Star Wars Awakens

De community spreekt: een topjaar voor Star Wars Awakens

Win een Apple Homepod mini!

Wat een topjaar is het geweest voor Star Wars Awakens. Series waar jaren naar werd uitgekeken kwamen eindelijk uit, op onze website verscheen meer content dan ooit en voor het eerst in ons bestaan kan ik met recht zeggen dat we eindelijk écht een community zijn. Reden genoeg om het jaar af te sluiten met een knaller van een winactie!

Het is alweer een jaar na de première van The Book of Boba Fett, we zijn drie live-action series verder en de volgende animatieserie staat op het punt om te beginnen. Wat onze redactie van het afgelopen Star Wars jaar vond kun je uitgebreid teruglezen in het artikel dat Bas onlangs schreef. Vandaag laat ik graag onze communityleden aan het woord en kondig ik een winactie aan waarbij wij een Apple Homepod mini weggeven!

Geliefd communitylid Roy over Star Wars in 2022 en Star Wars Awakens

Star Wars 2022. Wat een jaar! Zoals altijd staat een groot gedeelte van het jaar voor mij in teken van mijn verzameling. Wederom een aantal enorm mooie Hot Toys figuren toe kunnen voegen aan de gestaag groeiende verzameling. Daarnaast ook mijn passie vooral gedeeld met anderen waardoor ik ondertussen zeer vaak PM’s krijg vanuit verschillende communities met enthousiaste vragen, nieuwe aanwinsten of een bedankje vanwege gegeven advies. Iets waar ik zelf erg trots op ben. Sprekende over die communities heb ik afgelopen jaar een behoorlijke stap gemaakt. Ik ben van Engelstalige/Amerikaanse communities terug gegaan naar de Benelux. Hier werd ik met open armen ontvangen door de diverse leden van zowel de Echo Base als Star Wars Awakens (SWA) community.

Vooral die laatste heeft mij ongekend veel plezier gegeven op zowel Star Wars als persoonlijk gebied. Waar ik het SWA forum op een gegeven moment niet meer bezocht, bleek de SWA Discord een gouden zet van Ramon en kompanen. Nog nooit eerder kon ik gewoon lekker praten over Star Wars in mijn eigen taal, werd er geluisterd naar meningen maar ook vooral gewoon aangemoedigd om inderdaad die comic even op te pakken of dat boek uit de boekenkast te halen. En allemaal op een onwijs gemoedelijke, relaxte en “ons kent ons” manier. Met als kers op de taart dat je op een Comic Con gewoon mensen tegen komt die je herkennen die zowaar niet je partner zijn.

Ik kan oprecht zeggen dat, ondanks dat we overgoten zijn met series en content (waarvan voor mij Andor en Tales of the Jedi er uitspringen) dát misschien wel het mooiste is wat mij op het gebied van Star Wars uit het jaar 2022 gaat bijblijven. Ik kan niet wachten om de community, en daarmee ook mijn Star Wars passie, te zien groeien in 2023.

Initiatieven van communityleden maakten Star Wars Awakens de leukste Star Wars familie in de Benelux

Wat onze Discord betreft hebben we niet alleen significante groei gehad qua grootte (~400%), maar vooral de kwaliteit van de interacties is – zoals Roy ook aangeeft – enorm toegenomen. Dit had m.i. alles te maken met de initiatieven van onze communityleden, waaruit activiteiten zoals leesclubs voor Star Wars boeken en comics, online pubquizzen met prijzen, watchparties en het gezamenlijk spelen van spelletjes zoals videogames en Dungeons & Dragons (zowel het originele spel als de onofficiële Star Wars variant) voortkwamen.

Bovendien waren er ook meerdere keren community-uitjes in het echte leven, niet alleen op conventies, maar bijvoorbeeld ook naar pretparken en bioscopen. Hierdoor is de band tussen onze meest actieve leden door het jaar heen versterkt, wat een gezellige sfeer in de Discord teweeg heeft gebracht. Natuurlijk verdienen onze donateurs ook een speciale vermelding; dankzij hun steun kunnen we leuke activiteiten organiseren voor de community – zowel op Discord als in real life.

Gezellige sfeer in de voicechat

Vrijwel elke avond is een fluctuerende groep kernleden actief in onze voicechat, waarbij dagelijks nog steeds nieuwe leden aanschuiven om kennis te maken en deel te nemen aan onze Star Wars familie. Dat er steeds meer sprake is van een hechte club mensen bleek deze maand opnieuw toen moderator Anton met het idee kwam om 12 Days of Christmas met twaalf communityleden ten gehore te brengen.

Guido heeft dankzij de community veel meer boeken gelezen dan normaal en krijgt energie van zijn bijdragen aan de grote community quiz en (board)game-activiteiten

Aan het eind van het jaar sta ik meestal even stil bij waar ik nou echt dankbaar voor ben en de community is dit jaar wel echt mijn Star Wars hoogtepunt en zorgde voor mooie momenten en evenementen. Ik heb dit jaar door middel van de boekenclubs in ieder geval 12 boeken gelezen wat me in mijn eentje niet gelukt was en het bespreken ervan leverde enorm leuke gesprekken op. Het was ook succesvol genoeg om nog een club voor de High Republic te starten waar we nu samen door Phase 1 aan het lezen zijn.

We hebben gezamenlijk met drie communityleden een quiz georganiseerd met ruim 30 deelnemers waarna de winnaar samen met vice-winnaar naar de Nederlandse premieré is geweest van Andor. Het maken van de quiz heeft wel wat tijd gekost maar het was het wel waard om de enthousiasme te zien van iedereen die mee heeft gedaan.

Er werd zelfs een Dungeons & Dragons variatie van Star Wars gespeeld in de Discord die zoveel aandacht trok dat er gelijk een tweede party opgezet moest worden. Dit jaar ben ik ook lid geworden van de kostuumclub: Rebel Legion Dune Sea Base met een Jedi Kostuum en werd ik enthousiast genoeg om een paar maanden later een tweede Jedi kostuum te maken. Door mijn enthousiasme wou mijn partner ook graag lid worden en hebben we voor hem ook een Jedi kostuum samengesteld. Hopelijk gaan we nog veel conventies en evenementen bijwonen volgend jaar in kostuum. Naast Online evenementen heb ik dit jaar ook enorm veel mensen van de Community werkelijk ontmoet op conventies en zijn we zelfs nog gezamenlijk naar de Efteling geweest. Volgend jaar hoop ik nog veel meer mensen te ontmoeten en nog meer evenementen bij te wonen. We are all Star Wars Awakens.

Join de server van Star Wars Awakens vandaag en kijk gerust rond wat er nog meer te doen valt: wij hebben ook veel gesprekken over zaken die niets met Star Wars te maken hebben zoals sport, muziek, films, series, (board)games en boeken die verder reiken dan de galaxy far, far away. Vind je het niks, kun je altijd weer weggaan – maar met name voor mensen die in hun eigen leven weinig mensen kennen om hun hobby of passie mee te delen nodig ik graag uit om een kijkje te nemen in de grootste Nederlandstalige Star Wars community.

Voor 2023 is het mijn doel om de band van onze leden onderling en met Star Wars Awakens te versterken door te blijven doorgaan met het organiseren van activiteiten van waaruit zulke relaties kunnen ontstaan. Dit houdt in dat ik zowel binnen Discord zelf als in het echte leven vaker situaties wil creëren waarin communityleden elkaar kunnen tegenkomen. We are all Star Wars Awakens and Star Wars Awakens us all!

Een van onze moderators en tevens co-admin van Echo Base Benelux Xavier kijkt graag met jullie terug op de dit jaar uitgebrachte series:

2022, een mooi jaar voor Star Wars. We kregen de terugkeer van Ewan McGregor als Obi-Wan Kenobi in een interessante serie met de nodige Ewan vs. Hayden confrontaties, een jonge, slimme Leia en mijn favoriete bassist, Flea, die nu onderdeel van de lore is geworden. The Mandalorian seizoen 2.5 aka The Book of Boba Fett, met wat iconische scènes (Cad Bane) en wat minder iconische scènes (ik kijk naar jullie, Biker Gang). Daarnaast kregen we een serie die heel erg op het verhaal bouwde met Andor. De diepgang van Mon Mothma, de introductie van Luthen en het natuurlijke leiderschap van Cassian, het voelde allemaal heel natuurlijk. En dan hadden we natuurlijk nog die mooie speech van Maarva, Fight the Empire!

Daarnaast hadden we nog die mooie en verrassend goede Tales of the Jedi, die laatste Dooku aflevering was misschien wel mijn favoriete SW van het hele jaar. Als fan is meer Ahsoka ook altijd fijn, al waren haar afleveringen niet zo schrijnend nodig voor het verhaal als bij Dooku. Daarnaast was het ook een jaar waarin ik voor het eerst naar de Star Wars verzamelbeurzen van Facebookgroep Echo Base ben kunnen gaan en mijn verzameling mooi heb kunnen uitbreiden. De tweede, in december was nog iets specialer dan de eerste doordat ik veel communityleden van Star Wars Awakens voor het eerst heb mogen ontmoeten! Ik kijk uit naar een nieuw jaar waarin we al snel worden verblijd met The Bad Batch en The Mandalorian seizoen 3, verder heb ik goede hoop op Ahsoka en hoop ik op een nieuwe Tales of the Jedi of misschien wel een Tales of the Sith. Skeleton Crew staat ook nog op de planning, en hoewel ik nog niet zo diep in het High Republic tijdperk zit, hoop ik wel mee te worden gezogen in The Acolyte. 2023 zal zeker een mooi jaar worden voor de SW fan!

Onze website bracht meer Star Wars content dan ooit uit

Op onze website hebben we dit jaar met dank aan de inzet van ons team (met een speciale vermelding voor Bas, gevolgd door Roel en nieuwkomer Machiel) meer Star Wars content dan ooit gepubliceerd. We zijn op dit moment nog in gesprek over versterking en hebben al enkele reacties mogen ontvangen op onze oproep voor een social media expert. Denk je dat jij iets kan betekenen voor Star Wars Awakens? Stuur ons een mail via het contactformulier op StarWars.community!

Naast het gegeven dat we meer content rondom de Star Wars series heen hebben gepubliceerd heeft Bas vele uren gestoken in de lancering van het tweede seizoen van zijn YouTube-kanaal over Star Wars games. We zijn daarbij inmiddels aangeland bij alle Star Wars games die sinds The Phantom Menace en de overname van Disney in 2012 zijn verschenen. Op onze site recenseert hij deze games ook in geschreven vorm. Uit de reis van Bas en Kim naar Galaxy’s Edge is ook een prachtige serie artikelen ontstaan en daarnaast zijn we sinds kort begonnen aan een wekelijks artikel genaamd HoloNet Gemist, waarin we het Star Wars nieuws van die week dat de site niet haalde kort bespreken.

Communitylid sinds het eerste uur Xander is blij om dit jaar voor het eerste communityleden te hebben ontmoet:

Dit Star Wars jaar is als een rollercoaster gegaan. Met heel veel toffe series waar wij als fan zeker niet over mogen klagen. Uiteraard was de ene show wel beter dan de andere maar dat maakt het niet minder leuk in de grootste Star Wars community van Nederland!

Waar Lucasfilm met Star Wars een enorme ontwikkeling hebben gemaakt dit jaar, heeft Star Wars Awakens dit ook gedaan met een leuk, gezellig en hardwerkend team achter de schermen! Het was supertof om een groot deel van de community te kunnen zien en spreken tijdens Comic Con. Dat was zeker mijn moment van dit jaar. Hopen dat dit in een stijgende lijn kan doorzetten in 2023!

De Star Wars Podcast dendert door als de ultieme Nederlandstalige Star Wars show op YouTube

Eerder dit jaar heeft de Star Wars Podcast dankzij Bas de overstap gemaakt van een pure audio-ervaring met de webcamversie op YouTube, naar een heuse Star Wars show met speciaal gemaakte videomontages om beeld bij het woord van de hosts te voegen. De podcast gaat dit in 2023 doortrekken om zowel inhoudelijk als qua vormgeving een nog betere show te worden en in het bijzonder kijk ik uit naar de afleveringen omtrent Celebration, aangezien alle podcastleden in Londen aanwezig zullen zijn. Ook zal de podcast met de Star Wars Awakens community aanwezig zijn op de Star Wars conventie Echo Base Charity Con, op 27 mei in Amsterdam. Zien we jou daar ook?

Win een Apple HomePod mini!

Aangezien Star Wars Awakens een topjaar heeft beleefd en de Discord server binnenkort twee jaar oud is, willen wij graag de volgende prijs weggeven in onze community: een heuse droid! Maar dan een stationaire, kleine variant die het beste werkt in combinatie met Apple-producten.Om deze te winnen ga je naar het kanaal #giveaway in onze community! Daar druk je op de knop om mee te doen met deze winactie. Als je nog geen lid bent, volg dan deze link om deel te nemen aan de server.

De Apple HomePod mini is een wifi speaker die ondanks zijn kleine formaat een solide geluid levert. Dankzij het 360 graden ontwerp klinkt het geluid dat uit de HomePod mini komt vanuit ieder perspectief helder. De speaker is te bedienen via je iPhone of met je stem via Siri. Er is geen donatiegeld gemoeid bij het beschikbaar stellen van deze prijs.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!