Star Wars community nieuw

Brekend Star Wars community nieuws: Discord-server en Redditforum

Een paar maanden geleden was het eerste lustrum van StarWarsAwakens.nl, de Star Wars community van de Benelux, een feit. Hoewel dit stilletjes voorbij is gegaan, willen we jullie graag meenemen in de toekomst van onze community: namelijk een interactieve chatserver van Discord en een hernieuwd forum op het bekende Reddit-platform.

In het najaar van 2015 begon deze site oorspronkelijk ook met een forum, maar waar dit forum momenteel nog maar door een enkeling wordt gebruikt is het vooral onze Facebookgroep Lowlands Cantina waar onze volgers actief aan deelnemen om alles omtrent Star Wars met elkaar te kunnen delen.

Het enorme gebrek aan organisatiemogelijkheden en de afhankelijkheid van het Facebook-algoritme waren redenen voor ons om de Lowlands Cantina nooit echt als de vervanger van ons oude forum te omarmen. Daarbij nodigt de aard van dat platform ook niet uit tot de wat diepgaandere gesprekken.

Tegelijkertijd bleek het voor de meeste volgers moeilijk om ons forum te vinden en daar vervolgens ook te blijven hangen; veel van onze volgers weten niet eens dat er een forum was! Hier willen wij via deze weg voorgoed mee afrekenen.

Discord: het nieuwe hart van Star Wars Awakens

Voor degenen die het fijner vinden om juist in direct contact te zijn met medefans (zowel in tekst als met voice-chat) over zowel de Star Wars als niet-Star Wars gerelateerde zaken hebben we onze eigen Discord-server in het leven geroepen. Het is sowieso een aanrader om hier lid van te worden omdat al onze content vanaf verschillende platforms automatisch naar Discord worden gepusht!

Alle content van onze site, de video’s van ons onlangs gelanceerde YouTube-kanaal over gaming en zelfs de topics op ons gloednieuwe forum verschijnen namelijk ook op Discord, waarmee je met Ă©Ă©n druk op de knop naar de juiste plek op het web wordt gestuurd!

Star Wars community Discord
Discord biedt de mogelijkheid om binnen bepaalde onderwerpen in direct contact te raken met andere Star Wars fans, bovendien mis je niets van onze website, Reddit, of YouTube-content. Ook is er genoeg ruimte voor niet-Star Wars gerelateerde zaken, dus waar wacht je op?

Star Wars Lowlands: een nieuw forum op Reddit

In de traditionele zin van het woord is onze nieuwe eigen subreddit de moderne vervanger van het oude forum: men kan topics creĂ«ren en makkelijk op elkaar reageren zonder dat het overzicht kwijtraakt. Er is voldoende gelegenheid voor ‘echte’ gesprekken en discussies, wijzelf hebben de organisatie veel meer in eigen hand en via de site en Reddit-app kun je gemakkelijk deelnemen aan alle subreddits waar je lid van bent: nu dus ook van Star Wars Lowlands!

Zeker voor de mensen die Reddit al gebruikten is het een uitkomst dat je nu met hetzelfde account waarmee je al jouw andere subreddits volgt ook aan ons eigen ‘forum’ kunt deelnemen.

Reddit en Discord vormen daarmee een mooi geheel, aangezien ze beiden aan andere community-behoeften voldoen. We hopen dat jullie volop gebruik zullen gaan maken van deze mogelijkheden en wensen jullie veel plezier op deze nieuwe platforms van onze Star Wars community!

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!