Star Wars Hot Toys

Star Wars Hot Toys action figures aangekondigd van Darth Revan, Lord Starkiller, BT-1 en Triple Zero

De kracht van de dark side wordt ontketend

In het verzamelaarswereldje staat Hot Toys aangeschreven als het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de meest accurate action figures die verkrijgbaar zijn. Met name hun gelijkenis van menselijke gezichten is ongeëvenaard, echter onthulden ze afgelopen week een drietal nieuwe Star Wars collectibles waarvan het gezicht verhuld of niet-bestaand is.

Dit is een belangrijke mijlpaal voor Star Wars verzamelaars, aangezien het de eerste keer is dat Hot Toys zich richt op figuren die geen deel uitmaken van de Star Wars canon: Darth Revan (uit Knights of the Old Republic), Lord Starkiller (uit The Force Unleashed) en BT-1, een droid van Doctor Aphra uit de Star Wars comics.

Darth Revan

Ondanks het feit dat hij in de huidige Star Wars canon nog niet in den lijve is voorgekomen, is Revan een van de meest populaire Star Wars personages voor fans die bekend met hem zijn. Daarbij is het wel interessant om te benoemen dat de naam Revan (of beter gezegd ‘Revanites’) wordt genoemd in de Visual Dictionary van de laatst uitgebrachte Star Wars film The Rise of Skywalker (2009).

Met zijn rode en paarse lightsaber en karakteristiek masker is het een onmiskenbaar personage dat de harten van veel Star Wars fans warmer doet kloppen!

Lord Starkiller

Lord Starkiller is daarintegen wél een karakter dat puur en alleen nog in Legends bestaat: het betreft de variant van Galen Marek uit de game The Force Unleashed waarin de speler Darth Vader verslaat en voor een ‘dark side’-einde kiest. Daarin neemt de speler, oftewel Starkiller, de plek naast Emperor Palpatine in als Sith Assassin. Fun fact: de helm is lichtelijk gebaseerd op die van de Mandalorians (let op de T-vormige vizor).

BT-1 en Triple Zero

Naast de andere twee onthullingen vallen deze droids enigszins uit de toon, aangezien dit karakters zijn die volop aanwezig is in de Star Wars canon – echter dan niet in games, maar in de comics. Specifieker gezegd de comicreeksen van Doctor Aphra, waarin BT-1 en de protocol droid Triple Zero hun brute en moordlustige karakter botvieren op eenieder die hen dwarsbomen (heel soms zelfs Doctor Aphra zelf!).

Persoonlijk vind ik het vooral interessant om te bedenken wat dit zou kunnen betekenen voor de toekomst, want het lijkt voor de hand te liggen dat we op termijn nu ook een Doctor Aphra gaan krijgen. Dat zou de eerste keer zijn dat we een menselijk Star Wars personage dat nog maar enkel in comics is voorgekomen als Hot Toy action figure te zien gaan krijgen. Is dit mogelijk een hint dat Lucasfilm meer wil gaan doen met het personage in de vorm van live-action? Dat is natuurlijk koffiedik kijken en bovendien zouden de mensen van Hot Toys daar waarschijnlijk niks vanaf weten, maar het doet je toch denken (en in mijn geval hopen) dat we meer te zien gaan krijgen van deze Star Wars-versie van Indiana Jones.

Verzamelaars in de community

Wist je al dat we een sectie in onze community hebben die specifiek gericht is op Star Wars merchandise zoals o.a. LEGO, Hot Toys, Hasbro en statues? Join vandaag nog de community van Star Wars Awakens! Bovendien maak je tot 25 mei kans op een hele mooie LEGO Star Wars diorama set: de Death Star Trench Run! Klik hier om aan de wedstrijd deel te nemen.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!