Star Wars The Acolyte Kelnacca 1 door Phil Noto

Wookiee Jedi uit The Acolyte krijgt eigen comic

Het achtergrondverhaal van Kelnacca

Star Wars The Acolyte Kelnacca 1 door Phil NotoWe hoeven nog maar minder dan een week te wachten voor we de eerste twee afleveringen van The Acolyte mogen zien. Deze worden aanstaande maandag in enkele Pathé-bioscopen vertoond en kun je vanaf woensdag via Disney+ streamen. Inmiddels worden we al lekker gemaakt met allerlei Acolyte-trailers vol mooie beelden. Hierin kregen we ook al spectaculaire shots voorgeschoteld van de allereerste live action Wookiee Jedi in Star Wars: Kelnacca. Naar verwachting zal hij in The Acolyte slechts een bijrol gaan spelen. Maar voor Star Wars-fans die meer over hem willen weten is er nu goed nieuws: een eigen Kelnacca-comic!

Vandaag mocht scifi-blog io9 exclusief de details over Star Wars – The Acolyte: Kelnacca onthullen. De spin-off in comicvorm zal meer vertellen over Kelnacca’s belevenissen in de periode vóór The Acolyte, in het Star Wars-universum ook wel bekend als het tijdperk van The High Republic. Schrijver Cavan Scott is gelukkig geen onbekende wat betreft dit tijdvak, want hij schreef eerder onder andere al mee aan de mainline High Republic-comics, The Rising Storm en Path of Vengeance:

Star Wars The Acolyte Kelnacca 1 door Björn BarendsHet was zo spannend om een lijn te trekken van The Acolyte terug naar het High Republic-tijdperk dat we in comics, boeken, audio en animatie hebben opgebouwd. Kelnacca is het perfecte personage om de tijdlijn tussen (Acolyte-bedenker) Leslye Headland’s spectaculaire serie te verbinden met de tijd van Starlight Beacon, de bedreiging van Marchion Ro en de piraterij van de Nihil. In deze comic leren we meer over één van Kelnacca’s meest opvallendste uiterlijke kenmerken: de betekenis van die mysterieuze tattoos. Onderweg zien we de strijd van een Padawan een een meester die stoïcijns, wijs en uiteindelijk een ware beoefenaar van “Light and Life” is.

Star Wars The Acolyte Kelnacca 1 door Takashi OkazakiDe Kelnacca-comic zal worden getekend door Marika Cresta, wiens tekenstijl je misschien zult herkennen uit Marvel’s The High Republic en Doctor Aphra. Helaas kunnen we je nog geen preview van de pagina’s laten zien. Maar gelukkig zijn er al drie cover-varianten vrijgegeven: Op de reguliere versie prijkt een prachtige illustratie van Kelnacca in vol ornaat door één van de beste en productiefste Star Wars-covertekenaars van het moment: Phil Noto. De twee overige covers zijn varianten, gemaakt door Björn Barends (o.a. bekend van Darth Vader en Bounty Hunters) en Takashi Okazaki (De Visions-comics).

Wat ons verder opvalt aan de covers is dat zowel het logo van The Acolyte als dat van The High Republic wordt getoond. Een extra bevestiging dat dit de perfecte brug wordt tussen de aankomende streaming-serie en het op zijn einde lopende literatuur-project!

Star Wars – The Acolyte: Kelnacca #1 verschijnt 4 september. Wij kijken er erg naar uit en zijn blij dat we na het einde van het seizoen nog iets in het verschiet hebben! Jij ook? Laat het ons weten in onze gezellige Discord-server vol Star Wars-fans!

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!