Star Wars Celebration
Star Wars Awakens community meet-up op Star Wars Celebration.

Aankondiging: Star Wars Awakens LIVE

Een show voor en door de community

In samenwerking met onze communityleden gaan we bij Star Wars Awakens beginnen met een nieuwe mediavorm; namelijk liveshows met, voor en door onze eigen community.

Op onze Discord-server zijn dagelijks gezellige gesprekken gaande; zowel in de tekstchat als in de voicechat. En door de jaren heen is daar een grote schare communityleden ontstaan die in meer of mindere mate gek zijn op Star Wars, maar vooral bij elkaar genomen heel veel kennis, ervaringen en kwaliteiten hebben opgedaan in het popcultuurwereldje waar Star Wars natuurlijk ook een groot onderdeel van uitmaakt. Dagelijks komen hieruit interessante en grappige gesprekken voort, waarbij het idee om met elkaar een podcast te beginnen niet ongenoemd is gebleven.

Star Wars Awakens LIVE is een show voor en door de community

De vergelijking met onze vrienden van de Star Wars Podcast is dan natuurlijk snel gemaakt, maar de Podcast richt zich voornamelijk op luisteraars en liefhebbers van een vast format met vaste hosts. Met Star Wars Awakens LIVE willen wij ons juist richten op de mensen in de community, om met hen samen iets neer te zetten dat zowel informatief als entertainend is. Natuurlijk zal daarin besprekingswaardig nieuws aan bod komen, maar denk ook aan activiteiten die juist leuk zijn om vanuit de community te delen: zoals bijvoorbeeld een (comic)boekbespreking, een sessie Star Wars Dungeons & Dragons (zoals bijvoorbeeld SW5E), of een gamesessie die gelivestreamd wordt terwijl we gezamenlijk over de game kletsen.

Doordat videobeelden een essentiële rol spelen in deze content, is het nodig om dit nieuwe videoplatform te lanceren op kanalen van ons die je mogelijk nog niet volgt: zo hebben we nu een eigen Twitch (of ga naar StarWarsAwakens.live) en YouTube-kanaal. Volg jij ons daar al? 😉

Wat is het doel?

Ons doel is om content te maken voor liefhebbers van Star Wars en popcultuur en hen het gevoel te geven dat ze bij een vriendengroep aan tafel aanschuiven om mee te praten/luisteren. Dit kan gaandeweg de show over van alles gaan en hoeft dus niet per se met de actualiteit te maken te hebben. Door deze content met een wisselende groep te maken die elkaar al dagelijks over allerlei zaken spreekt, hopen we dat de gezellige sfeer binnen onze community ook naar buiten toe geëtaleerd kan worden.

En op het moment dat er bijvoorbeeld nieuwe beelden van een film/serie verschijnen, is het natuurlijk wel zo leuk met een groepje geïnteresseerde communityleden ‘even’ live te gaan om de eerste indrukken uit te wisselen en samen met de kijkers de beelden te bespreken!

Op die manier creëren we met deze show een extra platform dat een schakel wordt tussen de community en onze volgers. Het brengt nieuwe leden naar de community en kan daarnaast ook de onderlinge binding die we binnen de community dankzij allerlei activiteiten (zowel online als in het echt) met elkaar organiseren versterken. Voor in het bijzonder mensen die in hun eigen omgeving weinig mensen kennen om over popcultuurgerelateerde zaken mee te praten, biedt Star Wars Awakens LIVE dus een uitkomst!

Interactie met de community is essentieel: jouw woorden komen voorbij in de show

Waar de podcast vanuit de expertise van de vaste groep hosts in een strak format werkt, zal deze liveshow het iets anders aanpakken: het moet zo laagdrempelig mogelijk zijn om als Star Wars/popcultuurliefhebber aan te schuiven bij de gesprekken en er moet ruimte zijn om het gesprek op een natuurlijke manier te laten overgaan in iets wat niet per se met het hoofdonderwerp te maken hoeft te hebben. De flow van het gesprek is leidend.

Zo willen we het voor iedereen mogelijk maken om zich aan te melden om een keer met ons mee te praten over een bepaald onderwerp en zullen kijkers (of je nu vanaf onze Facebookpagina, Facebookgroep, Twitch, of YouTube meekijkt) in de chat met de hosts mee kunnen praten en kunnen jullie opmerkingen en vragen ook in de show voorbij komen. Voor de mensen die bekend zijn met onze community is het wellicht interessant om te weten dat jouw opmerkingen in onze Twitch-chat meetellen voor XP in de Discord-server, zodat je de weg naar Jedi Master kunt blijven inzetten terwijl je meepraat met onze liveshow!

Star Wars Awakens LIVE: in conclusie

Star Wars Awakens LIVE biedt entertainende en informerende gesprekken met de mogelijkheid om zowel als kijker of als tafelgast mee te praten over Star Wars en aanverwante zaken. Het is daarnaast ook een ingang naar een snel groeiende community die breder is dan alleen Star Wars, van waaruit in de loop der tijd vele vriendschappen zijn ontstaan tussen mensen die veel met elkaar delen over allerlei passies die ze in het leven hebben. Je leert er nieuwe mensen kennen en kunt meedoen aan gezamenlijke activiteiten, zowel online als in real life.

De verwachting is dat wij in de week van 3 juli voor het eerst voor het publiek live zullen gaan, de exacte datum en het tijdstip maken we een dezer dagen bekend. Kijk ook alvast of je ons op Twitch, YouTube en Facebook volgt zodat je geen liveshow mist. Mocht je zelf interesse hebben om een keer met ons mee te kletsen over een bepaald onderwerp, dan zullen we in de eerste show uitleggen hoe je dit het makkelijkst kunt doen. Sowieso is het prettig om alvast deel te nemen aan onze community via StarWars.community en is het voor deelname aan de show als tafelgast belangrijk dat je aan de volgende voorwaarden voldoet:

  1. Minimale leeftijd: 18 jaar
  2. Stabiele camera
  3. Goede microfoon
  4. Goede internetverbinding
  5. Geen tot minimale omgevingsgeluiden
  6. Taalgebruik met inachtneming van jonge kijkers
  7. Maak tijd voor het gesprek (en laat de omgeving ook even weten dat je niet gestoord wil worden)

Dus ga snel naar StarWars.community en zorg dat je deel uitmaakt van de gezelligste gemeenschap van de lage landen!

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!