Star Wars Comics Juli 2024

Nieuwe Star Wars comics in juli

"Ahsoka" begint, "Darth Maul" en "Saber For Hire" eindigen

Maandelijks krijgen we een preview te zien van de comics die er aan zitten te komen. We werpen alvast een blik op covers en samenvattingen van comics die van 3 t/m 31 juli gaan verschijnen. Voor de handigheid hebben we de officiële promotieteksten netjes voor je naar het Nederlands vertaald!

Star Wars: The High Republic #93 juli 2024: The High Republic Phase III #9 (Marvel Comics)

Aanval op Fort Boolan!

 • Een geheim ruimtestation staat op het punt neer te storten wanneer de Nameless naderen!
 • Een voormalige tegenstander staat voor een moeilijke keuze, terwijl trouwe metgezellen alles riskeren om hun vrienden te redden.
 • Ondertussen komt de hoofdwetenschapper van de Nihil eindelijk in actie… maar zal de gok van Baron Boolan iets opleveren?

3 juli 2024: Inquisitors #1 (Marvel Comics)

 

Zie ook ons eerdere artikel hierover, maar hierbij krijg je tevens de officiële synopsis:

De Jedi zullen sterven!

 • Als wapens van de keizer worden ze het universum in gestuurd om elke Jedi die Order 66 heeft overleefd op te sporen en vermoorden: De meedogenloze Inquisitors zijn de meest vaardige en dodelijke bedreigingen voor iedereen die aan de Light Side van The Force staat.
 • Diep begraven in de the annalen van de Jedi-overlevering is daar het verhaal van Tensu Run, de Jedi die het opnam tegen de Inquisitors en Darth Vader!
 • Wat is er van hem geworden en waarom vreesde The Empire zijn bestaan?

10 juli 2024: Ahsoka #1 (Marvel Comics)

 

Voormalig Jedi Knight Ahsoka Tano onderzoekt een opkomende bedreiging voor de New Republic!

 • Een belangrijke gevangene ontsnapt uit gevangenschap van de New Republic; een zoektocht naar antwoorden zorgt ervoor dat twee oude vrienden opnieuw bij elkaar komen.
 • De schurkachtige Morgan Elsbeth keert terug met twee nieuwe Force-gebruikers aan haar zijde: Bayaln Skoll en zijn leerling Shin Hati.
 • Zal het Ahsoka lukken om de terugkeer van de verloren gewaande Grand Admiral Thrawn tegen te houden?

17 juli 2024: Star Wars #48 (Marvel Comics)

Laatste kans voor Solo!

 • Leia Organa plaatst de vrijheid van het universum boven alles. Het is zelfs belangrijker dan haar verloren liefde, Han Solo.
 • Kan ze hem in het licht van de steeds groter wordende bedreiging van de tweede Death Star die opdoemt over de Rebel Alliance nog proberen te redden… nu ze nog kan?

Star Wars: The High Republic Adventures (Phase III) #817 juli 2024: The High Republic Adventures #8 (Dark Horse Comics)

Alles staat op het punt te veranderen! Wanneer Lula, Zeen en hun vrienden Eriadu naderen worden ze aangevallen door Nihil-gevechtsschepen. Zal de hoop van een verzet vanuit de Republic worden neergehaald? Ondertussen staan aan de andere kant van het universum belangrijke gebeurtenissen klaar die de Jedi en Nihil zullen verrassen en de richting van hun strijd zullen beïnvloeden!

Lees het meest verrassende hoofdstuk van de High Republic-reeks tot nu toe!

24 juli 2024: The High Republic Adventures – Saber for Hire #4 (Dark Horse Comics)

De epische miniserie bereikt een schokkend einde! De identiteit van de Child of the Storm wordt onthuld. Een verleden geconfronteerd en een offer gebracht wanneer Ty Yorrick en haar leerling hun grootste uitdaging aangaan. Ty’s leven zal nooit meer hetzelfde zijn!

 • Serie-finale!

24 juli 2024: Darth Vader (2020) #48 (Marvel Comics)

Luke… bekeert zich tot de Dark Side?!

 • Het is gezegd dat er slechts twee Sith kunnen zijn, de Keizer en Darth Vader. Maar zou het ooit Palpatine en Luke Skywalker kunnen worden? Of Vader en zijn zoon?
 • De Handmaiden Sabé stelt Luke op de proef – met het leven van Warba in de weegschaal!
 • En de Schism Imperial onthuld haar verborgen hand!

31 juli 2024: Darth Maul: Black, White & Red #4 (Marvel Comics)

Waar bevindt zich de meest duistere kant van The Force?

 • Een huurmoordenaar in de schaduwen.
 • Een vergeten tempel.
 • Een zoektocht naar stilte
 • Waarom stuurt Palpatine Darth Maul naar een eeuwenoude wereld? En wie betaalt de prijs… voor geduld?

Een mooi vooruitzicht voor comic-fanaten! Uiteraard weten we dat het lastig kan zijn om in de Benelux aan de fysieke versies van deze comics te komen. Al kun je hiervoor bij de meeste stripwinkels wel terecht. Je zou eventueel nog kunnen overwegen om ze digitaal aan te schaffen. En anders misschien gewoon even wachten tot ze worden uitgegeven als onderdeel van een Trade Paperback (bundel verzamelde comics) of via Marvel Unlimited te lezen zijn.

Ben jij van plan één of meerdere van deze comics te gaan lezen? Wellicht vind je het leuk om het erover te hebben, of zou je meer info willen. In onze Star Wars Awakens Discord-server zitten genoeg andere Star Wars comic-fanaten die het er graag met je over hebben!

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!