV serie genieten. Disney XD zendt elke vrijdag een nieuwe aflevering uit. Mocht je de eerste aflevering gemist hebben, dan kun je deze online terugkijken op de website van Disney XD.

Heb je de eerste aflevering al gezien? Wat vond je er van? Zag je de verrassing op het einde aankomen? Wie is tot nu toe je favoriete personage uit de serie? Laat het ons weten in de comments!

De Avonturen van de Bouwmeesters
Kordi, Rowan en Zander in de cockpit van hun schip.
Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!