Disney+

Alle Star Wars films zijn nu in 4K HDR op Disney+ te zien

Na de release van Disney+ in de VS, Canada en Nederland afgelopen dinsdag staan vanaf vandaag voor het eerst voor Nederlandse gebruikers alle Star Wars films in Ultra High Definition (4K UHD) en High Dynamic Range (HDR10 en Dolby Vision) online.

Naast dat de streamingkwaliteit van alle live-action Star Wars sagafilms (waaronder nu dus voor de eerste keer ook de originele trilogie en de prequels) is opgekrikt naar gecomprimeerde UHD-kwaliteit, is er tevens een Dolby Atmos geluidsspoor aan elke film toegevoegd. In hoeverre de audiovisuele kwaliteit die van daadwerkelijke UHD-Blu-ray’s nadert is niet bekend, al zal het voor het overgrote deel van de kijkers goed genoeg zijn. Indien je over de juiste televisie- en geluidsapparatuur beschikt betreft het zelfs een mogelijke upgrade ten opzichte van de Full HD (1080p) Blu-ray’s die je waarschijnlijk al in de kast hebt staan.

Verder gaan er al langere tijd geruchten dat Disney volgend jaar een Skywalker Saga box set in het UHD-Blu-ray format wil uitbrengen. Of daar nog interessante extra’s bij zouden zitten is niet bekend.

Disney+ is 12 november uitgebracht in de Verenigde Staten, Canada en Nederland. Vanaf 31 maart lanceert de dienst in o.a. het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië. Wanneer de streamingdienst in België verschijnt is vooralsnog niet officieel onthuld.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!