Alan Ladd Jr. overleden

De man die ervoor zorgde dat Star Wars een film werd is niet meer.

Voor menig persoon zal de naam Alan Ladd Jr. misschien niet veel zeggen. Toch was het een cruciale speler in de geschiedenis van Star Wars. Zonder hem was het er misschien zelfs nooit geweest.

Op het moment in de jaren zeventig waarop niemand geloofde in het script van George Lucas en al helemaal geen geld durfde te steken in het Star Wars-project, was het Alan Ladd Jr. die ervoor zorgde dat Fox toch geld in de film durfde te steken. Niet omdat ze potentie zagen in de film, maar door het vertrouwen in Lucas. Waar vele studio’s eerder Lucas en zijn film af hadden gewezen, was het Ladd die Lucas z’n visie uit liet voeren.

Zojuist bereikt ons het nieuws dat Alan Ladd Jr. overleden is. Hij was 84 jaar oud. De film poducent von ooit de oscar voor Best Picture met Braveheart was een ware legende in de industrie. Zijn dochter, Amanda Ladd-Jones heeft via social media laten weten dat haar vader rustig in is geslapen.

Met pijn in ons hart kondigen we aan dat vandaag, 2 maart 2022, Alan Ladd Jr. op een vredige manier is overleden in zijn huis, omringd door familie. We kunnen niet zeggen hoe ernstig we hem gaan missen. Zijn impact op films en het maken van films zal voor altijd voortleven.

Naast Star Wars en Braveheart was Ladd verantwoordelijk voor titels als Alien, Blade Runner, The Omen, All That Jazz, Norma Rae, Chariots of Fire, Thelma & Louise en Young Frankenstein. In totaal waren zijn films goed voor meer dan vijftig Oscars, waaronder twee overwinningen voor Best Picture.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!