Social Media

Nieuws

Aangekondigd: From a Certain Point of View: The Empire Strikes Back

Geplaatst

op

In 2017 bracht Del Rey voor het 40 jarig bestaan van Star Wars: A New Hope het boek From a Certain Point of View uit. Vanaf dat moment verwachtte (en hoopten) we natuurlijk dat ze dit voor de andere films ook zouden gaan doen. Del Rey en een lading Star Wars schrijvers deden de afgelopen week op Twitter al wat geheimzinnig en het was dan ook wel vrijwel zeker dat ze iets groots zouden gaan aankondigen gisteren. Dit kon haast niets anders zijn dan een verhalen anthologie voor het 40-jarig bestaan van The Empire Strikes Back. En vannacht was het dan zover, nadat de PlayStation aankondigingen gedaan waren welke onfortuinlijk gelijktijdig gepland stonden, werd het bericht dan eindelijk gedeeld. From a Certain Point of View: The Empire Strikes Back bevat net als zijn voorganger 40 verhalen, geschreven door 40 auteurs. Elk zal een gedeelte van het verhaal uit de film vertellen door de ogen van een achtergrondpersonage.

Alle deelnemende auteurs hebben hun verhalen gratis ter beschikking gesteld, de bijdrage die gebruikelijk voor hun werk zouden hebben ontvangen wordt in plaats daarvan gedoneerd aan First Book; een non-profit organisatie die boeken, lesmateriaal en andere benodigdheden verstrekt aan opleidingsinstituten en organisaties die kinderen in nood helpen. Daarnaast doneert Penguin Random House $100.000 en Disney/Lucasfilm 100.000 kinderboeken (ter waarde van $1.000.000) aan First Book.

Er is nog niet gedeeld welke auteurs allemaal deel uitmaken van From a Certain Point of View: The Empire Strikes Back, dat maakt starwars.com aanstaande maandag bekend. Wel hebben we online uit enthousiaste tweets al een aantal van de auteurs kunnen opsporen. Met onder anderen dank aan @seh221 die een mooie twitter thread bij houdt met bevestigingen.

 1. Alexander Freed
 2. Amy Ratcliffe
 3. Austin Walker
 4. Beth Revis
 5. Brittany N. Williams
 6. Catherynne Valente
 7. Cavan Scott
 8. CB Lee
 9. Christy Golden
 10. Daniel José Older
 11. Delila S. Dawson
 12. Django Wexler
 13. E.K. Johnston
 14. Emily Skrutskie
 15. Gary Whitta
 16. Hank Green
 17. Jason Fry
 18. Jim Zub
 19. John Jackson Miller
 20. Karen Strong
 21. Kiersten White
 22. Lilliam Rivera
 23. Lydia Kang
 24. Martha Wells
 25. Mark Oshiro
 26. Michael Kogge
 27. Michael Moreci
 28. Mike Chen
 29. Rebecca F Kuang
 30. Rob Hart
 31. S.A. Chakraborty
 32. Tom Angleberger
 33. Tracy Deonn
 34. Zoraida Córdova
From a Certain Point of View: The Empire Strikes Back omslag

From a Certain Point of View: The Empire Strikes Back omslag

Levenslange Fan. Leest veel boeken en comics. Maakt replica props in zijn vrije tijd.

Lees verder
Advertentie
1 Comment

1 Comment

 1. Marko

  5 juli 2020 at 23:02

  Hank Green chronicles the life of a naturalist caring for tauntauns on the frozen world of Hoth.
  – Tracy Deonn delves into the dark heart of the Dagobah cave where Luke confronts a terrifying vision.
  – Martha Wells reveals the world of the Ugnaught clans who dwell in the depths of Cloud City.
  – Mark Oshiro recounts the wampa’s tragic tale of loss and survival.
  – Seth Dickinson interrogates the cost of serving a ruthless empire aboard the bridge of a doomed Imperial starship. Plus more hilarious, heartbreaking, and astonishing tales from:
  Tom Angleberger, S.A. Chakraborty, Mike Chen, Adam Christopher, Zoraida Córdova, Delilah S. Dawson, Alexander Freed, Jason Fry, Christie Golden, Rob Hart, E. K. Johnston, Lydia Kang, Michael Kogge, R.F. Kuang, C.B. Lee, Mackenzi Lee, John Jackson Miller, Michael Moreci, Daniel José Older, Amy Ratcliffe, Beth Revis, Lilliam Rivera, Cavan Scott, Emily Skrutskie, Karen Strong, Anne Toole, Catherynne M. Valente, Django Wexler, Kiersten White, Gary Whitta, Brittany N. Williams, Charles Yu, Jim Zub

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuws

Star Wars Celebration 2020 gecanceled

Geplaatst

op

Door

Star Wars Celebration Anaheim

Het was inmiddels onvermijdelijk, wegens de wereldwijde maatregelen omtrent het COVID-19 virus is er besloten dat ons favoriete evenement, Star Wars Celebration, dit jaar is gecanceled. In augustus van dit jaar stond het evenement gepland in Anaheim. Dat gaat dus niet door en voorlopig hoeven de fans ook geen rekening te houden met een nieuwe Celebration. Er is namelijk aangekondigd dat de volgende (uitgestelde) Celebration pas plaats zal gaan vinden in 2022, tevens in Anaheim. Er wordt dus op safe gespeeld.

Een ieder die reeds een ticket had voor Celebration kan ofwel geld terug krijgen ofwel om boeken naar 2022. Iedereen die besluit om te boeken krijgt hiervoor een speciaal item toegestuurd als dank. Onderstaand bericht is de officiële mededeling.

Star Wars Celebration Anaheim 2020 Cancelled

Lees verder

Gamenieuws

Star Wars: Squadrons vliegt in oktober naar je toe

Geplaatst

op

Door

Star Wars: Squadrons

Zoals eerder aangekondigd verscheen vandaag de cinematische trailer voor de aankomende game Star Wars: Squadrons online.

Wat is Star Wars: Squadrons?

Squadrons is een first-person dogfighting game tussen de New Republic en de Empire die zich na Return of the Jedi afspeelt. Motive Studios (single-playercampagne Battlefront II 2017) is verantwoordelijk voor de game, die een singleplayer-campagne zal hebben. In de game spelen teams van 5 tegen 5 samen, waarbij je als team wint of verliest en een goede balans zal moeten vinden voor aanvang van het gevecht wat betreft het soort wapens en schepen dat je mee zult brengen. De game zal crossplay bieden tussen PC, Xbox One en PlayStation 4. Dit houdt in dat je de game met en tegen spelers op alle platformen speelt, ongeacht voor welk platform jij de game bezit. De PC en PS4 versies mogen zich tot slot rijk rekenen met VR-ondersteuning.

Game modi en progressie

De game zal je de mogelijkheid bieden om je schip naar gelieve aan te passen. In Star Wars: Squadrons plan je het gevecht op voorhand met jouw teamgenoten waarna je je schip betreedt en de gekozen tactiek zo goed mogelijk uitvoert. In de Fleet Battles modus is het de bedoeling om het vlaggenschip van de tegenpartij neer te halen en in Dogfights zal jouw team simpelweg zoveel mogelijk vijandelijke piloten om moeten leggen om te winnen.

Naarmate je vaker speelt en successen behaalt vorder je in de game en zul je nieuwe onderdelen ontgrendelen zoals wapens, motoren en schilden voor je schip. Daarnaast kun je jezelf onderscheiden door middels cosmetische items jouw cockpit, het uiterlijk van je schip, je vliegpak en helm aan te passen.

Single-playercampagne

De game biedt een nieuw verhaal waarin spelers afwisselend een (aanpasbare) piloot spelen namens de New Republic (Vanguard Squadron) en de Empire (Titan Squadron). Nieuwe personages komen voorbij, maar ook bekende Star Wars karakters zullen de revue passeren.

Screenshots Star Wars: Squadrons

Pre-orderbonus en prijs

Als je de game pre-ordert krijg je onderstaande cosmetische bonussen. Star Wars: Squadrons kost €39,99. Deze game zal dus wat goedkoper zijn dan wat we gewend zijn van een grote nieuwe game, maar waarschijnlijk is de content daar ook naar.

pre-order bonus

Star Wars: Squadrons pre-orderbonussen

Aankomende donderdag tijdens EA Play zullen we daadwerkelijk gameplaybeelden gaan zien, dan is EA’s jaarlijkse persconferentie waarin ze hun games voor het aankomende jaar zullen presenteren. Wij gaan de trailer in elk geval eerst nog een keer bekijken! Zagen jullie Wedge Antilles en Hera Syndulla ook voorbij komen?

Star Wars: Squadrons verschijnt 2 oktober 2020 voor PC, Xbox One en PlayStation 4.

Lees verder

Gamenieuws

Star Wars: Squadrons wordt binnenkort onthuld

Geplaatst

op

Door

Komende week zal Electronic Arts (EA) haar nieuwste Star Wars game onthullen, deze luistert naar de naam Star Wars: Squadrons.

Op de Xbox website verscheen de eerste promotionele afbeelding en niet lang daarna kondigde EA aan de komende dagen met meer informatie te komen. Maandag verschijnt de onthullingstrailer van de game op YouTube en ongetwijfeld zal EA donderdag 18 juni tijdens hun EA Play evenement meer informatie uit de doeken doen.

Star Wars: Squadrons: space combat singleplayer + multiplayer

De game wordt gemaakt door EA Motive, de studio die ook verantwoordelijk was voor de singleplayercampagne van Star Wars: Battlefront II (2017). Hoewel Squadrons naar het schijnt ook een singleplayermodus heeft, zal de game het vooral moeten hebben van de multiplayermodus waarin gamers head-to-head mogen uitmaken wie de beste gevechtspiloot is. Spelers zullen in teams tegen elkaar strijden in iconische Star Wars schepen.

De game staat gepland voor eind 2020 op PC en consoles. Of de game ook meteen zal verschijnen voor de nieuw te verschijnen Xbox Series X en PlayStation 5 is niet bekend, maar ligt wel in de lijn der verwachting. Ongetwijfeld zullen we daar de komende dagen meer over horen. Voor nu staat ons vizier in elk geval op maandagmiddag 17:00, wanneer de eerste trailer te zien zal zijn.

Lees verder

The Mandalorian

Gerucht: details over Ahsoka in The Mandalorian

Geplaatst

op

Door

Via Star Wars News Net zijn er nieuwe geruchten verschenen omtrent Ahsoka’s verschijning in het aanstaande tweede seizoen van The Mandalorian. Waarschuwing: mogelijke spoilers!

Volgens de bronnen van onze collega’s zal Ahsoka te zien zijn in een donkergrijs gewaad, vergelijkbaar met hoe we het personage aan het einde van The Clone Wars zagen. Dit dus in tegenstelling tot hoe ze eruitzag aan het einde van Star Wars Rebels, ook al was dit chronologisch gezien de laatste keer dat we haar in Star Wars hebben gezien.

Verder wordt er melding van gemaakt dat ze in eerste instantie haar hoofd zal bedekken, maar dat dit later niet meer het geval zal zijn en we het personage inderdaad voor het eerst in volle glorie in live-action zullen gaan zien.

Bewerkt door James Baney

Tot slot claimt het artikel dat we Ahsoka zelfs met minimaal één blauwe lightsaber in actie zullen gaan zien en dat haar rol meer zal zijn dan slechts een kleine cameo! Voor de details verwijzen we jullie graag naar Star Wars News Net.

Lees verder