Social Media

Community

Star Wars Identities opent in Brussel

Geplaatst

op

Nadat de Hollanders er eerst een half jaar van konden genieten, is het dan eindelijk zover. De expo Star Wars Identities opende vandaag zijn deuren in Brussel. Vanaf vandaag zijn meer dan 200 originele rekwisieten, modellen, kostuums en illustraties uit de Star Wars films te zien in de Brussels Expo.

Uw trouwe Star Wars Awakens reporters hebben de tentoonstelling natuurlijk al in Nederland bezocht. Zie in ons artikel over de opening in Utrecht wat we van Identities vonden. Of lees Dennis’ exclusieve interview met twee van de hardwerkende dames achter de expo, Laela French (Director of Archives van het Lucas Cultural Arts Museum) en Sophie Desbiens (Communications & Museum Relations Director van X3Productions).

Star Wars Identities

Het originele Boba Fett kostuum, ooit gedragen door Jeremy Bulloch.

C3-PO’s kostuum uit A New Hope.

Star Wars Identities

Luke Skywalker’s X-Wing kostuum.

Anakin Skywalker’s kostuum.

STAR WARS Identities: The Exhibition 

Locatie: Brussels Expo (Palais 2, Brussel)

Datum: Van 4 april 2018 t/m 4 september 2018

Tickets: €21,90 voor volwassenen, €15,90 voor kinderen

Tickets zijn vanaf nu te koop via Ticketmaster. Of ga voor meer informatie en tickets naar www.starwarsidentities.be

Audiotour en de RFID polsband zijn inbegrepen bij het ticket en worden uitgedeeld voordat men de tentoonstelling betreedt. Er wordt gewerkt met entree tickets met tijdslots, de laatste toegang is een half uur voor sluitingstijd.

 

A.k.a. BoxerlessBossk Tien jaar geleden was hij nog een enorme nerd met veel te sterke meningen over Star Wars en comics. Nu is hij een enorme nerd met veel te sterke meningen over Star Wars en comics die wel eens berichten over Star Wars post op je favoriete website!

Lees verder
Advertentie
Klik om te reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Community

Welkom op Star Wars Awakens 2.0

There has been an awakening… have you felt it?

Geplaatst

op

Door

SWA

In het najaar van 2015 ging deze community – toen er in het allerprilste begin nog maar enkel een forum bestond – van start, in aanloop naar The Force Awakens. Bijna drie jaar later is het tijd voor een nieuw begin. Met belangrijke verbeteringen zowel vóór als áchter de schermen.

Inmiddels ben ik blij en trots te mogen stellen dat Star Wars Awakens – met dank aan onze diverse, exclusieve content en de vele mensen die ons besloten te volgen op social media – is uitgegroeid tot de grootste onofficiële Star Wars website in de Benelux. Natuurlijk verschijnt die content niet vanzelf en spreek ik op deze plek dan ook graag mijn dank uit naar de crew.

Crew, bedankt!

Dennis’ exclusieve interviews (wist je dat onze zusterwebsite en wij de allergrootste collectie exclusieve Star Wars interviews wereldwijd hebben?) en zijn vele berichten voor de site, Wesley’s punctuele berichten (soms op onchristelijke tijden!) en (film)recensies, Roel’s werk als boekrecensent, 3D builder en de vele hulp bij het bouwen van deze nieuwe website. Thomas, onze columnist, die met zijn journalistieke achtergrond graag vanuit nieuwe invalshoeken met passie over Star Wars schrijft. Maar natuurlijk ook gamefreak Calvin (voor het aanreiken van hulp toen nog niemand anders dat deed) en onze oud-columnist Bas, die het al druk genoeg heeft met zijn eigen website en andere bezigheden. Beiden zijn niet meer bij Star Wars Awakens betrokken, maar ik weet zeker dat ze ons nog op de voet volgen!

Star Wars Awakens 2.0

De website is zoals je kunt zien compleet vernieuwd. Belangrijke speerpunten van de nieuwe website zijn snelheid, responsiviteit en functionaliteit. Dat klinken zonder extra context als drie betekenisloze begrippen. Het technische verhaal zal ik jullie besparen; de meesten van jullie zullen al gauw genoeg zien wat er veranderd is door heel goed rond te kijken op onze frontpage en hoe de pagina’s van onze (nieuws)berichten en verschillende productspecifieke reviews eruitzien. Door daarnaast gebruik te maken van de gloednieuwe en zeer vlotte zijbalk vind je nu nóg sneller de berichten die je zoekt en de site laadt vanwege z’n no-nonsense verpakking vele malen sneller dan voorheen op zowel desktop, laptop, tablet én mobiel.

Dromen die uitkwamen

Toen ik deze website drie jaar geleden begon was het mijn intentie om zoveel mogelijk Nederlandstalige Star Wars fans bij elkaar te brengen en deze regio samen met hen internationaal op de kaart te zetten ten opzichte van de grote internationale communities die er toen natuurlijk al waren. Ik kreeg echter meer dan dat; ik leerde veel nieuwe mensen kennen en maakte al gauw nieuwe vrienden. We slaagden er met behulp van Dennis al snel in om grote namen zoals Billy Dee Williams en Vanessa Marshall te strikken voor een exclusief interview, maar het waren over het algemeen vooral de minder bekende mensen die voor de amusantste interviews zorgden (zoals bijvoorbeeld deze van Mark Alec Rutter, die een Stormtrooper speelde in The Force Awakens).

We kregen langzamerhand steeds meer naamsbekendheid en werden benaderd door bedrijven, mochten aanwezig zijn op gesloten (pers)evenementen, wonnen een (voor ons) zeer prestigieuze Star Wars quiz, zijn inmiddels vaste gast met een eigen stand op Nederlands grootste (en leukste!) Comic Con, we hebben meerdere acteurs en betrokkenen face-to-face mogen interviewen en waren aanwezig bij de rode loper premières van de laatste Star Wars films. Kortom, voor een fan waren het meerdere dromen die realiteit werden.

Ontzettend bedankt daarvoor!

Wij zullen ons best blijven doen om jullie te voorzien in jullie dagelijkse Star Wars behoefte en met onze unieke content heb ik er ook het volste vertrouwen in dat we dit zullen blijven doen.

Een oproep – en een verzoek

Het is tijd om weer op zoek te gaan naar de verbinding met elkaar en de gezamenlijke liefde die we hebben voor deze franchise. Die verbinding onder fans is immers een van de belangrijkste redenen geweest voor het ontstaan van deze website!

Star Wars is groter dan ooit, maar de fanbase is momenteel ook meer verdeeld dan ooit. Kritisch zijn is uiteraard niks mis mee, maar negativiteit is wat anders. Er is daar een dunne lijn die naar mijn mening regelmatig wordt overschreden door de felheid (tot persoonlijke aanvallen aan toe) in combinatie met een hoge frequentie van (diezelfde) kritiek: herhaling.

Dat gaat op sommige websites of fora zoals Reddit in enkele gevallen zelfs zo ver dat een bepaalde groep fans zich geroepen voelt om structureel negatieve reacties die irrelevant aan het (nieuws)bericht in kwestie zijn te plaatsen. Laten wij er als fans alsjeblieft voor zorgen dat we bij zowel felheid als frequentie niet de grens overschrijden, dan weet ik zeker dat er meer dan genoeg Star Wars fans zijn die graag op een gezonde manier het gesprek met ons aan willen gaan.

Graag sluit ik af met het verzoek of jullie ons willen volgen op al onze social media kanalen en lid willen worden van ons forum en onze Facebookgroep (waar in de afgelopen dagen nog interessante, intense discussies werden gevoerd!).

Dus: volg ons op Facebook, Twitter, Instagram en praat mee in de Lowlands Cantina, dé Star Wars Facebookgroep voor Nederlandstalige fans!

Bedankt voor het lezen en we zien je hier graag terugkomen! Of blijf je nog gezellig even hangen om rond te kijken? 🙂

Hoe dan ook: may the Force be with you! Ook namens de crew,

Ramon

Oprichter en hoofdredacteur van Star Wars Awakens

Lees verder

Community

Foto-impressie Solo red carpet première

Geplaatst

op

Door

Solo

Op dinsdagavond 22 mei, de avond voordat Solo: A Star Wars Story in de bioscoop verscheen, organiseerde Disney NL een rode loper première voor media en genodigden bij de Pathé CineMec te Utrecht. Enkele gelukkige bekende (en minder bekende) Nederlanders mochten als een van de eersten de nieuwe film zien!

Waar in december nog ‘groots’ werd uitgepakt bij een soortgelijk event voor The Last Jedi, was hier enkel een rode loper en een kraampje voor een drankje aanwezig. Na de film was er in tegenstelling tot in december dan ook geen afterparty; de foyer van de bioscoop was leeg en iedereen ging na de film dan ook vrijwel direct naar huis. Wel heb ik uiteraard gevraagd naar de reacties van enkele bezoekers en eigenlijk was iedereen het er over eens: Solo is een zeer geslaagde avonturenfilm! Een van de aanwezige gasten zei zelfs dat Solo nog gaat verrassen en een financieel succes gaat worden (helaas weet ik niet meer wie, zoals verreweg de meeste genodigden ken ik hen persoonlijk niet van tv/radio/internet etc.). Inmiddels weten we helaas dat de film niet het succes is geworden waar Disney en Lucasfilm op hoopten: Solo heeft op het moment van schrijven wereldwijd slechts $ 210 miljoen opgebracht en zal naar schatting zo’n $ 450 miljoen moeten opbrengen om slechts break-even te draaien. Niet bepaald wat je verwacht te zeggen van een Star Wars film, maar financieel gezien lijkt de film uit te lopen op een teleurstelling.

De avond zelf was een prettige ervaring, goed georganiseerd en de sfeer was – met dank aan de aanwezigheid van de Dutch Garrison – prima. Tevens kon ik dankzij een vriendelijke medewerker de film zelfs eerder zien dan ik had verwacht, wat een zeer aangename verrassing was. Ik had reeds kaartjes voor drie voorstellingen in de eerste week, maar een avond als deze afsluiten met het kijken naar de allernieuwste Star Wars film blijft een van de mooiste dingen die er zijn!

Lees verder

Community

Beurzen, Conventies, Evenementen en andere belangrijke dagen

Geplaatst

op

Door

Beurzen, Conventies en evenementen

Daar er bij de redactie soms vragen binnenkomen betreffende het ontmoeten van Star Wars acteurs (of het verkrijgen van een handtekening) en evenementen hebben we e.e.a. op een rijtje gezet. Op deze pagina staan alle aankomende beurzen, conventies en evenementen in de Benelux én zijn ook andere belangrijke Star Wars dagen vermeld!

Beurzen, Conventies, Evenementen en andere belangrijke dagen in 2018

2019

2020 en verder

Lees verder

Community

Star Wars Awakens gaat naar Heroes Dutch Comic Con 2018

Geplaatst

op

Door

Met gepaste trots kondigen wij aan dat Star Wars Awakens – na eerder al op de afgelopen wintereditie van Dutch Comic Con te zijn geweest – ook deze maand van de partij is wanneer Heroes Dutch Comic Con plaatsvindt in de Jaarbeurs te Utrecht op 31 maart en 1 april.

Het is de tweede keer dat wij op ‘s lands meest uitgebreide en leukste conventie staan. Heroes Dutch Comic Con, zoals Dutch Comic Con nu heet, zal de grootste Comic Con ooit worden met maar liefst zes hallen aan vermaak. In de Star Wars corner zul je ons kunnen vinden tussen de Nederlandse tak van de 501st; Dutch Garrison en Star Wars fanfilm van Nederlandse komaf: Remnants of the Order.

Wat valt er te doen bij de stand van Star Wars Awakens?

BB-8 zal met alle liefde op de foto gaan met zijn fans. NB: Geen handtekeningen en gelieve geen muntjes in hem proberen te stoppen svp!

De levensechte BB-8 van onze eigen Roel is van de partij, dus er is sowieso genoeg gelegenheid voor mooie kiekjes met misschien wel het populairste personage van de nieuwe films!

Ramon probeert Jedi Challenges voor de eerste keer uit bij Lenovo.

Jedi Challenges

Zoals je waarschijnlijk weet is er momenteel een winactie gaande op onze Facebookpagina voor de augmented-reality game Jedi Challenges. Niet gewonnen of zou je het graag eens willen proberen? Dat kan! Bij onze stand kunnen we je laten ervaren hoe het is om een Jedi Knight te zijn, wel is het aangeraden om alvast de gratis Jedi Challenges app te installeren op je telefoon. Hier vind je Jedi Challenges voor Android en voor iOS. Mocht je dit niet doen kunnen we niet garanderen dat je de kans krijgt om dit bijzondere spel te ervaren, maar niet getreurd!

Bekijk en speel het splinternieuwe bordspel Star Wars: Legion bij onze stand op Heroes Dutch Comic Con 2018!

Star Wars: Legion

Voor de eerste keer speelbaar op een Comic Con: Star Wars: Legion! Er zullen professionele demospelers aanwezig zijn om het spel aan jullie te introduceren en met jullie aan de slag te gaan op een prachtige tafel met scenery en geverfde miniaturen. De Star Wars variant van Warhammer, zoals dit spel wordt beschouwd, is vanaf 22 maart officieel verkrijgbaar.

Tickets

Waar wacht je nog op? Kom ook naar de leukste Comic Con van Nederland en breng een bezoek aan de stand van de grootste onofficiële Star Wars website van de Benelux! Tickets zijn hier verkrijgbaar.

Lees verder
Advertentie

© Star Wars Awakens. All rights reserved. Star Wars is the intellectual property of Lucasfilm. © 2018 Lucasfilm Ltd.