“Hyperspace Stories” en “Tales from the Rancor Pit” aangekondigd

Na 8 jaar eindelijk weer nieuwe Star Wars comics van Dark Horse

Er is vandaag meer bekend geworden over de nieuwe Star Wars-comics die vanaf dit jaar door Dark Horse Comics zullen gaan worden uitgegeven. Zoals eerder al was aangekondigd zullen dit kindvriendelijke stripverhalen worden waarvan de verhalen binnen de huidige canon vallen. De strips zullen enigszins als tegenhanger fungeren van de wat meer serieuze Star Wars-verhalen die al sinds 2015 door Marvel worden uitgebracht. Eerder werden dergelijke jeugdstrips ook al gepubliceerd door het Amerikaanse IDW, die de Star Wars-licentie van 2015 tot begin dit jaar in bezit had.

Hyperspace Stories 1
De cover van “Hyperspace Stories 1” getekend door Lucas Marangon

Hyperspace Stories

De eerste nieuwe aangekondigde comic is het eerste deel van “Hyperspace Stories”. Deze uitgave zal het startschot zijn van een doorlopende reeks, waar diverse schrijvers en tekenaars aan zullen werken. De delen zullen derhalve onafhankelijk van elkaar te lezen zijn. De uitgever belooft verhalen in diverse tijdvakken en met telkens verschillende hoofdrolspelers.

In het eerste deel zullen we zien hoe Padmé Amidala en haar team worden ontvoerd door General Grievous, waarna Anakin Skywalker en Obi-Wan Kenobi op reddingsmissie worden gestuurd. Maar het is nog maar de vraag of dat goed gaat.

Het eerste deel wordt geschreven door Amanda Deibert, die eerder veel werk voor DC Comics deed (“Wonder Woman”, “Batman & Harley Quinn”). Het tekenwerk wordt verzorgd door Star Wars-veteraan Lucas Marangon, bekend van de Legends-verhalen “Star Wars Tales”, de “Tag & Bink”-comics en “General Grievous”. Marangon tekende ook de cover, maar er zal ook een variant verschijnen met een cover-illustratie door Miguel Valderrama.

Verder is bekend geworden dat schrijvers Cecil Castelluci en Michael Moreci ook aan “Hyperspace Stories” werken. Het eerste deel zal vanaf 10 augustus 2022 verkrijgbaar zijn en belooft een waardige opvolger te worden van “Star Wars Adventures”, een vergelijkbare populaire serie van IDW Publishing.

Tales from the Rancor Pit
De voorlopige cover van “Tales from the Rancor Pit”

Tales from the Rancor Pit

In het najaar mogen we gaan genieten van de griezelige verhalenbundel “Tales from the Rancor Pit”. De titel doet wellicht vermoeden dat de basis voor deze verhalen te vinden is in de dieptes van het paleis van Jabba the Hutt, en dat is ook zo. Vanaf deze locatie zullen drie Halloween-achtige verhalen worden verteld. De uitgever heeft alvast laten weten dat we kunnen gaan griezelen met spook-droids en de Wampa, het sneeuwmonster op ijsplaneet Hoth. Verder zullen we oude bekende Ty Yorrick (bekend uit de “High Republic”-boeken en -comics) ook gaan tegenkomen.

De terugkeer van deze Jedi zal wellicht geen verrassing zijn wanneer je ziet wie de schrijver van deze uitgave is. Dit is namelijk de geestelijk vader van het karakter, schrijver Cavan Scott. Je kent hem wellicht van diverse “High Republic”-titels, de “Star Wars Adventures” comics en enkele Star Wars audio drama’s, waaronder “Dooku: Jedi Lost”. De illustraties worden verzorgd door Nick Brokenshire, Juan Samu, Rafael Pérez en Andy Duggan.

“Tales from the Rancor Pit” lijkt een leuke voortzetting van de Halloween-traditie, waarbij elk jaar in oktober griezelverhalen in het Star Wars-universum uitkomen. De afgelopen jaren waren dit de “Vader’s Castle”-strips van IDW. Deze nieuwe uitgave zal ook weer kort voor Halloween (vanaf 18 oktober 2022) te koop zijn.

De geschiedenis van Star Wars comics bij Dark Horse

Ten tijde van de originele Star Wars-filmtrilogie bracht de bekende Amerikaanse stripuitgeverij Marvel diverse op de films gebaseerde comics uit. In eerste instantie waren dit de filmverhalen in stripvorm, maar later kwamen er ook originele verhalen bij. Dit duurde ongeveer tot het einde van de jaren ’80. In het volgende decennium nam Dark Horse Comics de licentie voor Star Wars-beeldverhalen over. Deze uitgever maakte direct indruk en hield bleef tot 2014 verhalen uitgeven die zich in de ‘Galaxy far, far away’ afspeelden. Dark Horse moest hiermee stoppen toen Lucasfilm werd overgenomen door Disney en kort daarna werd bekend dat Disney-dochter Marvel opnieuw Star Wars comics zou gaan publiceren. Alle eerder uitgegeven verhalen werden tot ‘Legends’ gebombardeerd, wat inhield dat ze niet meer tot de officiële canon zouden behoren. Marvel was echter niet gespecialiseerd in strips voor de jongere lezers, terwijl hier toch vraag naar was. IDW Publishing werd erbij betrokken om deze doelgroep te bedienen, maar moest begin dit jaar de licentie weer afgeven. Blijkbaar deed Dark Horse in de 25 jaar vóór de Disney-overname toch iets goed, want ze mogen het dus weer opnieuw gaan proberen!

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!