Star Wars Visions: Peach Momoko #1 - coverafbeelding

Star Wars Visions komt naar Marvel

De animatieserie wordt een comic-serie

Star Wars Visions: Peach Momoko #1 - cover

Star Wars: Visions, de veelzijdige animatieserie op Disney+, wordt binnenkort een serie beeldverhalen bij Marvel Comics. Dit is op de officiële website van Star Wars bekendgemaakt. Eind 2023 verschijnt de eerste comic-uitgave van Star Wars Visions, die de reeks zal starten. De verwachting is dat de comics elk een eigen Star Wars-verhaal zullen vertellen, vergelijkbaar aan de afleveringen van de animatieserie.

Star Wars Visions: Peach Momoko #1 - Kako
Kako uit Star Wars Visions: Peach Momoko #1

Star Wars: Visions begon in 2021 toen het volledige eerste seizoen in een keer op Disney+ verscheen. Het was direct een succes dankzij het talent wat er achter zat: bijna elke aflevering was door een andere animatiestudio geproduceerd. Het gehele seizoen was een serie ongerelateerde verhalen in anime-stijl, iets wat we in de wereld van Star Wars nog nooit eerder hadden gezien. Het succes resulteerde onder andere in een tweede seizoen, een hoop op de serie gebaseerde merchandise, diverse Manga’s en de roman Ronin die werd gebaseerd op de eerste aflevering The Duel.

Star Wars Visions: Peach Momoko #1 - Gel
De droid Gel uit Star Wars Visions: Peach Momoko #1

Visions bij Marvel is niet helemaal nieuw, want vorig jaar verscheen al eenmalig een Marvel comic getiteld Star Wars Visions. Net als de roman was deze gebaseerd op de eerste aflevering, maar in dit geval was het een eenmalige uitgave waarvan het verhaal een prequel was op de getoonde gebeurtenissen. De Visions die nu bij Marvel verschijnen krijgen een heel andere opzet: zoals eerder genoemd wordt het een serie, maar ook krijgen we bij de aankomende titels originele verhalen voor onze kiezen. Verschillende striptekenaars-/schrijvers zullen de diverse titels gaan verzorgen.

Star Wars Visions: Peach Momoko #1 - Popo
Popo uit Star Wars Visions: Peach Momoko #1

Bij de kick-off eind dit jaar kunnen we de eerste titel Visions: Peach Momoko lezen. We weten nog niet of dit de definitieve titel wordt, maar wel dat deze is vernoemd naar de tekenares/schrijfster die voor de comic verantwoordelijk is. Momoko is inmiddels een gevestigde naam in de wereld van Star Wars en Marvel: Je kunt haar kennen van Darth Vader – Black, White & Red #1, waarin haar verhaal Inescapable was opgenomen, maar ook van diverse covertekeningen voor onder andere The High Republic, Return of the Jedi, Star Wars Adventures, Yoda en Bounty Hunters. Momoko is in elk geval erg enthousiast over haar bijdrage aan deze comic-reeks:

Ik vind het heerlijk om te verzinnen hoe ik mijn eigen draai aan Star Wars kan geven, terwijl ik ondertussen de ideeën van het bestaande Star Wars-universum in mijn achterhoofd hou.

Star Wars Visions: Peach Momoko #1 - Popo
Popo uit Star Wars Visions: Peach Momoko #1

Geheel in de stijl van Star Wars zal het verhaal gaan over een uitverkorene die het zal opnemen tegen de krachten van het kwaad. In dit geval gaat het over Kako en haar sidekick, de droid Gel. Ook is er een bijrol voor het karakter Popo, dat door Peach Momoko in eerste instantie niet voor Visions was bedacht:

Popo heb ik jaren geleden ooit voor de lol getekend. Daarna heb haar altijd al in een stripverhaal willen inzetten. Dit voelde als het perfecte moment hiervoor.

Star Wars Visions: Peach Momoko #1 - Tata
Tata uit Star Wars Visions: Peach Momoko #1

Kako, Gel en Popo nemen het op tegen de kwaadaardige sekteleidster Tata. Ze staat een het hoofd van de religieuze groepering Ankok die een eeuwenoude Sith Lord aanbidt. Tata is ervan overtuigd dat ze de opvolgster is van deze kwade heerser.

Een verhaal over een sekte, dat is wat ik wilde vertellen. In het Star Wars-universum is de dark side iets was dat te maken heeft met het kwijtraken van jezelf. Wanneer een levend wezen dit overkomt zoekt het een nieuw geloof om de wil tot leven terug te vinden. Wanneer je toegeeft aan het duister is dat niets om je voor te schamen, omdat het je kan redden. De dark side kan je soms zelfs helpen trauma en angst te overwinnen. In mijn verhaal is de religieuze groepering ervan overtuigd dat het tijd is om een einde te brengen aan de overwinning van de light side. Volgens hen is voor iedereen de tijd aangebroken om in duisternis te leven. Sekteleidster Tata gebruikt de duistere kant van The Force om diegenen te helpen die op zoek zijn naar een ‘duister lichtpunt’.

We kunnen inmiddels al genieten van de cover en en aantal karakterschetsen. De Marvel Star Wars comic Visions: Peach Momoko is vanaf november 2023 te lezen.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!