Star Wars games

Brekend: de lancering van het tweede seizoen van onze Gaming Holocron

Bas neemt je mee langs alle Star Wars games die ooit zijn uitgebracht

Begin 2021 kondigde Bas aan met iets unieks aan de slag te gaan voor Star Wars Awakens: voor elke Star Wars game een eigen videorecensie maken in zijn Gaming Holocron. Hij was al een tijd bezig om alle Star Wars games die ooit zijn verschenen in geschreven stijl te recenseren.

Na eerder dit jaar verschillende trailers te hebben gepubliceerd is het vandaag dan eindelijk 15 november. De dag waar Bas al vele maanden naar uitkijkt, want vanaf 12 uur vandaag kunnen wij de komende maanden elke week een nieuwe video tegemoetzien van Star Wars Games: From A Certain Point Of View. Volgers van Star Wars Awakens zijn al jarenlang bekend met de tweewekelijkse artikelen die Bas op de site schrijft, maar dit videoproject waar hij zich aan heeft verbonden is zowaar een nog veel grotere commitment!

Elke Star Wars game ooit, elke week een nieuwe video

Elke Star Wars game ooit recenseren, zowel schriftelijk als in videovorm. Je moet er maar even tijd voor maken. Voor Bas van Dun is het zijn levenswerk geworden; een taak waar hij nog wel een aantal jaren zoet mee zal zijn. Ik ben enorm trots op hem en kan niet wachten om te zien wat de komende videoreeks te bieden zal hebben. Bas heeft op het moment van schrijven tot maar liefst medio juni 2023 een nieuwe video klaarstaan, waar de komende maanden nog vele video’s aan de ‘wachtrij’ zullen worden toegevoegd.

Alle games die zijn uitgebracht tussen The Phantom Menace (1999) en de overname van Disney (2012) zullen de revue passeren. Denk aan klassiekers zoals Knights of the Old Republic (2003), Star Wars Galaxies (2003), The Force Unleashed (2008) en nog vele anderen. Zoals hij in de podcast zei bracht dit nieuwe uitdagingen met zich mee, want hoe vat je een spel samen met zoveel verhalen en mogelijkheden in een video van 5-10 minuten? Daarnaast zijn dit de Star Wars games waarmee hij, ik en waarschijnlijk veel van onze lezers zelf zijn opgegroeid. Het team van en de community achter Star Wars Awakens kijken er enorm naar uit om te horen en zien wat Bas allemaal in petto heeft voor zijn tweede seizoen, toepasselijk Fall of the Jedi genaamd.

Afgelopen zomer deelde Bas de final trailer van dit tweede seizoen met jullie. Bekijk hem hieronder!

Met de echte Obi-Wan Kenobi?

Kleine teaser: volgend jaar verschijnt de review van de Xbox game Obi-Wan (2001), waar Bas eerder al een geschreven review van publiceerde. Als je de videoreview tegen die tijd opzet, zul je verrast worden door de stem van een hele bekende Jedi. Natuurlijk duurt het nog even voordat we zover zijn, maar bij deze alvast een van de verrassingen die je het komende jaar kunt verwachten. Mocht je nog niet zijn geabonneerd op het YouTube-kanaal, ga er snel heen en zorg ervoor dat je niets mist van het grootste Star Wars Gaming YouTube-kanaal dat er bestaat.

Vind je het leuk om mee te praten over Star Wars games? Join de grootste Nederlandstalige Star Wars community!

De Star Wars: Gaming Holocron is vanaf 15 november weer wekelijks te zien op YouTube. Abonneer je op het YouTube-kanaal om niks te missen!

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!