Echo Base Con: dé Star Wars conventie van Nederland

Dutch Comic Con hebben we inmiddels net achter de rug en daarom kunnen we ons langzamerhand gaan opmaken voor december. Het duurt immers nog maar een paar weken en dan gaat The Last Jedi in première! Enkele dagen later, op zaterdag 16 december, vindt na jaren eindelijk weer een échte Star Wars conventie plaats in de Kinepolis Jaarbeurs te Utrecht: Echo Base Charity Con.

Echo Base Con

Wat kunnen we ervan verwachten?

Er zullen vele Star Wars gasten acte de présence geven; waaronder Boba Fett-acteur Jeremy Bulloch, Brian Herring (BB-8) en Tim Rose, de man achter onder meer Admiral Ackbar. Maar ook Paul Kasey en de onlangs door ons geïnterviewde Guy Henry zullen aanwezig zijn op de grootste Star Wars conventie van Nederland. Voor een compleet overzicht van de aanwezige gasten kun je het beste even een kijkje nemen op de website van Echo Base Con.

Voor de mensen die het gewend zijn om op popculture evenenten rond te lopen zal het geen nieuws zijn dat er vele standhouders aanwezig zullen zijn met mooie (Star Wars) producten en enkele collector items. Verder vinden er verschillende panels plaats zoals 40 Years Star Wars met diverse acteurs uit de films, maar bijvoorbeeld ook een panel die gewijd is aan de allereerste Nederlandse Star Wars fan-film Remnants of the Order. Op deze dag zal de film voor het eerst te zien zijn voor publiek, dus dat lijkt ons een goed moment om deze te bekijken en de makers (die er keihard aan hebben gewerkt!) te feliciteren met het resultaat.

The Force Awakens en The Last Jedi

Iedereen die een kaartje heeft voor Echo Base Con kan tevens in de middag gratis naar een voorstelling van Star Wars: The Force Awakens, alvorens men in de avond (samen met de aanwezige acteurs) Star Wars: The Last Jedi op het grote doek kan zien. Voor deze screening is het echter wel noodzakelijk om een apart kaartje te kopen á € 8,-. Na afloop van de film is er gelegenheid om vragen te stellen aan de acteurs en hoe gaaf is het om de film samen te kijken met enkele mensen die hieraan hebben meegewerkt?!

Giveaway

Met dank aan de organisatie van Echo Base Con mag Star Wars Awakens twee tickets weggeven. Wil jij deze kaartjes winnen, ben je bereid om op 16 december naar Utrecht te komen voor de eerste pure Star Wars conventie in Nederland sinds jaren? Doe dan mee met onze Facebook giveaway! Je kunt meedoen tot en met dinsdagavond 28 november 23:59. De winnaars worden in de loop van volgende week bekendgemaakt. Crewleden van Star Wars Awakens zijn uitgesloten van deelname.

Mocht je jouw aanwezigheid willen garanderen (de kaartjes gaan volgens de organisatie erg hard!) dan kun je hier zelf tickets aanschaffen! De netto-opbrengst van Echo Base Con zal – evenals de complete opbrengst van de The Last Jedi screening – in samenwerking met Star Wars: Force for Change worden overgemaakt naar UNICEF.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!