OPEN BIONIC
Bionic Arm van OPEN BIONIC (bron: BBC)

11-jarige Star Wars fan krijgt R2-D2 prothese

Je moet er niet aan denken dat jij of een van je kinderen getroffen wordt door een hersenvliesontsteking (meningitis). BBC Newsround schreef een verhaal over een jonge Star Wars fan die dit is overkomen. Star Wars fan Kye Vincent kreeg op 8-jarige leeftijd meningitis. De ziekte verspreidde zich al snel door het lichaam van de jonge fan. Het gevolg was dat de artsen moesten besluiten om beide onderbenen, zijn rechter hand en een deel van zijn linker hand te amputeren.

Ondanks deze levensveranderende ingreep ging Kye niet bij de pakken neer zitten. Hij startte een fundraiser om een bionische arm prothese te kunnen krijgen. Kye is inmiddels 11 jaar en heeft een wel heel bijzondere arm gekregen. De arm is namelijk gebaseerd op R2-D2. Daarnaast zit het vol met de beste technologieën. Zo gebruikt de prothese sensoren die spier bewegingen registreren. Hierdoor kan de hand open en dicht, net als een gewone hand. Ook hoeft de prothese niet op korte termijn vervangen te worden. De lengte van de arm kan immers worden versteld naarmate Kye groeit.

OPEN BIONIC

De arm werd gemaakt door Open Bionics middels 3D technologie. Die organisatie heeft eerder al andere Disneythema-armen gemaakt. Vorig jaar kreeg iemand al een BB-8 arm en ook een Frozen en Iron Man arm zijn al in gebruik.

Bron: BBC Newsround

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!