Toy

Aankondiging Star Wars Toyfotografiewedstrijd

En praat met ons mee over Star Wars The Black Series

Star Wars, een van de meest iconische en geliefde franchises in de geschiedenis van de popcultuur, heeft altijd de verbeelding van fans over de hele wereld aangesproken. Het verhaal van epische ruimtegevechten, Jedi-avonturen en buitengewone werelden heeft generaties lang mensen geïnspireerd. Maar wat gebeurt er als je die geliefde personages en scènes uit het Star Wars-universum vastlegt, niet op het grote scherm, maar in een miniatuurwereld?

Dat is waar toyfotografie om de hoek komt kijken. Toyfotografen brengen de magie van Star Wars tot leven door de kracht van fotografie te combineren met de verfijnde details van Star Wars-actiefiguren en creëren zo adembenemende beelden die de grenzen tussen fictie en realiteit vervagen.

Omdat we binnen de community merken dat er steeds meer getalenteerde mensen foto’s aan het maken zijn van hun collectables, leek het ons vanuit Star Wars Awakens leuk om daar wat mee te doen. Onlangs spraken Roy en Ramon elkaar al over Hot Toys in onze liveshow en van daaruit ontstond het idee om ook eens de Star Wars The Black Series actiefiguren te bespreken met verzamelaars binnen onze community zoals Xavier, Johan en Guido. Laatstgenoemde heeft zich dit jaar verdiept in het toyfotografiewereldje middels zijn Instagram @ittybittyrobots en ook steeds meer anderen in onze community zijn hierin geïnteresseerd geraakt, wat ons op het volgende idee bracht.

De allereerste Star Wars Awakens Toy Photography Contest

Een communitywedstrijd waarin je jouw gaafste foto kunt insturen om de beste toyfotograaf van de community te bepalen! Wil je meedoen en een gave prijs winnen? Lees dan snel door!

Wat is de bedoeling?

De komende 2 weken krijgen jullie de tijd om jullie collectables te fotograferen. Dit kan een mooie action figure zijn in ieder willekeurig formaat, of bijvoorbeeld je favoriete LEGO minifig. Het is niet je collectable die beoordeeld wordt, maar de foto die je ervan hebt gemaakt. Een dure Hot Toy maakt dus niet meer kans dan een LEGO minifig, om maar een voorbeeld te noemen. Hierbij zal door een jury bestaande uit enkele communityleden en een onafhankelijke fotograaf buiten de community jullie foto worden beoordeeld op de volgende vier punten:

  • Originaliteit (creativiteit)
  • Compositie
  • Belichting
  • Scherpte (focus)

Wanneer je helemaal tevreden bent over je foto kun je deze opsturen naar foto@starwarsawakens.nl. Zorg er wel voor dat je helemaal tevreden bent met de foto, want je mag maar met 1 foto deelnemen!

Je levert 3 foto’s in en gebruikt alleen praktische effecten (geen Photoshop!)

Het is belangrijk om naast je uiteindelijke foto ook een foto mee te sturen van het eindresultaat zonder bewerkingen én een foto van hoe je de foto gemaakt heb (denk hierbij aan een soort behind-the-scenes shot). Je e-mail bevat dus drie foto’s en die stuur je naar foto@starwarsawakens.nl.

Om iedereen toch een klein beetje dezelfde kansen te geven willen we iedereen vragen om géén gebruik te maken van Photoshop (of een programma met dezelfde functionaliteit). Alle effecten dienen dus praktisch (dat je ze echt kunt zien) te zijn, dus ook als je lichtgevende lightsabers wil! Dit geldt overigens ook voor het nemen van een foto voor een monitor, evenals voor een poster. Alles wat we op de foto zien moet er dus in het echt ook zijn geweest.

Kleurbewerkingsprogramma’s zijn wel toegestaan, denk hierbij aan Lightroom of bijvoorbeeld de functies van je telefoon om dat te doen (zoals bv. contrast/saturatie/levendigheid/temperatuur). Dit betekent dus dat je misschien wel de kat van de buren moet gebruiken als je op zoek bent naar een dewback en houd niet je Armorer action figure te dicht bij het fornuis als je op zoek bent naar een echte smeltpit!

Win de Ahsoka The Black Series action figure

Nadat de uiterste inleverdatum verstreken is worden de foto’s beoordeeld waarna in een liveshow alle inzendingen van commentaar worden voorzien en er een uiteindelijke winnaar aangewezen wordt. Naast de eeuwige roem ontvangt deze een toepasselijke Black Series figure van Ahsoka Tano beschikbaar gesteld door onze sponsor MOTO Peins. Alle inzendingen zullen daarna natuurlijk in hun volle glorie in de Facebookgroep/Discord geplaatst worden.

De winnaar ontvangt een Ahsoka The Black Series action figure (met dank aan sponsor Moto Peins)
Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!