Foto’s nieuwe LEGO Death Star!

De afgelopen tijd heb ik jullie op de hoogte gehouden van nieuwe LEGO sets. Hét LEGO Star Wars hoogtepunt van 2016 zou de nieuwe Death Star set moeten worden welke in oktober gaat verschijnen (vanaf medio september al te koop voor LEGO VIP leden).

Vlak voor ondergetekende op vakantie ging zei ik het al tegen mijn StarWarsAwakens-collega’s: “Tijdens mijn afwezigheid zullen de eerste foto’s wel verschijnen”. En jawel, zoals Yoda ooit zei “It is the future you see” kwam mijn voorspelling uit; eind vorige week verschenen de eerste (gelekte) foto’s van deze set online.

Wellicht heb je de foto’s dus al gezien, maar als dit niet het geval is: De voorkant kun je hier bekijken, de achterkant hier.

Wat valt direct op? Juist, de set is bijna identiek aan de oude (10188) wat ik persoonlijk een tegenvaller vind. De minifigs hebben weliswaar een update gekregen maar daar waar ik persoonlijk op Imperial Dignitaries, Admiral Motti en General Tagge had gehoopt is van hen geen spoor te bekennen. Zelfs de afwerking van de rondingen is identiek waar ik (en velen met mij) verwacht had dat deze nu een gladde afwerking zouden gaan krijgen.

De prijs is zoals reeds bekend was +-€ 499,- wat een stuk hoger is dan de oude versie (€ 419).

Hoe denken jullie over deze set? Bij deze ben je uitgenodigd om dit te bespreken in onze LEGO draad op het forum!

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!