Star Wars Awakens

Gezocht: social media expert met een Star Wars passie

Star Wars Awakens is voor het nieuwe jaar op zoek naar een creatieve social media specialist die een hart heeft voor Star Wars.

Star Wars Awakens groeit hard; onze community op Discord is in dit jaar ruim verdrievoudigd en op de website brachten we tevens meer content dan ooit uit! Echter zouden we nog wel wat hulp kunnen gebruiken, zo is het ons doel om zoveel mogelijk Nederlandstalige Star Wars fans te bereiken.

Wij zijn ervan overtuigd dat onze community een veilige, positieve plek is voor Star Wars fans en popcultuurliefhebbers in het algemeen. Om deze fans te bereiken kan ons team wel een aanvulling gebruiken op het gebied van (visuele) social media specifieke content. Voel jij je thuis in de wereld van social media en ben je op de hoogte van de trends en ontwikkelingen op het gebied van TikTok/Instagram? Heb je een creatieve mindset, passie voor Star Wars en ben je minimaal 18 jaar oud? Dan heb je zojuist jouw ideale nevenactiviteit gevonden en wij ons nieuwe teamlid!

Wat is Star Wars Awakens?

Website

StarWarsAwakens.nl is sinds 2015 uitgegroeid tot de grootste Nederlandstalige Star Wars website. Op deze site publiceren wij allerlei geschreven Star Wars content, waaronder nieuwsberichten, recensies van (strip)boeken/films/serie-afleveringen/games, interviews, achtergrondartikelen, prijsvragen en meer. Het doel hiervan is om Nederlandstalige Star Wars fans een betrouwbaar platform te bieden waarop zij Star Wars content kunnen consumeren. Met onze website-content willen wij hen informeren en entertainen.

Discord

Naast de website hebben wij inmiddels ook een eigen Discord-server waarop vele Star Wars fans bij elkaar komen om over Star Wars en andere popcultuur-gerelateerde zaken te praten. Hierin is in de loop der tijd een heuse community ontstaan, zo heeft een deel van onze leden elkaar inmiddels ook in het echt ontmoet op conventies en andere onderling geplande sociale activiteiten. Tevens organiseren wij regelmatig winacties en sociale activiteiten binnen onze Discord-server, zoals de door onze leden zelf geïnitieerde comicsclub en boekenclub waarin men gezamenlijk op laagdrempelige en gezellige wijze Star Wars literatuur bespreekt.

Ook zijn er watchparties, spelen we sinds kort regelmatig samen Star Wars 5E (de Star Wars variant van Dungeons & Dragons) en vindt er regelmatig een Star Wars quiz plaats waarin je prijzen en een exclusieve titel kunt winnen. Vrijwel elke avond is het gezellige in de voice-chat en vinden daar de meest uiteenlopende gesprekken plaats onder een potje Fortnite / Overwatch 2 / Star Wars Squadrons etc.

Star Wars Awakens op Discord is in korte tijd uitgegroeid tot een veilige, positieve plek voor Star Wars fans om met elkaar te verbinden en nieuwe vriendschappen te sluiten.

Podcast

Tot slot maakt Star Wars Awakens in samenwerking met de Star Wars Podcast elke zondag een podcastaflevering, welke ook nauw in verbinding staat met de Star Wars Awakens community: meerdere communityleden hebben in het verleden al eens aangeschoven om mee te praten tijdens een aflevering en daarnaast zijn de hosts van de podcast ook te vinden in onze Star Wars community op Discord.

Voor een uitgebreider overzicht van wat Star Wars Awakens allemaal te bieden heeft (ik heb het nu nog niet eens gehad over het YouTube-kanaal van onze Bas die daarop elke Star Wars game ooit verschenen recenseert, ter aanvulling op de geschreven reviews die hij op de website publiceert!) ga naar StarWars.community!

Wat ga je doen?

Wij gebruiken onze Facebook en Twitterpagina vooral als doorgeefluik naar de geschreven content op onze website. Dat werkt op zich prima, maar zoals jij hopelijk begrijpt zijn kanalen zoals TikTok en Instagram daar niet geschikt voor. Wel is er een grote doelgroep Star Wars fans die vooral van deze laatste kanalen actief gebruikmaakt en daardoor Star Wars Awakens nog niet kennen. Dit is waar we jouw hulp in kunnen gebruiken!

Als Social Media Specialist ben jij de verbindende schakel tussen Star Wars fans op visuele social media zoals TikTok/Instagram en onze Star Wars community. Jouw creativiteit en kennis van de huidige trends/ontwikkelingen zet je in om op regelmatige basis content te creëren die Nederlandstalige Star Wars fans op het platform aanspreken. Als onderdeel van het Star Wars Awakens team is het een prè als je daarnaast kunt meehelpen met het modereren binnen onze Discord, al is dit geen absolute must. Door deel te nemen aan onze teamoverleggen (3-4x per jaar) en dagelijks binnen de crew-channels actief te zijn heb je regelmatig overleg met onze crew en kun je makkelijk met ons sparren over jouw en onze ideeën.

 • Je gaat actief Star Wars Awakens vertegenwoordigen op social media, met name op TikTok en wellicht ook op Instagram.
 • Je werkt aan en denkt mee over het vergroten van het bereik van de social media kanalen en hanteert een proactieve houding in het vestigen van Star Wars Awakens als dé Nederlandstalige Star Wars community op social media.
 • Je maakt Star Wars content en hebt daar veel vrijheid in, wel is het gewenst om enkele keren per maand in een post een ‘link’ te maken met onze website/Discord zodat mensen herinnerd worden aan wat Star Wars Awakens nog meer te bieden heeft.
 • De content die je maakt verschijnt automatisch in onze Discord en bedient dus zowel onze huidige leden als dat het de potentie heeft om nieuwe fans naar de community toe te brengen. Jouw content sluit hier naadloos op aan.
 • Met de andere teamleden (die met name druk zijn met de website/Discord) heb je dagelijks contact via Discord, bovendien draag je bij aan de gesprekken die binnen onze community plaatsvinden. Dit betekent in de praktijk dat je op dagelijkse basis zichtbaar bent op Discord. Het is immers de bedoeling dat onze communityleden jou ook gaan leren kennen en we vinden de korte lijn tussen onze contentmakers en de consumenten van deze content belangrijk.

Welke skills & ervaring heb je nodig?

Als Social Media Specialist bij Star Wars Awakens is het belangrijkst dat je gemotiveerd bent om visuele Star Wars content te creëren en dat je hier gemiddeld een paar uur per week voor beschikbaar hebt.

Verder vragen wij:

 • Een minimale leeftijd van 18 jaar;
 • Uitgebreide ervaring met visuele social media; TikTok, Instagram;
 • Je draagt actief bij aan de Star Wars Awakens Discord;
 • Je denkt out of the box en bent creatief;
 • Je kunt verantwoordelijk omgaan met de vrijheid die je krijgt om Star Wars Awakens te representeren;
 • Je kunt nauwkeurig werken en bent leergierig;
 • Je kunt goed schrijven en je hebt een uitstekende kennis van de Nederlandse taal;
 • Je kunt goed zelfstandig werken, maar in een team samenwerken is ook geen probleem voor jou;

Als jij goed kunt onderbouwen waarom je graag Star Wars Awakens wilt representeren en waarom je vindt dat deze taak zo goed bij jou past, zul je worden uitgenodigd voor een gesprek middels beeldbellen op Discord.

Wat krijg je van ons?

Als jij ons nieuwe teamlid wordt, maak je onderdeel uit van een hecht team Star Wars fans die in hun vrije tijd graag energie steken in het creëren van Star Wars content. De werkzaamheden voor Star Wars Awakens zijn echter puur op vrijwillige basis, wij kunnen jou helaas geen financiële vergoeding bieden. Star Wars Awakens is en blijft een hobbyproject. Wel krijgt ons team middels ons persprivilege de mogelijkheid om bijvoorbeeld gratis films te bezoeken en producten te testen. Deze privileges verdelen we binnen het team naar rato van ieders bijdragen.

Houd er echter rekening mee dat deze taak vooral leuk staat op je CV voor als je jezelf in de toekomst meer ziet doen op het gebied van bereikvergroting van een (merk)naam op social media. Wel kan ik uit eigen ervaring vertellen, zoals ik ook in onze terugblik van dit jaar schreef, dat het werken aan Star Wars Awakens mij enorm veel voldoening geeft omdat liefde voor Star Wars makkelijk verbindt en ons team op deze manier veel nieuwe mensen heeft leren kennen die ons te kennen hebben gegeven blij en dankbaar te zijn met het werk wat wij doen: zowel in het creëren van content, maar zeker ook in het creëren van een plek waarop Star Wars fans op een veilige en positieve manier met elkaar de interactie kunnen aangaan en waar zelfs nieuwe vriendschappen uit ontstaan. In onze unieke community krijg jij de perfecte mogelijkheid om jezelf te onderscheiden en een naam op te bouwen binnen deze geweldige Nederlandstalige Star Wars fanbase.

Heb je nog vragen naar aanleiding van deze oproep? Schroom niet en stuur een e-mail naar info@starwarsawakens.nl.

Reageren op deze oproep?

Stuur dan vóór maandag 2 januari 2023 een motivatie per mail of video naar info@starwarsawakens.nl of mocht je al deel uitmaken van onze Discord stuur dan gerust een privébericht naar Ramon.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!