Rogue Friday

Rogue Friday!

Update: De website Large.nl is een van de weinigen die ook daadwerkelijk iets aan Rogue Friday doet: ze verkopen reeds een degelijk assortiment aan Rogue One kleding en als je minimaal € 30,- uitgeeft, kun je een gratis t-shirt uitkiezen tijdens het afronden van je bestelling. Leuke actie!

Vandaag is het dan zover: het is ROGUE FRIDAY, de dag dat diverse nieuwe Star Wars: Rogue One merchandise officieel verkocht mag worden!

Echter: in hoeverre leeft dit in Nederland? Nadat er vorig jaar (4 september 2015) op Force Friday al nauwelijks iets van The Force Awakens te vinden was er hoop dat het dit jaar beter zou zijn!

Enkele crewleden van StarWarsAwakens.nl zijn (de afgelopen weken/dagen) op pad gegaan en hebben bij diverse zaken geïnformeerd. Zo weten/wisten diverse filialen van Bart Smit en Intertoys bijvoorbeeld niet exact wanneer ze Rogue One artikelen geleverd krijgen. Mogelijk zal er pas volgende week iets van Rogue One binnenkomen. De websites van beide zaken vermelden bij de LEGO sets dat ze binnen 2-3 werkdagen geleverd worden.

Concurrent Toychamp doet het niet veel beter: op hun website staat een datum van 1 oktober vermeld. Vorig jaar wist men bovendien te melden dat men op die dag de spullen in het magazijn krijgt en ze na het weekend pas in de winkels liggen.

Een filiaal van TKmaxx had wél nieuwe voorraad…maar niets van Rogue One (alleen The Force Awakens en Rebels, maar wel tegen zeer scherpe prijzen!)

De LEGO speciaalzaken (met prijzen die onder de adviesprijs die de eerder genoemde winkels hanteren) doen het beter: bij enkele van deze zaken zijn de sets op voorraad!

Al met al kunnen we concluderen dat het met Star Wars merchandise in Nederland nog steeds véél beter kan, iets wat ik nogal teleurstellend vind.

De LEGO shops geven dan weer wél het goede voorbeeld (iets wat vandaag hopelijk ook gezegd kan worden over de lokale LEGO shop van ondergetekende want ik kijk reikhalzend uit naar de nieuwe sets!).

Hoe beleven jullie vandaag Rogue Friday? Hoe zit het met de winkels in jullie buurt? Laat het ons weten in de comments!

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!