Obi-Wan Kenobi #1

Obi-Wan Kenobi comic miniserie aangekondigd

Zesdelige reeks wordt adaptatie van de Disney+-serie

Marvels Obi-Wan KenobiAls je iemand bent die de bekende live-action Star Wars-verhalen graag herbeleeft in stripvorm, heb je iets om naar uit te kijken: Marvel Comics komt binnenkort met een zesdelige comic-serie gebaseerd op de hitserie Obi-Wan Kenobi, bekend van streamingdienst Disney+!

Als je de Star Wars-titels van Marvel Comics een beetje volgt, weet je vast wel dat de bekende uitgever naast de vele originele verhalen ook regelmatig titels uitbrengt die bestaande verhalen in stripvorm giet. Zo zijn er natuurlijk de verschillende filmstrips, maar momenteel loopt ook de comic-serie The Mandalorian, die in elk deel één van de afleveringen van de gelijknamige Disney+-serie tot beeldverhaal omvormt. Aan dit rijtje kan vanaf september ook Obi-Wan Kenobi worden toegevoegd.

Marvels Obi-Wan KenobiEvenals de Mandalorian-comics zal de Kenobi-strip per uitgave ook één aflevering voor zijn rekening nemen. Dit wordt gedaan door een team van bekende namen uit de wereld van de Marvel Star Wars comics. Schrijfster Jody Houser, die je wellicht kent van de comics Rogue One, Thrawn, Age of Republic en TIE Fighter zal het schrijfwerk voor haar rekening nemen. Zelf is ze in elk geval al erg enthousiast:

“Ik ben succesvol geworden met het maken van Star Wars comics dankzij bewerkingen van bestaande verhalen, en ik heb altijd zin om weer een dergelijke titel op te pakken!”

Marvels Obi-Wan KenobiHet tekenwerk wordt gedaan door Salvador Larroca. Nadat Marvel in 2015 het produceren van Star Wars-beeldverhalen van Dark Horse Comics overnam, was Larroca één van de eerste tekenaars. Naar deze nieuwe serie kijkt hij ook weer uit:

“Altijd fijn om terug te zijn in het Star Wars-universum! Na Darth Vader en de Star Wars-hoofdtitels, is het nu tijd dat ik Obi-Wan oppak! Ik hoop dat jullie net zo veel van deze reeks gaan genieten als ik.”

Als eerste blik op de comics zijn alvast drie covers verschenen van de hand van Phil Noto, Lee Garbett en Taurin Clarke. Dit maakt ons in elk geval al erg enthousiast voor deze nieuwe stripreeks!

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!