Star Wars: Darth Maul - Black, White & Red #1 cover art

Darth Maul: Black, White & Red aangekondigd

Een interessante nieuwe Marvel Comics-miniserie

Star Wars: Darth Maul - Black, White & Red #1 (Alex Maleev cover)Iets meer dan een jaar geleden berichtten we je in één van onze nieuws-updates over de stripreeks Darth Vader: Black, White & Red. Destijds moesten hiervan alle vier de delen nog verschijnen, en waren we erg enthousiast over de mogelijkheden van een dergelijke reeks. In de slotzin van de aankondiging blikten we al een beetje vooruit op wat Marvel Comics nog meer zou kunnen doen met een dergelijke reeks. We suggereerden de titel Darth Maul: Black, White & Red al. Blijkbaar hebben de creatievelingen bij Marvel meegelezen, want vandaag werd bekendgemaakt dat deze miniserie er daadwerkelijk aan zit te komen!

In een nieuwsbericht op de officiële Star Wars-website zijn de eerste details uit de doeken gedaan over de aankomende titel. Net als de eerdere Vader-miniserie zal die van Maul uit vier delen gaan bestaan. Hierbij verschijnt het eerste deel al over een paar maanden: op 25 april 2024. Ook nu zal elk deel weer door een ander creatief team worden geschreven en getekend. Voor het eerste deel bestaat dit team uit schrijver Benjamin Percy en tekenaar Stefano Raffaele. Van de eerste comic zullen in elk geval minstens drie varianten verschijnen, elk met een andere cover. Deze zijn van de hand van tekenaars Alex Maleev, Ben Harvey en David Marquez.

Star Wars: Darth Maul - Black, White & Red #1 (Ben Harvey cover)Van Percy wisten we een paar maanden geleden uit één van zijn Tweets al dat hij een Star Wars-verhaal aan het schrijven was en nu is dan eindelijk duidelijk wat dit in zal houden. De naam van de tekenaar zal geen onbekende voor liefhebbers van Black, White & Red zijn, want Raffaele tekende eerder ook al één van de verhalen in de eerder genoemde Vader-reeks.

In Percy’s en Raffaele’s Darth Maul-avontuur zullen we de Sith zien in de periode vóór The Phantom Menace, toen hij nog leerling was van Darth Sidious. In opdracht van zijn meester gaat Maul achter een mysterieus gevangenisschip aan. Aan boord wordt een genootschap gevangengehouden dat luistert naar de naam The Final Occultation. Uiteraard voorspelt dit weinig goeds, maar hopelijk levert het een interessant avontuur op. In een interview met StarWars.com doet de schrijver al het wat meer uit de doeken:

Star Wars: Darth Maul - Black, White & Red #1 (David Marquez cover)“Darth Maul hunkert naar de mogelijkheid om meer eigen beslissingen te maken. Beslissingen die van grote invloed kunnen zijn op het universum. Iets wat zeker zal gebeuren in dit verhaal.”

“Palpatine houdt van orde, terwijl The Final Occultation juist chaos wil veroorzaken. Beide maken gebruik van de duistere kant van The Force, maar met verschillende doelen. De meesten zullen hun gewelddadigheid en duistere bedoelingen niet kunnen weerstaan, maar Maul zou nog wel eens een kans kunnen hebben.”

Benjamin Percy is in elk geval erg enthousiast over de mogelijkheid om over Maul te schrijven. Samen met de tekenaar vindt hij het prachtig om in dit verhaal de genres science fiction en horror te combineren. En dat ook nog eens met één van de meest tot de verbeelding sprekende Star Wars-schurken. Ze zijn gelukkig niet de enige die blij worden van dit aankomende project, ook wij kijken er erg naar uit!

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!