Hasbro Pulse

Nieuwe action figures bij Hasbro Pulse

Hasbro Pulse is al jaren de website voor allerlei soorten Star Wars toys. Helaas was het bestellen in het verleden alleen mogelijk in de VS en daarna voor bepaalde delen van Europa, waardoor we in Nederland net buiten de boot vielen.

Sinds de zomer van 2023 horen we er helemaal bij en mogen wij ook bestellen. Omdat de coronapandemie ervoor zorgde dat belangrijke conventies niet door konden gaan is de site van Hasbro Pulse nóg belangrijker geworden en worden er ook steeds meer nieuwe toys op de site gelanceerd. Ook is er een Hasbro Pulse YouTube-kanaal waar je je favoriete cartoons uit de jaren ’80 terug kan zien.

Star Wars toys

En wat Hasbro Pulse natuurlijk ook heeft is Star Wars toys! De afgelopen 40  jaar zijn er heel wat karakters in de Star Wars wereld voorbij gekomen die onbekend waren en geen achtergrondverhaal hadden. In de loop der jaren hebben die een naam gekregen en is hun herkomst bekendgemaakt. Soms hebben ze zelfs een action figure gekregen.

Dit alles is van toepassing op de nieuwe set van Hasbro: Star Wars The Vintage Collection Court Denizens Set. Wie vorig jaar op Star Wars Celebration in Londen was heeft ze al kunnen zien: vier figures die in de entourage van Jabba the Hutt zaten in Return of the Jedi (1983). Allen zijn ze slechts luttele seconden in beeld en zal je goed moeten kijken om ze niet te missen. Maar allen hebben ze een naam en een achtergrondverhaal. Hieronder een korte opsomming:

The Vintage Collection Court Denizens set

Valek Teze is onder de collectors een van de meest gevraagde figures het was het enige karakter van Jabba’s skiff die nog niet uitgebracht was als figure. En nu de lang verwachte sail barge uit is, kunnen de verzamelaars eindelijk die scène compleet maken. Valek Teze is ondanks zijn luttele seconden schermtijd dus een welkome aanvulling.

Ree-Yees is een fan favorite geworden door de jaren heen. Mede door zijn drie uitpuilende ogen. Er is ook al veel over zijn geschiedenis geschreven. Daarbij had hij een cameo in de Star Tours veiligheidsvideo als toerist met een camera met drie kijkgaten. Hij kwam al eerder uit als action figure in 1983 en in de Power of the Force (POTF) serie in 1996.

Tessek stond altijd bekend als Squidface en kreeg pas in 2015 de naam Tessek. Zijn achtergrond verhaal was al langer bekend: hij deed heel aardig tegen Jabba, maar wilde maar al te graag zelf op de troon zitten. En nee, hij is geen familie van Captain Davy Jones uit Pirates of the Caribbean.

Taym Dren-Garen was een guard voor Jabba Desilijic Tiure, beter bekend als Jabba the Hutt. Hij stond dichtbij in het paleis van Jabba toen de danseres Oola gevoerd werd aan de Rancor. Ook stond hij erbij toen Leia vermomd binnenkwam en toen Jabba Luke Skywalker ter dood veroordeelde. Tijdens de voltooiing van dit vonnis stond hij met Jabba op de luxury-class sail barge en werd hij uiteindelijk door Luke Skywalker vermoord nadat hij in zijn (elektronische) hand schoot. In deze Hasbro set heeft hij voor het eerst de naam Taym Dren-Garen gekregen.

Verzamel je zelf ook figures of  wil je foto’s van andere verzamelaars zien? Join onze community en word lid van de gezelligste Nederlandstalige popcultuurgemeenschap!

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!