Early Learning Activity Center

Star Wars: Early Learning Activity Center (2000)

De tijd na The Phantom Menace gaf de echte gamer verschillende titels om in vast te bijten, maar interessant is het gegeven dat er vele games voor de jongere speler verschenen. Na een hoop titels van Lucas Learning, waarin educatie centraal stond voor mensen onder de tien jaar oud, focuste Early Learning Activity Center zich op de nog veel jongere kinderen.

Het spel vond haar doelgroep bij kinderen die in de eerste drie groepen van de basisschool te vinden waren. Ook hier stond het spelplezier weer centraal, maar was er naast het spelen een hoop te leren. Dit in combinatie met verschillende personages uit Star Wars Episode I: The Phantom Menace. Uiteraard was Jar Jar snel favoriet bij de jongere garde, maar ook Anakin, Obi-Wan, Amidala en Boss Nass maakten hun opwachting.

Voordat er echter in de feestelijke wereld van Theed en Otoh Gunga gesprongen kon worden moest de jonge speler eerst (in opdracht van de Koningin) een personage aanmaken. Elke wereld die bezocht kon worden bood verschillende activiteiten en spellen. Zo kon je op Theed deelnemen aan ‘Gungan Sling Painting’ of het poppentheater. Of je ging heel ritmisch doen met de Music Droids.

Gungan Sling Painting

In Gungan Sling Painting was het zaak om diverse droids zo in te kleuren dat patronen gingen kloppen. Per patroon waren er meerdere droids beschikbaar, maar omdat sommigen al geschilderd waren moest de speler snel kiezen welke droid een verse laag verf nodig had. Geen breinbrekers, maar met een geschatte leeftijd van vier tot zes jaar bij de speler was het meer plezier dan uitdaging. Leuker was echter de Naboo Puppet Theater, alwaar incomplete verhalen verteld werden. Deze waren allen gebaseerd op personages uit de film. Jouw missie was om de ontbrekende woorden te vinden en zo een logisch geheel in het verhaal te creëren. Op deze manier werd de taal de bron van gameplay en educatie.

Theed Music Hall

In de Theed Music Hall konden spelers participeren in de Music Droid-activiteit. Hier moesten verschillende noten en instrumenten aan elkaar gekoppeld worden om van een grote muur aan lawaai een mooi stuk muziek te maken. De basiskennis van het noten lezen, ritme houden en het schrijven van muziek werd hier gebruikt om al spelende tot een mooi resultaat te komen. In Otoh Gunga gingen de festiviteiten nog even door met verschillende spellen, waaronder de Gungan Deesco Dance. Hier mocht je met Jar Jar dans-sequenties in elkaar zetten en verschillende dansen voorzien van choreografie. Wanneer alles goed gedaan werd, ging Jar Jar los op jouw gecreëerde dans.

Early Learning Activity Center: bedoeld voor de allerjongsten

Hoewel menigeen niet eens om zal kijken naar een titel als Early Learning Activity Center, was het voor de extreem jonge doelgroep een verdraaid leuk spelletje. Spelers werden steeds beter (en leerden hierdoor stiekem ook een beetje bij) en de interface was zo simpel dat iedereen zijn weg kon vinden. Verschillende basisvaardigheden werden een beetje getraind op een leuke, vrolijke manier. Hoewel de link met Star Wars voor velen misschien niet interessant was (want hoeveel personen uit de doelgroep hebben op hun vierde jaar al een Star Wars gezien?) was het een mooie introductie met de materie.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!