Jedi Survivor

Meer Cal Kestis op komst in Star Wars Jedi: Battle Scars

Twee nieuwe boeken lanceren vroeg in 2023!

De Padawan wist Order 66 te overleven en kreeg met Jedi: Fallen Order een van de beste Star Wars-games van de laatste jaren. Nu het vervolg daarop in ontwikkeling is, komen er meer verhalen met Cal Kestis aan…

Het verhaal van Kestis werd flink uitgediept in Star Wars Jedi: Fallen Order (waarvan je hier onze review nog eens terug kunt lezen). Als jonge Padawan wist hij Order 66 te overleven door zich te verschuilen en zijn krachten verborgen te houden. Tot het moment waarop hij zijn Jedi-krachten moest gebruiken om iemand te redden van een zekere dood… een voorval dat zijn eigen dood kon betekenen. Nadat The Empire en enkele Inquisitors op hem hebben gejaagd, hij zich aansloot bij de Mantis Crew en belangrijke personages om zich heen wist te verzamelen, kunnen gamers niet meer wachten op het vervolg dat eerder dit jaar aangekondigd werd op Star Wars Celebration. Hoewel die game nog geen datum heeft gekregen, kondigde Lucasfilm vandaag aan dat er meer van Kestis gaat verschijnen.

Als eerste werd Star Wars Jedi: Battle Scars aangekondigd. Een nieuw boek van Del Rey, geschreven door Sam Maggs en situerende in de periode tussen beide games. Met Cal Kestis en de crew van de Mantis gaan we op een nieuw, origineel avontuur. Star Wars Jedi: Battle Scars ligt vanaf 7 maart 2023 in de winkels.

Op 2 mei 2023 verschijnt een heel ander boek, namelijk The Art of Star Wars Jedi: Survivor. Uitgegeven door Dark Horse zal dit boek laten zien hoe de game tot stand is gekomen. Van concept art met commentaar van de ontwikkelaars tot het uiteindelijke product gaat het hele ontwikkelingsproces getoond worden.

Een datum voor de game hebben we dus nog niet, maar ergens lijkt het ons bijzonder logisch wanneer deze tussen deze twee boeken verschijnt. Star Wars Jedi: Survivor in april? Het zou zomaar eens kunnen. Het gaat goed met de Star Wars Jedi-franchise. Onlangs werd de Cal Kestis lightsaber (welke te koop is in Galaxy’s Edge) genomineerd voor speelgoed van het jaar en bracht LEGO een versie van Cal’s persoonlijke droid, BD-1 uit.

In onze Discord zijn de gesprekken rondom de boeken en de game al gaande. Wil je mee discussiëren over Jedi: Survivor, een andere game of gewoon over een heel ander onderwerp? Meld je dan aan en sluit je aan bij de gezelligste Star Wars community van de Benelux!

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!