Jabba's Game Galaxy

Star Wars: Math – Jabba’s Game Galaxy (2000)

In een tijd waarin behoorlijk wat Star Wars-games snel achter elkaar in de winkel verschenen, probeerden de ontwikkelaars steeds een nieuwe invalshoek te vinden om dit melkwegstelsel naar de speler te krijgen. Na Jedi-avonturen, strategische besluiten en het naspelen van de laatste film was het tijd om Jabba in te zetten om kinderen aan het rekenen te krijgen.

Lucas Learning was wederom de belangrijke schakel achter dit nieuwe stukje software waarbij kinderen aangezet werden om te leren tijdens het spelen van een videogame. Wanneer kinderen plezier hebben en niet eens meteen doorhebben dat ze met de ontwikkeling bezig zijn, wint iedereen. Het jasje om de rekenopdrachten heen was duidelijk geïnspireerd op Star Wars en was kundig in elkaar gezet. Daarnaast werd er genoeg aan gedaan om het spel interessant te houden door een hoge replay value mee te geven. Door de juiste aanmoedigingen en steeds de juiste beloningen te bieden, wist Jabba’s Game Galaxy te overtuigen.

De bedoeling van Jabba’s Game Galaxy

Maar wat moest de speler dan precies doen? Het was aan jou om verschillende schepen te bouwen om zo door de ruimte te reizen en planeten te ontdekken. Hier werden kleinere games in verwerkt waarbij cijfers en wiskunde in hoge mate aanwezig waren. Zo was er ‘Dueling Dice’, wat sterk leek op een simpele versie van Blackjack en konden spelers aan de slag gaan met Holochex, iets wat leek op dammen. Aan elke game werd gewerkt om aan de standaard van de jongere scholieren te voldoen, in samenwerking met de ‘National Council of Teacher and Mathematics’. Interessant is dat de game niet zomaar in de winkel kwam te liggen, maar direct aan scholen geleverd werd.

Doordat de game gelinkt werd aan The Phantom Menace (en daardoor personages kon gebruiken uit deze film), werd ook meteen gebruik gemaakt van John Williams’ overbekende muziek uit de film. Ook was de kwaliteit van de animaties een opvallende factor waardoor de game niet alleen leuk in elkaar zat, maar ook nog eens goed oogde. Het spel kon dan ook rekenen op positieve reacties.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!