David Prowse

David Prowse (85) overleden

Een van de meest geliefde schurken allertijden is niet meer: David Prowse is op 85-jarige leeftijd overleden.

Prowse staat voornamelijk bekend als de acteur die Darth Vader speelde in de originele trilogie. Hoewel zijn stem met Brits accent werd vervangen door James Earl Jones was Prowse de persoon in het pak van een personage dat wereldwijd als de meest iconische schurk in de filmindustrie ooit wordt beschouwd.

In 2015 verscheen de documentaire I Am Your Father, met als doel om Prowse de erkenning te bieden die hij als Darth Vader-acteur bij het grote publiek nooit echt heeft gekregen. Niet alleen werd zijn stem in de films vervangen, ook de ongemaskerde Darth Vader in Return of the Jedi werd gespeeld door een andere acteur (Sebastian Shaw).

David Prowse
David Prowse, de oorspronkelijke acteur die Darth Vader speelde, is niet meer.

Het had overigens niet veel gescheeld, of de 2 meter lange bodybuilder had de rol van Chewbacca gekregen. Prowse koos er echter voor om auditie te doen voor de rol van Darth Vader, omdat hij van mening was dat vooral de schurken je altijd bijblijven. Echter was Darth Vader niet de rol waar Prowse het meest trots op was, dat was zijn rol als de allereerste ‘Green Cross Code’ man in de Britse verkeersveiligheidsvideo’s gericht op kinderen. Hiervoor ontving Prowse zelfs een koninklijke onderscheiding.

Sinds 2016 was Prowse, gezien zijn fysieke gesteldheid, niet meer op conventies te vinden. In 2006 had onze zustersite StarWarsInterviews.com nog een interessant interview met hem.

Wij wensen Prowse’s fans en familieleden, in het bijzonder zijn vrouw en drie kinderen, veel sterkte toe. May the Force be with you, always.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!