Inquisitors

Eerste blik op Inquisitors-comic

Nieuwe miniserie verschijnt vanaf juli

Star Wars Inquisitors #1 cover door Nick BradshawDe Inquisitorius ken je wellicht al uit Star Wars Rebels of de serie Obi-Wan Kenobi op Disney+. Het is een elite-team van ex-Jedi die Order 66 hebben overleefd en zich tot de Dark Side hebben bekeerd. Onder bevel van Emperor Palpatine en Darth Vader jagen ze op de nog voortvluchtige Jedi in de periode tussen Episode III: Revenge of the Sith en Episode IV: A New Hope. Op de officiële Star Wars-website is vandaag het nieuws verschenen dat we over een tijdje een comic-reeks over deze duistere strijders kunnen verwachten!

Star Wars Inquisitors #1 cover door Alex MaleevDit wordt het eerste Star Wars-verhaal waarin de Inquisitors centraal staan. De diverse brothers en sisters zullen in het verhaal jacht maken op Tensu Run, die de Jedi Order in ere wil herstellen. Helaas heeft hij hiermee de aandacht van Darth Vader getrokken, die zijn Inquisitorius op Run af stuurt. Schrijver Rodney Barnes (die je wellicht kent van de Mandalorian– en Lando-comics) heeft er in elk geval alvast zin in:

Het is een ontzettende eer dat ik het allereerste solo-verhaal over de Inquisitors mag schrijven! Ik hou van deze periode in het Star Wars-universum, omdat ik ermee ben opgegroeid: Darth Vader en het Keizerrijk die het universum hun wil opleggen. En daarbij mocht ik een gloednieuwe legendarische Jedi verzinnen met het karakter Tensu Run!

Star Wars Inquisitors #1 cover door Walt SimonsonBarnes staat er gelukkig niet alleen voor. Het tekenwerk wordt namelijk gedaan door Ramon Rosanas (Star Wars ongoing, Age of Resistance). Hoe dat eruit gaat zien weten we nog niet, maar we hebben al wel een blik op drie covervarianten van het eerste deel! Deze zijn van de hand van tekenaars Nick Bradshaw (Star Wars ongoing), Alex Maleev (Lando, Darth Vader) en Walt Simonson (classic Star Wars).

Star Wars: Inquisitors wordt vanaf 3 juli uitgegeven door Marvel Comics.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!