From a Certain Point of View: The Empire Strikes Back

Aangekondigd: From a Certain Point of View: The Empire Strikes Back

In 2017 bracht Del Rey voor het 40 jarig bestaan van Star Wars: A New Hope het boek From a Certain Point of View uit. Vanaf dat moment verwachtte (en hoopten) we natuurlijk dat ze dit voor de andere films ook zouden gaan doen. Del Rey en een lading Star Wars schrijvers deden de afgelopen week op Twitter al wat geheimzinnig en het was dan ook wel vrijwel zeker dat ze iets groots zouden gaan aankondigen gisteren. Dit kon haast niets anders zijn dan een verhalen anthologie voor het 40-jarig bestaan van The Empire Strikes Back. En vannacht was het dan zover, nadat de PlayStation aankondigingen gedaan waren welke onfortuinlijk gelijktijdig gepland stonden, werd het bericht dan eindelijk gedeeld. From a Certain Point of View: The Empire Strikes Back bevat net als zijn voorganger 40 verhalen, geschreven door 40 auteurs. Elk zal een gedeelte van het verhaal uit de film vertellen door de ogen van een achtergrondpersonage.

Alle deelnemende auteurs hebben hun verhalen gratis ter beschikking gesteld, de bijdrage die gebruikelijk voor hun werk zouden hebben ontvangen wordt in plaats daarvan gedoneerd aan First Book; een non-profit organisatie die boeken, lesmateriaal en andere benodigdheden verstrekt aan opleidingsinstituten en organisaties die kinderen in nood helpen. Daarnaast doneert Penguin Random House $100.000 en Disney/Lucasfilm 100.000 kinderboeken (ter waarde van $1.000.000) aan First Book.

Er is nog niet gedeeld welke auteurs allemaal deel uitmaken van From a Certain Point of View: The Empire Strikes Back, dat maakt starwars.com aanstaande maandag bekend. Wel hebben we online uit enthousiaste tweets al een aantal van de auteurs kunnen opsporen. Met onder anderen dank aan @seh221 die een mooie twitter thread bij houdt met bevestigingen.

 1. Alexander Freed
 2. Amy Ratcliffe
 3. Austin Walker
 4. Beth Revis
 5. Brittany N. Williams
 6. Catherynne Valente
 7. Cavan Scott
 8. CB Lee
 9. Christy Golden
 10. Daniel José Older
 11. Delila S. Dawson
 12. Django Wexler
 13. E.K. Johnston
 14. Emily Skrutskie
 15. Gary Whitta
 16. Hank Green
 17. Jason Fry
 18. Jim Zub
 19. John Jackson Miller
 20. Karen Strong
 21. Kiersten White
 22. Lilliam Rivera
 23. Lydia Kang
 24. Martha Wells
 25. Mark Oshiro
 26. Michael Kogge
 27. Michael Moreci
 28. Mike Chen
 29. Rebecca F Kuang
 30. Rob Hart
 31. S.A. Chakraborty
 32. Tom Angleberger
 33. Tracy Deonn
 34. Zoraida Córdova
From a Certain Point of View: The Empire Strikes Back omslag
From a Certain Point of View: The Empire Strikes Back omslag
Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!