Brekend: Bob Iger keert terug als CEO bij The Walt Disney Company

De vlag gaat uit bij Disney-fans!

Zojuist is bekend gemaakt dat er een nieuwe kapitein aan het roer staat bij The Walt Disney Company. En niet zomaar eentje!

The Walt Disney Company heeft namelijk bevestigd dat Robert A. Iger per direct terug is gekeerd als de Chief Executive Officer van het bedrijf. Hierbij vervangt hij Bob Chapek. Iger was eerder van 2005 tot en met 2020 ook al de grote baas bij het bedrijf, maar heeft in totaal zo’n veertig jaar bij Disney gewerkt. Iger heeft aangegeven de functie voor nog twee jaar op zich te nemen en deze jaren te gebruiken om een nieuwe strategische richting te bepalen voor vernieuwde groei. Ook neemt hij de taak op zich om een opvolger voor hem te vinden.

“We danken Bob Chapek voor zijn werk bij Disney tijdens zijn lange carrière. Hierbij stond hij aan het roer tijdens de zware tijden van de pandemie. Er is besloten dat, nu Disney een nieuwe, complexe tijd vol met transformaties in gaat, Bob Iger de beste persoon is om leiding te geven. Iger heeft het grootste respect gekregen vanuit het hele team. Hij werkte zeer nauw met ze samen tot aan zijn vertrek. Wereldwijd kijken al onze werknemers ook met bewondering naar hem. Hierdoor is het terugkeren van Iger een makkelijk proces.”

– Susan Arnold, Chairman of the Board

“Ik ben enorm optimistisch over de toekomst van dit geweldige bedrijf en ben dan ook heel blij dat ik opnieuw gevraagd ben voor de rol van CEO. Disney en al haar merken en franchises hebben een speciale plek in het hart van velen weten te veroveren, ook in die van onze medewerkers. Het is een eer om wederom gevraagd te worden om dit geweldige team te mogen leiden en heb een duidelijke focus liggen op het excelleren in creativiteit en het inspireren van generaties met hetongeëvenaard vertellen van verhalen.”

– Bob Iger, CEO The Walt Disney Company

Tijdens zijn 15 jaar als CEO heeft Iger geholpen om van Disney één van de grootste mediabedrijven ter wereld te maken. Onder hem hebben Pixar, Lucasfilm, Marvel en 21st Century Fox zich aangesloten bij het bedrijf en werden de pretparken van Disney flink uitgebreid. Disney Plus was zijn laatste grote project. Wereldwijd reageren Disney-fans dan ook met flink gejuich op het aftreden van Chapek en de terugkeer van Iger. Chapek werd sinds dag één niet geliefd onder fans omdat zijn visie duidelijk niet in lijn lag met dat wat Iger voor ogen had. Chapek wilde van Disney een exclusief merk maken door alles vele malen duurder te maken. Ticketprijzen voor Walt Disneyworld zijn onder hem bijvoorbeeld gegaan naar bijna 190 dollar per dag. Ook heeft hij van veel diensten, die voorheen in een gratis variant aangeboden werden, premium services gemaakt die stuk op stuk geld moesten kosten. Het aandeel Disney is sinds januari dan ook met 41 procent in waarde gezakt.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!