Chewbacca

Nieuwe Han Solo & Chewbacca stripreeks start in 2022

Na hun eigen stripreeksen krijgt het bekende duo Han en Chewbacca binnenkort een gezamenlijke stripreeks bij Marvel Comics. Dit is gisteren bekendgemaakt op StarWars.com. De serie zal vanaf maart 2022 maandelijks verschijnen.

Over het verhaal is nog niet veel bekend, behalve dat het natuurlijk gaat over de twee bekende smokkelaars uit de films. We zullen hen volgen in de tijd vlak voor de gebeurtenissen uit de allereerste film uit de originele filmtrilogie, dus vóórdat ze hebben kennisgemaakt met Obi-Wan Kenobi, Luke Skywalker en Princess Leia. Tijdens deze periode werkte de bemanning van de Millennium Falcon in opdracht van Jabba The Hutt nog samen met een andere bekende uit de films: Greedo.

Het creatieve team achter de strip bestaat uit schrijver Marc Guggenheim en tekenaar David Messina. Guggenheim heeft voor Marvel onder de Star Wars-vlag eerder de Age of Republic en Age of Rebellion comic specials geschreven, en Messina ken je wellicht nog van zijn tekenwerk uit de onlangs afgeronde miniserie War of the Bounty Hunters.

Primeur: een verhaal uit het perspectief van Chewbacca

Op StarWars.com is een interview met de schrijver te lezen en zijn alvast wat (niet-definitieve) covers te bekijken van de aankomende stripreeks. Een interessant detail uit het interview is dat de makers de focus in eerste instantie op Han Solo leggen, omdat hij uiteraard het enige verstaanbare karakter is, maar dat er ook een later deel in de reeks zal uitkomen dat vanuit Chewbacca’s perspectief zal worden verteld.

Een ander tipje van de sluier dat in het interview wordt opgelicht is dat Solo in de serie zal worden neergezet als een kruising tussen de versie gespeeld door Harrison Ford (uit de Skywalker saga) en het personage geportretteerd door Alden Ehrenreich (uit Solo: A Star Wars Story). Verder zullen we erachter komen waar de rivaliteit tussen Han en Greedo (die we in A New Hope zien) vandaan komt en kunnen we één of meerdere andere verrassende bekenden en nieuwe gezichten zien opduiken in het verhaal.

Nog een paar maanden wachten dus. We zijn erg benieuwd! Als we kunnen afgaan op de comic-series die eerder van Han Solo en Chewbacca zijn uitgekomen, belooft dit in elk geval veel goeds.

Dit nieuwsbericht werd geschreven door gastredacteur Machiel, tevens actief lid van de gezellige Nederlandstalige Star Wars Discord server.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!