Boba Fett

The Book of Boba Fett winactie en een gloednieuwe website

Plus: een nieuwe website met nieuwe crewleden!

The Book of Boba Fett
Release Date
29 december 2021
Winactie Disney NL
Win een The Book of Boba Fett-prijzenpakket!
Deelname Winactie

Met dank aan Disney Nederland mogen wij twee The Book of Boba Fett-prijzenpakketten weggeven. Daarnaast introduceren we via deze weg graag onze nieuwe website aan jullie, een evolutie van de vorige iteratie. Tot slot stellen we twee nieuwe crewleden aan jullie voor.

De eerste twee afleveringen van The Book of Boba Fett (sinds 29 december wekelijks te zien op Disney+) zitten er alweer op! De serie vertelt het verhaal van hoe het Boba Fett is vergaan nadat hij in de mond van een Sarlacc viel in Return of the Jedi (1983). Tegelijkertijd krijgen we ook te zien hoe het hem afgaat als crime lord op Mos Espa, Tatooine, waar zijn voormalige werkgever Jabba the Hutt ooit regeerde. De serie heeft al enkele bekende verwijzingen naar andere Star Wars content gehad, zoals onze gloednieuwe redacteur Machiel wist te vertellen over deze zwartharige Wookiee. Natuurlijk zijn we allemaal reuzebenieuwd hoe het verhaal verder zal gaan; de serie begint net als de woestijntrein uit de laatste aflevering nu wel hard op gang te komen!

Gelukkig mogen we vanuit Disney NL ook iets leuks doen voor de Star Wars fans. Via onze Facebookpagina loopt er al een winactie in het kader van de release van The Book of Boba Fett. Wil jij kans maken op het tweede prijzenpakket? Lees dan snel door om erachter te komen wat je hiervoor moet doen!

Een nieuwe website

Zoals onze trouwe bezoekers inmiddels al is opgevallen hebben we sinds deze week een compleet nieuwe website. Het technische verhaal waarom dit een verbetering is zal ik jullie besparen, maar ga er maar vanuit dat de site qua functionaliteit, snelheid en zeker ook qua uiterlijk nu veel meer uitstraalt een Star Wars site te zijn.

StarWarsAwakens.nl is de grootste onofficiële Star Wars website van Nederland en België en ziet er nu voor het eerst ook uit als een website die Star Wars ademt. Qua functionaliteit zullen jullie zeker interessante features kunnen ontdekken, zo zullen al onze berichten en reviews er vanaf nu een stuk strakker en overzichtelijker uit zien en kunnen we jullie bijvoorbeeld rondom grote Star Wars evenementen middels een liveblog op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen, om maar een praktisch voorbeeld te noemen.

Wat ik persoonlijk een fijne nieuwe feature vind is dat onze site nu de mogelijkheid biedt om naar de dark side te gaan met een dark mode, hiervoor druk je op het Imperial logo rechtsbovenin. Om terug te keren naar de light side druk je logischerwijs op het logo van de Jedi Order! Tot slot kunnen we nu de Star Wars Podcast, onze Discord en andere social media platformen effectiever delen met onze volgers. Kijk vooral eens rond op deze nieuwe site en mocht je iets geks zien, schroom niet om het ons te laten weten!

Nieuw crewlid: Sherwin Schutte

Aangezien jullie keer op keer in zowel bezoekersaantallen als interactie laten merken dat er vraag is naar LEGO content, hebben we Sherwin Schutte – voormalige gast van de Star Wars Podcast (beluister de aflevering met hem hieronder terug) en Star Wars LEGO-expert – gevraagd of hij het ziet zitten om daar vaker over te schrijven. Gelukkig was de wens geheel wederzijds; Sherwin wilde namelijk dolgraag meer met LEGO en Star Wars gaan doen! Enkele maanden geleden deelde hij al zijn eerste LEGO review op de site en binnenkort gaat hij aan de slag met een artikel over wat je op het gebied van Star Wars LEGO kunt verwachten in 2022. Welkom bij het team Sherwin!

Nieuw crewlid: Machiel Hulsbosch

Een tweede nieuwe crewlid en vaste bezoeker van onze gezellige community is Machiel Hulsbosch, die groot liefhebber is van Star Wars comics. Stripboeken worden vaak onderbelicht, in mijn ogen onterecht. Tot iets meer dan een jaar geleden had ik ook nog nooit Star Wars comics geprobeerd, maar inmiddels heb ik ontdekt dat deze een fantastische toevoeging zijn aan de Star Wars lore omdat het enerzijds vanwege de lengte van een serie vaak goed de diepte in kan en elementen weet te brengen die je normaliter nooit in een film of serie hoeft te verwachten en anderzijds is het vergeleken met een boek een stuk filmischer en past het daarom ook zo goed bij Star Wars!

Machiel is tevens de man achter het account @starwars__comics op Instagram waarop hij regelmatig nieuwe content op het gebied van Star Wars comics plaatst. Zijn eerste artikel is al een feit, waarin hij de oorsprong uitlegt van een specifieke character uit de tweede aflevering van The Book of Boba Fett (spoiler alert!). Met hem bij het team kunnen we ook op dit vlak jullie beter bedienen, want zoals ik vorig jaar al schreef: Star Wars comics verdienen een kans!

The Book of Boba Fett winactie

Zoals gezegd mogen we van Disney NL een leuk prijzenpakket weggeven. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is het Facebookbericht te liken en deel te nemen aan de winactie op de Star Wars community (maar waar ook Marvel en heel veel andere popcultuur wordt besproken). Als je nog geen lid bent van de community ga je eerst naar StarWarsLowlands.nl om automatisch lid te worden en vervolgens kun je hier klikken om meteen naar het juiste bericht te gaan. Druk op de emoji om mee te doen aan de winactie!

Simpel genoeg toch? Als je dubbel kans wil hebben, doe dan óók mee met de winactie op Facebook! De winnaars worden willekeurig gekozen en worden op zondag 16 januari bekendgemaakt. Je kunt maximaal 1 prijzenpakket winnen. Redactieleden zijn uitgesloten van deelname.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!