Carl Weathers (Greef Karga) op 76-jarige leeftijd overleden

De Rocky-ster overleed deze week vredig in zijn slaap

Vandaag is bekend geworden dat Carl Weathers (Greef Karga in The Mandalorian) op 76-jarige leeftijd is overleden. Weathers was voor het grote publiek vooral bekend als Apollo Creed in de eerste vier delen van de Rocky-filmreeks.

Weathers stierf eerder deze week in zijn slaap. Star Wars fans kenden hem als Greef Karga, een Bounty Hunters’ Guild Master die in de loop van The Mandalorian de High Magistrate werd die van een afgelegen stadje op de planeet Nevarro een welvarende stad wist te maken. Zijn personage verscheen in negen afleveringen van The Mandalorian en daarnaast was Weathers als regisseur verantwoordelijk voor de afleveringen “Chapter 12: The Siege” en “Chapter 20: The Foundling”.

Het statement van de familie luidt als volgt:

“We are deeply saddened to announce the passing of Carl Weathers. He died peacefully in his sleep on Thursday, February 1st, 2024. … Carl was an exceptional human being who lived an extraordinary life. Through his contributions to film, television, the arts and sports, he has left an indelible mark and is recognized worldwide and across generations. He was a beloved brother, father, grandfather, partner, and friend.”

Ook actrice Katy O’Brian, verantwoordelijk voor de rol van Elia Kane, deelt haar verdriet omtrent het overlijden van haar collega op X.

We wensen de nabestaanden veel sterkte toe.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!