Echo Base Charity Con

Echo Base Charity Con 2019

In december verschijnt niet alleen een nieuwe Star Wars film, ook is het dan weer tijd voor de grootste Star Wars conventie in de Benelux: Echo Base Charity Con.

In december 2017 was de laatste editie van Echo Base Charity Con in de Kinepolis Jaarbeurs in Utrecht. Een knusse, maar warme conventie voor Star Wars liefhebbers waar je o.a. allerlei (ook vintage) merchandise kon scoren en bijzondere Star Wars gasten kon ontmoeten. Wat ik met name speciaal vond was de screening van Star Wars: The Last Jedi in aanwezigheid van enkele cast- en crewleden van de film. Hierna volgde een Q&A-sessie, iets wat we eigenlijk zelden zien in Nederland. Ik ben dan ook verheugd dat de conventie eind dit jaar terugkeert en reeds enkele bijzondere gasten heeft bekendgemaakt!

Gisteren werd bekend dat Oscarwinnaar Lorne Peterson aan de line-up is toegevoegd en het is natuurlijk fantastisch dat zo’n grote naam voor het eerst naar Nederland komt. Mis deze kans dus niet en bestel vandaag nog je tickets! Het loont om dit nog vóór 4 mei te doen. Waarom? Dat lees je hieronder.

Van EchoBaseCon.nl

May the 4th be with you – WINACTIE

Als je vóór 4 mei toegangskaarten voor Echo Base Charity Con 2019 koopt (dag- of middagkaarten) krijg je niet alleen korting op de toegangsprijs, maar maak je bovendien kans op een gratis upgrade naar “Vrienden van Echo Base” VIP-kaarten! Deze kaarten zijn gelimiteerd tot 50 stuks en geven je onder andere gereserveerde plaatsen in onze theaterzaal, een gesigneerde foto en een goedgevulde goodie bag.

Hoe maak je kans op deze upgrade?
1) Koop vóór 4 mei jouw dag- of middagkaarten.
2) Plaats in een reactie op onze Facebookpagina of ons Instagramaccount de laatste 4 cijfers van je bestelnummer.

Heb je eerder al kaarten gekocht? Ook dan maak je kans op de upgrade door het plaatsen van de laatste 4 cijfers van je bestelnummer in de comments van onze social media accounts. Op 4 mei trekken we uit alle deelnemers één winnaar. En of je nou één entreekaart of bijvoorbeeld vijf hebt gekocht in dezelfde bestelling: bij winst zetten we jouw gehele order om naar VIP-kaarten!

Vanaf 4 mei vervalt de speciale voorverkoopkorting en gaan de reguliere tarieven gelden. Wacht sowieso niet te lang met bestellen: de vorige editie van Echo Base Con was volledig uitverkocht.

Echo Base Charity Con

Het volledige persbericht:

Hoewel 4 mei in Nederland vooral in het teken staat van de Dodenherdenking, is het internationaal sinds jaar en dag beter bekend als Star Wars-dag. Onder het motto ‘May the 4th be with you’, een speelse verwijzing naar de bekende uitspraak ‘May the Force be with you’, vieren fans over de gehele wereld hun passie voor de legendarische filmreeks. In Nederland wordt deze dag door Stichting Echo Base aangegrepen om Star Wars-fans te verblijden met de aankondiging van een nieuwe editie van Echo Base Charity Con.

Het enige 100% Star Wars-evenement in de Benelux vindt plaats op zaterdag 21 december in Kinepolis Jaarbeurs Utrecht. Deze datum is niet toevallig gekozen: eerder die week gaat Star Wars: The Rise of Skywalker in première, de film waarmee na 42 jaar een einde komt aan de Skywalker-saga. De totale opbrengst van Echo Base Charity Con gaat naar Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). De kaartverkoop is inmiddels gestart via www.echobasecon.nl.

Gasten

Inmiddels is de aanwezigheid van vier bekende Star Wars-coryfeeën in Utrecht bevestigd. Oscarwinnaar Lorne Peterson is een van de oprichters van Industrial Light & Magic . Hij werd in 1975 ingehuurd door George Lucas om te helpen de modellen te bouwen voor de eerste Star Wars -film. In 1978 werd hij door Lucas gevraagd de supervisie te nemen over de creatie van alle modellen voor The Empire Strikes Back. Zijn hand is zichtbaar in vrijwel elk model dat te zien is in de originele trilogie. Peterson werkte ook aan de drie Star Wars prequel -films en vele andere klassiekers zoals Ghostbusters, Back to the Future, Jurassic Park en Pirates of the Caribbean. Voor zijn bijdrage aan Indiana Jones and the Temple of Doom ontving hij een BAFTA en een Oscar. Naast Peterson verwelkomt Echo Base Charity Con ook Michael Pennington (te zien in Return of the Jedi ), Katy Kartwheel (te zien in The Force Awakens, The Last Jedi en Solo: A Star Wars Story ) en Angus MacInnes (te zien in Star Wars en Rogue One). Meer gasten worden spoedig bekend gemaakt.

Over Echo Base Charity Con

Op zaterdag 21 december wordt Kinepolis Jaarbeurs Utrecht omgetoverd tot een walhalla voor Star Wars liefhebbers. Zo is er een enorm aanbod merchandise (speelgoed, posters, T-shirts, boeken etc.) te koop, vindt er een veiling plaats met unieke stukken ten behoeve van Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa), zijn er vele Star Wars-cosplayers en rijden bekende robots als R2-D2 en BB-8 rond. Ook aan de jeugdige bezoekers is gedacht: zo kunnen kinderen leren vechten met een lightsaber, StarWars-spellen spelen en geschminkt worden als hun favoriete Star Wars-figuur. Daarmee is Echo Base Charity Con niet alleen een fantastisch evenement voor Star Wars-liefhebbers, maar geschikt voor de hele familie. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.echobasecon.nl en in alle winkels van Primera.

Over Stichting Echo Base

Stichting Echo Base houdt zich bezig met het organiseren van Star Wars-conventies genaamd Echo Base Charity Con met als doelstelling geld in te zamelen voor verschillende goede doelen. Tussen 2001 en 2003 en in 2017 werd bijna 20.000 euro gedoneerd aan onder meer KWF Kankerbestrijding, Make-A-Wish Nederland en Unicef Nederland. De opbrengst van de 2019-editie zal worden gedoneerd aan Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa).

Over Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa)

Jaarlijks krijgen ruim 550 kinderen in Nederland kanker. Op dit moment geneest 75% van deze kinderen. Dat moet en dat kán beter. Het doel van KiKa is om dit percentage te verhogen naar 95%. KiKa werft fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn tijdens behandelingen, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Daarnaast richt KiKa zich op het geven van voorlichting over kinderkanker. Ga naar KiKa.nl voor meer informatie.

Over Kinepolis

Kinepolis Nederland telt intussen al 17 bioscopen en staat voor een innovatief bioscoopconcept dat als baanbrekend geldt in de sector. Kinepolis biedt al jaren al haar bezoekers een ultieme filmervaring door haar ruime filmaanbod in state-of-het-art technologie, comfortabele stoelen en goede bereikbaarheid. Ga naar Kinepolis.nl voor meer informatie.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!