Star Wars Interviews

StarWarsAwakens.nl presents: StarWarsInterviews.com

Voorwoord van Ramon

In het afgelopen jaar is Star Wars Awakens met lichtsnelheid uitgegroeid tot de grootste Nederlandstalige Star Wars website. Dit was mijn doel en ik ben er trots op dat we dat hebben bereikt. Nu voor Star Wars een nieuw tijdperk aanbreekt met Anthology films is het voor ons ook tijd om een stapje verder te gaan en ons potentiële publiek te verbreden.

In het afgelopen jaar heb ik tevens het enorme geluk gehad dat ik bijzonder veel hulp gekregen van de andere crewleden; we doen dit immers met z’n allen en hoewel ieder uiteraard zijn eigen verplichtingen heeft in het dagelijks leven heb ik mij er meermaals over verbaasd hoe betrokken en toegewijd iedereen is in het creëren van de ultieme Star Wars website voor Nederlandstalige fans. Nieuws, exclusieve interviews en artikelen zoals (strip)boekrecensies, gamerecensies en columns worden regelmatig voor de fans geserveerd. Zonder de anderen was er helemaal niks van dit alles terechtgekomen.

Toen Dennis mij eind vorig jaar vertelde dat hij Billy Dee Williams een paar vragen mocht stellen namens ons schrok ik daar wel even van. Dennis heeft in de loop der jaren zeer veel betekend voor de Star Wars scene in zowel Nederland als daarbuiten en daarom ben ik zeer blij en trots dat hij zich heeft verbonden aan Star Wars Awakens. Zijn exclusieve interviews voor ons hebben een sleutelrol gespeeld in de groei van deze communitywebsite; met name in het prille begin hebben wij onszelf met dank aan hem in de kijker van Star Wars fans (inter)nationaal kunnen spelen. Hier kan ik hem niet genoeg voor bedanken en daarom ben ik blij dat hij namens ons de volgende aankondiging kan doen.

Dennis verdient een eigen plek op het internet om zijn bijdragen te etaleren, een website die zeer nauw zal samenwerken met Star Wars Awakens en die onze ligging binnen de internationale Star Wars scene verstevigt. Met gepaste trots presenteren wij dan ook zijn internationale interview archief, waar vele jaren aan Star Wars interviews op terug te vinden zijn. Star Wars Awakens en Star Wars Interviews gaan samen over de grenzen en maken de weg vrij voor internationale bezoekers op onze community. Daarom ben ik, tot slot, blij aan te kunnen kondigen dat ons forum vanaf per heden toegankelijk is voor Engelstalige bezoekers om eer aan te doen aan onze internationale domeinnaam http://www.starwars.community/.

StarWarsInterviews.com

Velen van jullie zullen ze dit jaar wel gelezen hebben (althans, dat hoop ik): de exclusieve interviews met cast en crew op StarWarsAwakens.nl.

Sinds mijn eerste interview in 2005 (dat ik afnam voor de toenmalige Nederlandse Star Wars site) is er inmiddels een heuse collectie ontstaan van 147 unieke interviews. Tot op heden stonden de meesten op een bijna 10 jaar oude blog (die vermeld staat in de credits van JW Rinzler’s boek The Making of Return of the Jedi, iets waar ik erg trots op ben) terwijl de interviews van het afgelopen jaar op StarWarsAwakens.nl te vinden waren.

Enige tijd geleden stelde Ramon de vraag of ik de complete collectie op een nieuwe site wilde onderbrengen. Een moderne site in plaats van een antieke blog, een site verbonden aan StarWarsAwakens.nl, de site waar ik al meer dan een jaar deel van uit maak! Hier hoefde ik niet over na te denken. JA!

Vanaf heden is er StarWarsInterviews.com; een online archief waar alle door mij afgenomen interviews te vinden zullen zijn. Helaas is het niet gelukt om bij de lancering van de site ze allemaal online te krijgen, dus de komende weken zullen er met grote regelmaat updates komen totdat ze alle 147 online staan.

Ik hoop dat het komende jaar er nog veel nieuwe zullen volgen, zeker nu er met Rogue One weer veel nieuwe verhalen door cast en crew te vertellen zijn!

Speciale dank gaat uit naar mijn StarWarsAwakens-collega Ramon, op wiens conto het bouwen van de site gezet mag worden (en zonder wiens hulp ik het nog steeds met die oude blog had moeten doen) en Niels van de Dutch Garrison die het logo heeft ontworpen!

May the Interviews be with you,

Dennis

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!