Magazine
Star Wars Awakens magazine: het Star Wars magazine van de Benelux.

Bestel hier het Star Wars Awakens magazine!

1-april! Of, aprilvis?

Gisteren konden jullie het lezen: de onthulling van ons eigen Star Wars magazine. Zoals velen van jullie al doorhadden was dit inderdaad een 1-aprilgrap. Voor de mensen die nu teleurgesteld zijn en dolgraag een Nederlandstalig Star Wars magazine zouden willen, hebben wij echter een mooi alternatief!

De formulering in ons bericht was journalistiek gezien natuurlijk opvallend: overdreven nadruk op superlatieven en schouderklopjes en weinig concrete inhoud. Niet alleen vage informatie, maar ook feitelijk onjuist. Want ook al zou Star Wars Awakens een eigen Nederlandstalig Star Wars magazine uitbrengen (en dat gaat niet gebeuren), dan nog zouden wij nooit de éérste zijn.

TeeKay-421

In België is er namelijk het vierjaarlijkse tijdschrift TeeKay Magazine van de Belgische fanclub TeeKay-421. Deze fanclub, opgericht onder de Belgische rechtsvorm ‘vereniging zonder winstoogmerk’, is ontstaan in 1997 en uitgegroeid tot een grote naam binnen de Nederlandstalige Star Wars community. Ze verschenen op talloze websites, televisie- en radiozenders en in allerlei tijdschriften en kranten. TeeKay-421 is ook verantwoordelijk voor de oprichting van de Nederlandstalige Star Wars wiki genaamd Yodapedia.

Wil jij ook lid worden van deze community en o.a. vier keer per jaar het TeeKay Magazine ontvangen, meedoen aan evenementen, ledenmeetings en wedstrijden? Word dan lid! Een lidmaatschap kost € 25,- per jaar (voor Belgen slechts € 15,-) en geeft bovendien toegang tot de exclusieve Facebookgroep van TeeKay-421.

Disclaimer

Wij hebben veel respect voor TeeKay-421, zowel voor de fanclub als het magazine en alle activiteiten en publicaties die zij organiseren. Persoonlijk heb ik ook een goede verstandhouding met oprichter Tim Veekhoven en dit geldt voor meerdere redactieleden van deze site. Deze 1-aprilgrap is dan ook juist bedacht om onze zuiderburen zowel in het Hollandse ootje te nemen, als hen in het zonnetje te zetten. Op onze eigen ludieke wijze respect betuigen aan een community die ook onder onze eigen volgers in de spotlight mag worden gezet en ja; stiekem ook om te kijken hoe mensen reageren en of een magazine iets is waar überhaupt vraag naar heerst in onze eigen achterban.

Tim, we zien je graag een keer aanschuiven bij de Star Wars Podcast!

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!