Social Media

Nieuws

Aangekondigd: From a Certain Point of View: The Empire Strikes Back

Geplaatst

op

In 2017 bracht Del Rey voor het 40 jarig bestaan van Star Wars: A New Hope het boek From a Certain Point of View uit. Vanaf dat moment verwachtte (en hoopten) we natuurlijk dat ze dit voor de andere films ook zouden gaan doen. Del Rey en een lading Star Wars schrijvers deden de afgelopen week op Twitter al wat geheimzinnig en het was dan ook wel vrijwel zeker dat ze iets groots zouden gaan aankondigen gisteren. Dit kon haast niets anders zijn dan een verhalen anthologie voor het 40-jarig bestaan van The Empire Strikes Back. En vannacht was het dan zover, nadat de PlayStation aankondigingen gedaan waren welke onfortuinlijk gelijktijdig gepland stonden, werd het bericht dan eindelijk gedeeld. From a Certain Point of View: The Empire Strikes Back bevat net als zijn voorganger 40 verhalen, geschreven door 40 auteurs. Elk zal een gedeelte van het verhaal uit de film vertellen door de ogen van een achtergrondpersonage.

Alle deelnemende auteurs hebben hun verhalen gratis ter beschikking gesteld, de bijdrage die gebruikelijk voor hun werk zouden hebben ontvangen wordt in plaats daarvan gedoneerd aan First Book; een non-profit organisatie die boeken, lesmateriaal en andere benodigdheden verstrekt aan opleidingsinstituten en organisaties die kinderen in nood helpen. Daarnaast doneert Penguin Random House $100.000 en Disney/Lucasfilm 100.000 kinderboeken (ter waarde van $1.000.000) aan First Book.

Er is nog niet gedeeld welke auteurs allemaal deel uitmaken van From a Certain Point of View: The Empire Strikes Back, dat maakt starwars.com aanstaande maandag bekend. Wel hebben we online uit enthousiaste tweets al een aantal van de auteurs kunnen opsporen. Met onder anderen dank aan @seh221 die een mooie twitter thread bij houdt met bevestigingen.

 1. Alexander Freed
 2. Amy Ratcliffe
 3. Austin Walker
 4. Beth Revis
 5. Brittany N. Williams
 6. Catherynne Valente
 7. Cavan Scott
 8. CB Lee
 9. Christy Golden
 10. Daniel José Older
 11. Delila S. Dawson
 12. Django Wexler
 13. E.K. Johnston
 14. Emily Skrutskie
 15. Gary Whitta
 16. Hank Green
 17. Jason Fry
 18. Jim Zub
 19. John Jackson Miller
 20. Karen Strong
 21. Kiersten White
 22. Lilliam Rivera
 23. Lydia Kang
 24. Martha Wells
 25. Mark Oshiro
 26. Michael Kogge
 27. Michael Moreci
 28. Mike Chen
 29. Rebecca F Kuang
 30. Rob Hart
 31. S.A. Chakraborty
 32. Tom Angleberger
 33. Tracy Deonn
 34. Zoraida Córdova
From a Certain Point of View: The Empire Strikes Back omslag

From a Certain Point of View: The Empire Strikes Back omslag

Levenslange Fan. Leest veel boeken en comics. Maakt replica props in zijn vrije tijd.

Lees verder
Advertentie
1 Comment

1 Comment

 1. Marko

  5 juli 2020 at 23:02

  Hank Green chronicles the life of a naturalist caring for tauntauns on the frozen world of Hoth.
  – Tracy Deonn delves into the dark heart of the Dagobah cave where Luke confronts a terrifying vision.
  – Martha Wells reveals the world of the Ugnaught clans who dwell in the depths of Cloud City.
  – Mark Oshiro recounts the wampa’s tragic tale of loss and survival.
  – Seth Dickinson interrogates the cost of serving a ruthless empire aboard the bridge of a doomed Imperial starship. Plus more hilarious, heartbreaking, and astonishing tales from:
  Tom Angleberger, S.A. Chakraborty, Mike Chen, Adam Christopher, Zoraida Córdova, Delilah S. Dawson, Alexander Freed, Jason Fry, Christie Golden, Rob Hart, E. K. Johnston, Lydia Kang, Michael Kogge, R.F. Kuang, C.B. Lee, Mackenzi Lee, John Jackson Miller, Michael Moreci, Daniel José Older, Amy Ratcliffe, Beth Revis, Lilliam Rivera, Cavan Scott, Emily Skrutskie, Karen Strong, Anne Toole, Catherynne M. Valente, Django Wexler, Kiersten White, Gary Whitta, Brittany N. Williams, Charles Yu, Jim Zub

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

The Mandalorian

The Mandalorian wint 7 Emmy Awards

Geplaatst

op

Door

Eerder deze zomer werd bekend dat The Mandalorian maar liefst 24 keer is genomineerd voor een Emmy Award. Vannacht werd onthuld dat de geprezen Star Wars live-action serie zeven daarvan heeft verzilverd.

De verzilverde nominaties zijn:

 • Music Composition
 • Prosthetic Makeup
 • Cinematography
 • Stunt Performance
 • Stunt Coordination
 • Special Visual Effects
 • Sound Mixing

Deze zeven Emmy Awards zijn een verbetering ten opzichte van het jaar ervoor, toen The Mandalorian 15 nominaties kreeg – waarvan vijf daadwerkelijk een prijs opleverde. Hiermee heeft de serie in totaal maar liefst 39 nominaties en daarvan 12 Emmys gewonnen.

Seizoen 3

De voorbereidingen voor het derde seizoen van The Mandalorian zijn in volle gang, zo melden verschillende bronnen (waaronder de doorgaans goed geïnformeerde Bespin Bulletin) dat de opnames 20 september zullen beginnen en dat deze tot 23 maart zullen duren. Hiermee zou de serie op tijd klaar zijn om in het najaar van 2022 op Disney+ te verschijnen.

Lees verder

Gamenieuws

Brekend: Knights of the Old Republic – Remake aangekondigd

De remake van de meest geprezen Star Wars game allertijden komt voor het eerst naar Sony’s PlayStation

Geplaatst

op

Door

Knights of the Old Republic

Er deden al jaren geruchten de ronde, maar een officiële aankondiging bleef uit – tot vandaag. Het hoge woord is eruit: Star Wars: Knights of the Old Republic (KOTOR) krijgt een remake. En deze zal eerst op PlayStation 5 verschijnen.

Knights of the Old Republic (ontwikkeld door BioWare) is wellicht nog steeds de beste Star Wars game allertijden en één van de beste roleplaying games ooit. De game kwam oorspronkelijk in de zomer van 2003 uit voor de originele Xbox en PC en verscheen ook nog voor Mac en mobiele apparaten. De remake zal worden ontwikkeld door Aspyr – de ontwikkelstudio die eerder dit jaar ook verantwoordelijk was voor remasters van Republic Commando en Episode I: Racer – waar hoofdproducent Ryan Treadwell op StarWars.com uitgebreid vertelt over zijn ervaring met de oorspronkelijke game en de samenwerking met Sony. De studio was overigens ook al verantwoordelijk voor KOTOR’s ports naar iPhone en iPad.

Dat de game tijdelijk exclusief voor de PlayStation 5 verschijnt is enigszins opvallend te noemen, daar de oorspronkelijke game nooit voor de PlayStation is uitgekomen en een Xbox/PC-exclusieve titel was.

In de bovenstaande aankondigingstrailer horen we de stem van Jennifer Hale, die net als in de oorspronkelijke game de stem heeft ingesproken voor Bastila Shan. De ontwikkelaar hint ernaar dat er meerdere bekende stemmen zullen terugkeren, maar houdt op dit moment de kaken nog stijf op elkaar.

Knights of the Old Republic wordt canon?

Hoewel het verhaal over Darth Revan door veel fans wordt geprezen benoemt StarWars.com nogmaals dat KOTOR deel uitmaakt van Star Wars Legends, waardoor de verhaallijn in de game niet onder de Star Wars canon valt. Het is echter niet duidelijk of dit ook voor de remake zal gelden. Sowieso weten we nog niet zoveel over de remake. De game heeft nog best wat ontwikkeltijd te gaan en een releaseperiode is dan ook nog niet bekendgemaakt.

Star Wars: Knights of the Old Republic – Remake verschijnt op de nieuwe generatie consoles (waarvan tijdelijk exclusief op de PlayStation 5) en PC.

Lees verder

Obi-Wan Kenobi

Details over de betrokkenheid van Hayden Christensen in Obi-Wan Kenobi

Geplaatst

op

Door

Via StarWarsNewsNet.com zijn meer details bekend geworden over de aankomende Obi-Wan Kenobi serie die onlangs haar opnames heeft afgerond. Er lijkt een goede reden te zijn waarom Hayden Christensen en geen andere acteur is gevraagd om de rol van Darth Vader op zich te nemen. En ja, de oorzaak hiervoor is redelijk voor de hand liggend.

 

 

Spoilerwaarschuwing: stop hier met lezen als je niets wilt weten over Obi-Wan Kenobi.

 

 

Het lijkt er sterk op dat we Darth Vader zonder masker te zien gaan krijgen. StarWarsNewsNet.com is volgens eigen zeggen in handen gekomen van concept art die dit zou bevestigen. Hoewel ze benadrukken dat ze niet kunnen bevestigen dat de getoonde afbeeldingen verder zijn gekomen dan de concept art fase, is het voor de hand liggend dat Hayden Christensen (die uiteraard in twee prequels de rol van Anakin Skywalker / Darth Vader vertolkte) is gecast omdat ze gebruik willen maken van zijn gezicht. Immers kon het anders net zo goed elke andere acteur zijn die het pak van Darth Vader draagt, zoals Spencer Wilding en Daniel Naprous dit deden in Rogue One (2016).

De afbeeldingen, waarop een bacta tank, een zuurstofmasker en een romp van Darth Vader zonder pak te zien zijn kun je bekijken op StarWarsNewsNet.com.

Een andere populaire fan theorie die op het internet dwaalt is dat we Anakin Skywalker in een flashback als Jedi zullen zien, wellicht ten tijde van The Clone Wars. Hier is echter nog geen enkel bewijs voor gevonden. Wat denk jij, bestaat er een kans dat we General Skywalker en General Kenobi voor het eerst zij aan zij in live-action gaan zien? Doe mee met de community in de chatroom op StarWarsLowlands.nl!

Lees verder

Gamenieuws

LEGO Star Wars: The Skywalker Saga verschijnt in het voorjaar van 2022

Geplaatst

op

Door

Tijdens de openingsceremonie van Gamescom 2021 is bekendgemaakt dat LEGO Star Wars: The Skywalker Saga pas in de lente zal verschijnen.

De aankondiging ging gepaard met een nieuwe trailer die een hoop nieuwe beelden laat zien van wat de grootste LEGO Star Wars game allertijden zal gaan worden.

De LEGO Star Wars games staan bekend om hun geinige humor, coöperatieve gameplay en ouderwetse verzameldrang die voor zowel de jongelingen onder ons als de wat meer ervaren gamers vaak erg worden gewaardeerd. Eind 2007 verscheen LEGO Star Wars: The Complete Saga, die de vele locaties en personages uit de originele trilogie en de prequels in één game bundelde. Dit was uiteraard lang voordat Disney de overname van Lucasfilm afrondde en met hun eigen sequels kwam.

Deze nieuw aangekondigde game heet niet voor niets LEGO Star Wars: The Skywalker Saga en alle sagafilms zullen dan ook deel uitmaken van dit ultieme LEGO Star Wars spel. In de lente van 2022 wordt de game verwacht op de PC, Xbox One, Xbox Series S|X, PlayStation 4, PlayStation 5 en Nintendo Switch.

Lees verder

Star Wars Awakens is not affiliated, associated, authorized, endorsed by, or in any way officially connected with STAR WARS, Lucasfilm Ltd., The Walt Disney Company, Disney Enterprises Inc., or any of its subsidiaries or its affiliates.