SWA

Welkom op Star Wars Awakens 2.0

In het najaar van 2015 ging deze community – toen er in het allerprilste begin nog maar enkel een forum bestond – van start, in aanloop naar The Force Awakens. Bijna drie jaar later is het tijd voor een nieuw begin. Met belangrijke verbeteringen zowel vóór als áchter de schermen.

Inmiddels ben ik blij en trots te mogen stellen dat Star Wars Awakens – met dank aan onze diverse, exclusieve content en de vele mensen die ons besloten te volgen op social media – is uitgegroeid tot de grootste onofficiële Star Wars website in de Benelux. Natuurlijk verschijnt die content niet vanzelf en spreek ik op deze plek dan ook graag mijn dank uit naar de crew.

Crew, bedankt!

Dennis’ exclusieve interviews (wist je dat onze zusterwebsite en wij de allergrootste collectie exclusieve Star Wars interviews wereldwijd hebben?) en zijn vele berichten voor de site, Wesley’s punctuele berichten (soms op onchristelijke tijden!) en (film)recensies, Roel’s werk als boekrecensent, 3D builder en de vele hulp bij het bouwen van deze nieuwe website. Thomas, onze columnist, die met zijn journalistieke achtergrond graag vanuit nieuwe invalshoeken met passie over Star Wars schrijft. Maar natuurlijk ook gamefreak Calvin (voor het aanreiken van hulp toen nog niemand anders dat deed) en onze oud-columnist Bas, die het al druk genoeg heeft met zijn eigen website en andere bezigheden. Beiden zijn niet meer bij Star Wars Awakens betrokken, maar ik weet zeker dat ze ons nog op de voet volgen!

Star Wars Awakens 2.0

De website is zoals je kunt zien compleet vernieuwd. Belangrijke speerpunten van de nieuwe website zijn snelheid, responsiviteit en functionaliteit. Dat klinken zonder extra context als drie betekenisloze begrippen. Het technische verhaal zal ik jullie besparen; de meesten van jullie zullen al gauw genoeg zien wat er veranderd is door heel goed rond te kijken op onze frontpage en hoe de pagina’s van onze (nieuws)berichten en verschillende productspecifieke reviews eruitzien. Door daarnaast gebruik te maken van de gloednieuwe en zeer vlotte zijbalk vind je nu nóg sneller de berichten die je zoekt en de site laadt vanwege z’n no-nonsense verpakking vele malen sneller dan voorheen op zowel desktop, laptop, tablet én mobiel.

Dromen die uitkwamen

Toen ik deze website drie jaar geleden begon was het mijn intentie om zoveel mogelijk Nederlandstalige Star Wars fans bij elkaar te brengen en deze regio samen met hen internationaal op de kaart te zetten ten opzichte van de grote internationale communities die er toen natuurlijk al waren. Ik kreeg echter meer dan dat; ik leerde veel nieuwe mensen kennen en maakte al gauw nieuwe vrienden. We slaagden er met behulp van Dennis al snel in om grote namen zoals Billy Dee Williams en Vanessa Marshall te strikken voor een exclusief interview, maar het waren over het algemeen vooral de minder bekende mensen die voor de amusantste interviews zorgden (zoals bijvoorbeeld deze van Mark Alec Rutter, die een Stormtrooper speelde in The Force Awakens).

We kregen langzamerhand steeds meer naamsbekendheid en werden benaderd door bedrijven, mochten aanwezig zijn op gesloten (pers)evenementen, wonnen een (voor ons) zeer prestigieuze Star Wars quiz, zijn inmiddels vaste gast met een eigen stand op Nederlands grootste (en leukste!) Comic Con, we hebben meerdere acteurs en betrokkenen face-to-face mogen interviewen en waren aanwezig bij de rode loper premières van de laatste Star Wars films. Kortom, voor een fan waren het meerdere dromen die realiteit werden.

Ontzettend bedankt daarvoor!

Wij zullen ons best blijven doen om jullie te voorzien in jullie dagelijkse Star Wars behoefte en met onze unieke content heb ik er ook het volste vertrouwen in dat we dit zullen blijven doen.

Een oproep – en een verzoek

Het is tijd om weer op zoek te gaan naar de verbinding met elkaar en de gezamenlijke liefde die we hebben voor deze franchise. Die verbinding onder fans is immers een van de belangrijkste redenen geweest voor het ontstaan van deze website!

Star Wars is groter dan ooit, maar de fanbase is momenteel ook meer verdeeld dan ooit. Kritisch zijn is uiteraard niks mis mee, maar negativiteit is wat anders. Er is daar een dunne lijn die naar mijn mening regelmatig wordt overschreden door de felheid (tot persoonlijke aanvallen aan toe) in combinatie met een hoge frequentie van (diezelfde) kritiek: herhaling.

Dat gaat op sommige websites of fora zoals Reddit in enkele gevallen zelfs zo ver dat een bepaalde groep fans zich geroepen voelt om structureel negatieve reacties die irrelevant aan het (nieuws)bericht in kwestie zijn te plaatsen. Laten wij er als fans alsjeblieft voor zorgen dat we bij zowel felheid als frequentie niet de grens overschrijden, dan weet ik zeker dat er meer dan genoeg Star Wars fans zijn die graag op een gezonde manier het gesprek met ons aan willen gaan.

Graag sluit ik af met het verzoek of jullie ons willen volgen op al onze social media kanalen en lid willen worden van ons forum en onze Facebookgroep (waar in de afgelopen dagen nog interessante, intense discussies werden gevoerd!).

Dus: volg ons op Facebook, Twitter, Instagram en praat mee in de Lowlands Cantina, dé Star Wars Facebookgroep voor Nederlandstalige fans!

Bedankt voor het lezen en we zien je hier graag terugkomen! Of blijf je nog gezellig even hangen om rond te kijken? 🙂

Hoe dan ook: may the Force be with you! Ook namens de crew,

Ramon

Oprichter en hoofdredacteur van Star Wars Awakens

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!