Star Wars Awakens

Doe vrijdag mee met de Star Wars quiz en win prijzen!

Ook lanceren we onze eigen Star Wars podcast!

Het einde van 2023 nadert, maar de Star Wars community is nog niet klaar met dit jaar: aanstaande vrijdagavond 29 december vanaf 20:00 organiseren wij een online Star Wars quiz waarin je toffe prijzen kunt winnen! Tegelijkertijd lanceren we die dag onze gloednieuwe podcast over Star Wars en popcultuur en het wordt daarom absoluut een speciale dag in de achtjarige geschiedenis van ons Star Wars platform.

Star Wars quiz

Met dank aan de inzet van communityleden Dirk en Johan en het aanbod van enkele sponsoren om gave prijzen weg te geven kunnen we jullie vrijdag verblijden met een quiz die jullie Star Wars kennis eens flink aan de tand zal gaan voelen. Vele onderwerpen binnen de Star Wars lore passeren de revue; zowel uit de canonverhalen (vanaf 2013) als uit Legends (tot en met 2012). Ook de moeilijkheidsgraad per vraag fluctueert sterk, waarbij de voorkeur van met name Dirk om jullie eens flink te laten zweten des te meer zichtbaar wordt. 😉

Om mee te doen aan de quiz is het handig om lid te zijn van onze community zodat je daar een seintje krijgt wanneer de quiz van start gaat. We zullen werken met een Kahoot, wat betekent dat je minstens 2 apparaten met internetverbinding nodig hebt (een telefoon/tablet naast een PC/laptop bijvoorbeeld).

Zorg dat je erbij bent: aanstaande vrijdagavond 29 december vanaf 20:00! Live te zien op Star Wars Awakens LIVE.

Prijzen

De persoon die op de eerste plaats eindigt zal een C-3PO Bluetooth speaker winnen!

Deze officieel gelicenseerde luidspreker is een perfecte nabootsing van het hoofd van C-3PO. Hij is uitgerust met twee 3W speakers en je verbindt hem eenvoudig met elk apparaat dankzij de Bluetooth mogelijkheden. Hij maakt gebruik van netstroom als batterijen zodat je hem ook met je mee kan nemen. Een ingebouwde AUX aansluiting laat het eveneens toen om apparaten (zoals een pc of laptop) met een 3,5mm jack aansluiting te verbinden met de luidspreker.

Prijzen voor de tweede en derde plek

Communitylid Joran heeft aangeboden om deelnemers die op de tweede en derde plaats eindigen te verblijden met verhalen uit The High Republic: zo krijgt de tweede plaats de eerste 5 issues van de Star Wars: The High Republic (2021) stripboekenreeks met fantastische art en wellicht een toffe introductie voor fans die zich nog weinig met dit relatief recente Star Wars tijdperk hebben beziggehouden.

En ook de nummer drie van de avond ontvangt een High Republic-gerelateerde prijs in de vorm van het boek A Test of Courage (2021). In dit verhaal, dat zich ongeveer 200 jaar vóór The Phantom Menace afspeelt, volg je het avontuur van Vernestra Rwoh, een personage waarvan reeds is bevestigd dat zij ook te zien gaat zijn in de aanstaande live-action serie The Acolyte (gespeeld door Rebecca Henderson).

Star Wars Awakens: jouw podcast over Star Wars en popcultuur

Toen ik in 2015 begon met Star Wars Awakens was het mijn droom om een online (en liefst óók offline) omgeving te creëren waarop gelijkgestemden in hun eigen taal Star Wars content konden consumeren en de verbinding met andere fans konden opzoeken om samen uit te kijken naar alle nieuwe projecten die dit bijzondere Star Wars tijdperk met zich mee zou brengen. Door de jaren heen hebben we deze rijk gevulde website samen met onze community (op Discord) en liveshows opgebouwd.

Ook bleek al snel, getuige de enthousiaste reacties in onze community, dat er behoefte is aan een podcast over Star Wars en hebben we deze rol in samenwerking met de Star Wars Podcast jarenlang invulling gegeven vanuit onze toenmalige samenwerking. Inmiddels zijn we echter ieder een eigen weg ingeslagen en biedt dat ruimte aan onszelf om met een eigen podcast op de proppen te komen: Star Wars Awakens, jouw podcast over Star Wars en popcultuur (hosts: Femke, Rob en Ramon). Vanaf vrijdag 29 december verschijnen de eerste afleveringen en daarna zal er eens per twee weken een nieuwe aflevering uitkomen.

Waarom luisteren naar Star Wars Awakens?

Ons idee is om een podcast neer te zetten met een vast drietal hosts die gezien de relatief korte lengte per aflevering gemakkelijk te beluisteren valt, daarnaast kijken wij op de momenten dat er even weinig over Star Wars te vertellen valt graag voorbij de Outer Rim: immers zijn wij als popcultuurfanaten ook liefhebbers van vele andere grote franchises.

We hebben daarnaast de ambitie om regelmatig een deep dive te doen met gasten die vanuit hun eigen expertise iets toe te voegen hebben aan deze gesprekken en we denken dat we met onze unieke kwaliteiten en achtergronden een sterk aanbod kunnen doen aan podcastluisteraars die Star Wars en popcultuur een warm hart toedragen. Onze volgers verdienen een podcast die onze community bedient én verrijkt door gesprekken uit de Discord in de podcast terug te laten keren, een kort nieuwsoverzicht te hanteren dat een aanvulling is op het nieuws dat we op de website publiceren (maar dus geen vervanging hiervan!) en een stabiele groepssamenstelling met hosts die op het gebied van communicatiestijl en aanwezigheid in een gesprek een match zijn, maar op inhoud ook genoeg van elkaar verschillen om een goed inhoudelijk gesprek met elkaar te kunnen voeren.

Vanaf 29 december zul je om de week een nieuwe podcastaflevering mogen verwachten, abonneer je vanaf die datum op onze podcast op de bekende kanalen zoals Apple Podcasts, Spotify en meer!

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!