Taika Waititi
StarWars.com

Brekend: Taika Waititi werkt aan een Star Wars film

Vandaag op Star Wars Day maakt StarWars.com bekend dat er een nieuwe film en serie in ontwikkeling is bij Lucasfilm.

Taika Waititi die recentelijk nog een Academy Award won voor Jojo Rabbit en tevens de laatste aflevering van het eerste seizoen van The Mandalorian regisseerde, zal de nieuwe Star Wars film gaan schrijven en regisseren. Bij het schrijven zal hij worden ondersteund door Krysty Wilson-Cairns, die onlangs nog een BAFTA Award won voor de film 1917.

Een nieuwe Star Wars serie voor Disney+

Hoewel The Clone Wars vandaag ten einde kwam is er ook een nieuwe Star Wars serie aangekondigd. Zoals de geruchten al lieten doorschemeren zal Leslye Headland (Russian Doll, Bachelorette) fungeren als schrijver, regisseur en showrunner voor de vooralsnog ongetitelde Star Wars serie voor Disney+. Los van het feit dat Headland verantwoordelijk zal zijn voor de serie is er verder niets inhoudelijks over bekendgemaakt. Volgens de geruchten zou het gaan om een serie waarbij tenminste één vrouwelijk personage de hoofdrol zal hebben, als het er niet meerderen zijn.

Voor beide producties zijn nog geen releasedata bekendgemaakt. Het lijkt aannemelijk dat Waititi’s Star Wars film in 2022 of 2024 zal verschijnen, aangezien er in de jaren 2022, 2024 (en 2026) vooralsnog nog steeds Star Wars films op de planning staan. Waititi zal het voorlopig echter nog druk hebben met het maken van de Marvel-film Thor 4: Love and Thunder.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!