Social Media

Nieuws

Comic Con Amsterdam 2017

Geplaatst

op

Comic Con Amsterdam

Waar de crew afgelopen weekend nog op Star Wars conventie Power of the Force in Oberhausen rondliep, is het over ruim een week alweer tijd voor de eerste Comic Con dit najaar in Nederland: Comic Con Amsterdam op 2 en 3 september in de RAI te Amsterdam. Vorig jaar was de crew er ook bij en wat ze er toen van vonden lees je hier.

Tickets zijn hier verkrijgbaar!

Eerlijk is eerlijk: als het om gasten gaat was de editie van vorig jaar voor Star Wars fans een stuk interessanter dan dit jaar. Toen kwamen immers Peter Mayhew (Chewbacca), Ray Park (Darth Maul) en zelfs Ian McDiarmid (The Emperor) fans verblijden met een bezoek aan onze hoofdstad. Hoewel er dit jaar geen Star Wars gasten aanwezig zijn op Comic Con Amsterdam, zal de dealerhal wel weer vol staan met veel merchandise van alles wat met popcultuur te maken heeft. Bovendien zal er een Force Academy zijn waar elk uur gratis workshops gegeven worden over wat het inhoudt om een Jedi te zijn. Grote kans dus dat je je er als Star Wars fan alsnog zal vermaken!
Er zullen veel Hollywoodartiesten op het evenement aanwezig zijn, waaronder:
 • Carice van Houten – Game of Thrones, Black Death, Valkyrie
 • Pamela Anderson – Baywatch, Playboy
 • Michael Madsen – Reservoir Dogs, The Hateful Eight, Kill Bill
 • Billy Boyd – Lord of the Rings
 • Kim Coates – Sons of Anarchy, Silent Hill
 • Lyndsy Fonseca – How I Met Your Mother, Desperate Housewives, Kick Ass
 • Noah Bean – 12 Monkeys, Once Upon a Time
 • John Rhys-Davies – Lord of the Rings, Indiana Jones
 • Ellie Kendrick – Game of Thrones, Misfits
 • Colin Baker – Doctor Who

Ook zijn er verschillende comic artists aanwezig waaronder:

 • Mike Collins – Spider-Man, Transformers, Doctor Who, Wonder Woman
 • Ger Apeldoorn – SamSam, Het Zonnetje in Huis, Behaving Madly
 • Michael Minneboo – Mijn vriend Spider-Man: Superhelden
 • Nick Brokenshire – Monkeybrain, The Once and Future Queen
 • Yasmin Sheikh – My Little Pony, the Adventures of Luna the Vampire
 • Michel Nadorp – Donald Duck

Er zullen o.a. lezingen / Q&A’s met acteurs plaatsvinden, naast een escape room ervaring en een screenwriting workshop. Bekijk de officiële website van het evenement voor meer informatie. Gaan we jou daar zien?

Oprichter en hoofdredacteur van Star Wars Awakens. Schoolpsycholoog die tegenwoordig vooral voor de klas staat. Gamer. Heeft nog teveel X-Wing 1.0 schepen. Houdt van pesto.

Lees verder
Sponsor
Klik om te reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuws

Jay ‘Deak’ Benedict overleden

Geplaatst

op

Wederom treurig nieuws: nadat vorige week Andrew Jack overleed aan de gevolgen van het Chinese virus is het nu Star Wars acteur Jay Benedict die gestorven nadat hij deze ziekte op liep.

Benedict speelde in A New Hope de rol van Deak in de Tosche Station scenes die uit de uiteindelijke film werden geknipt. Sci-Fi fans kennen hem ook als Russ Jorden; de vader van Newt in James Cameron’s film Aliens.

Jay Benedict in Aliens (1986)

 

 

Lees verder

Obi-Wan Kenobi

Gerucht: Joby Harold nieuwe schrijver voor Kenobi

Geplaatst

op

Door

Eerder dit jaar werd bekend dat de productie van de Obi-Wan Kenobi serie is stilgelegd en de schrijver is ontslagen. Deze week meldt Variety dat de serie in Joby Herald een nieuwe schrijver heeft gevonden.

In januari werd bekend dat Hossein Amini, de oorspronkelijke schrijver van de serie, niet meer betrokken is bij project Kenobi. Deborah Chow is wel nog steeds de regisseur voor de serie, die vooralsnog geen releasedatum heeft.

Hoewel Disney en Lucasfilm het ongetwijfeld van uiterst belang zullen vinden dat de Kenobi-serie een succes wordt, kiezen ze – mits het gerucht klopt – met Harold niet voor iemand die zichzelf op televisiegebied heeft bewezen. Harold is voornamelijk bekend als executive producer van John Wick 3 en schrijver van Army of the Dead. Momenteel is hij bezig met het script voor het vervolg op Bumblebee, een film in de Transformers-franchise.

Joby Harold, de vermoedelijk nieuwe schrijver van de Kenobi serie. Rob Latour/Shutterstock via Variety

Voor zover bekend is de serie nog steeds gepland om in januari 2021 te beginnen met filmen, uiteraard zolang de huidige COVID-19-pandemie niet de boventoon voert in de wereldwijde actualiteit.

Lees verder

Nieuws

Andrew Jack overleden en Cassian Andor productie stopgezet

Geplaatst

op

Door

Andrew Jack

Het kan u niet ontgaan zijn, we leven momenteel in een wereld die in de greep is van het COVID-19 virus. Overal ter wereld worden maatregelen genomen om de kans op verspreiding te verkleinen. Helaas hebben we het virus nog niet onder controle en eist dit dagelijks een hoop levens. Zo heeft het virus ook helaas Star Wars acteur Andrew Jack geraakt. Gisteren kwam er bericht dat de acteur, die de rol van Major Ematt speelde in The Force Awakens en The Last Jedi, op 76-jarige leeftijd is overleden aan het virus. Naast zijn rol als Ematt coachte hij ook andere acteurs, waaronder Daisy Ridley en John Boyega, op dialogen en accenten. Uiteraard zal hij gemist worden en willen wij zijn familie en vrienden veel sterkte toe wensen.

Naast het overlijden van Jack heeft COVID-19 ook een effect op de productie van de Cassian Andor serie, die volgend jaar op Disney+ zou moeten verschijnen. Vorige week vertelde Neil Scalander, betrokken bij de serie, nog over de terugkeer van vergeten personages in de serie. Deze week komt hij met het bericht dat de serie wegens het virus tijdelijk is stil gelegd.

Het stilleggen van de productie is een logisch gevolg en zal door de meeste fans worden begrepen. Dit is de enige juiste keuze om te maken om deze crisis te lijft te gaan. Mogelijk zal de serie dus vertraging op lopen en zullen we als fans allemaal wat meer geduld op moeten brengen. Voor nu hopen we dat jullie allen veilig zijn en blijven. Samen komen we wel door deze crisis heen.

Lees verder

Cassian Andor

Vergeten personages maken hun opwachting in de Cassian Andor serie

Geplaatst

op

Door

Foto bron: Jonathan Olley - Lucasfilm LFL 2016 -Rogue One: A Star Wars Story. Cassian Andor (Diego Luna).

Rond het live gaan van Disney+ was er vooral veel aandacht voor de live-action serie The Mandalorian. Dit is op zich logisch, want dit was een van de eerste projecten die op het platform zou verschijnen. Maar zoals we allemaal weten ligt er nog een ander Star Wars project in het verschiet voor de streamingsdienst, namelijk een serie over het personage Cassian Andor (Diego Luna). Tot nu toe is het erg stil rondom het project, maar toch ligt het niet stil.

Recent heeft Movieweb de kans gekregen om hier eens wat vragen over te stellen. Zij hadden namelijk een interview met Neil Scanlan. Hij is betrokken bij de visuele effecten van de Cassian Andor serie. In dat interview liet Scanlan een aantal dingen weten.

Om te beginnen sprak Scanlan zich uit over de kwaliteit die de serie met zich mee gaat brengen. Volgens hem is het filmen van de serie net als dat van een film, er worden geen compromissen gemaakt. Ook lichte hij een klein tipje van de sluier op over de personages in de serie. Zo zei hij:

“We hebben ook nog een scala aan personages. Een hoop van de personages die we hebben ontwikkeld voor alle films hebben het eindproduct niet gehaald. Dat is omdat het filmproces gewoon zo werkt, of ze zijn maar zo kort in beeld dat er zich een geweldige tweede kans voordoet om sommige van deze personages terug te halen en ze meer te integreren in dit verhaal. Ik denk dat het geweldig wordt. Ik denk dat het een tweede kans is voor alles dat we hebben gemaakt (…)”

Personages die we nooit eerder hebben gezien, misschien alleen in concept art boeken, of slechts heel kort (waar we meer van hadden verwacht of gehoopt) krijgen dus een tweede kans in deze nieuwe serie. Welke personages dat gaan zijn, dat gaan we hopelijk snel zien.

De Cassian Andor serie heeft nog geen officiële release datum.

Lees verder
Sponsor