Solo

Foto-impressie Solo red carpet première

Op dinsdagavond 22 mei, de avond voordat Solo: A Star Wars Story in de bioscoop verscheen, organiseerde Disney NL een rode loper première voor media en genodigden bij de Pathé CineMec te Utrecht. Enkele gelukkige bekende (en minder bekende) Nederlanders mochten als een van de eersten de nieuwe film zien!

Waar in december nog ‘groots’ werd uitgepakt bij een soortgelijk event voor The Last Jedi, was hier enkel een rode loper en een kraampje voor een drankje aanwezig. Na de film was er in tegenstelling tot in december dan ook geen afterparty; de foyer van de bioscoop was leeg en iedereen ging na de film dan ook vrijwel direct naar huis. Wel heb ik uiteraard gevraagd naar de reacties van enkele bezoekers en eigenlijk was iedereen het er over eens: Solo is een zeer geslaagde avonturenfilm! Een van de aanwezige gasten zei zelfs dat Solo nog gaat verrassen en een financieel succes gaat worden (helaas weet ik niet meer wie, zoals verreweg de meeste genodigden ken ik hen persoonlijk niet van tv/radio/internet etc.). Inmiddels weten we helaas dat de film niet het succes is geworden waar Disney en Lucasfilm op hoopten: Solo heeft op het moment van schrijven wereldwijd slechts $ 210 miljoen opgebracht en zal naar schatting zo’n $ 450 miljoen moeten opbrengen om slechts break-even te draaien. Niet bepaald wat je verwacht te zeggen van een Star Wars film, maar financieel gezien lijkt de film uit te lopen op een teleurstelling.

De avond zelf was een prettige ervaring, goed georganiseerd en de sfeer was – met dank aan de aanwezigheid van de Dutch Garrison – prima. Tevens kon ik dankzij een vriendelijke medewerker de film zelfs eerder zien dan ik had verwacht, wat een zeer aangename verrassing was. Ik had reeds kaartjes voor drie voorstellingen in de eerste week, maar een avond als deze afsluiten met het kijken naar de allernieuwste Star Wars film blijft een van de mooiste dingen die er zijn!

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!