Coruscant

Doe mee met de Star Wars Awakens Calendar Challenge!

De hele maand oktober dagelijks een nieuwe uitdaging

Vandaag gaat de Star Wars Awakens Calendar Challenge van start! De hele maand oktober staat bij ons in het teken van wat jij tof vindt aan Star Wars. Dit doen we door je dagelijks een nieuwe vraag voor te schotelen in onze Discord-server. Een vraag die telkens over een ander aspect van Star Wars gaat en waar alle community-leden op kunnen inspelen.

Populaire kalender

Het idee ontstond doordat een groot deel van de community afgelopen maand razend enthousiast meedeed aan Marko’s filmkalender in het offtopic-gedeelte van de server. Hierin werd elke dag een vraag gesteld over je interesses op filmgebied in het algemeen, zoals bijvoorbeeld je favoriete boekverfilming, de grappigste film of je favoriete actrice. Hier kwamen de meest uiteenlopende antwoorden op, wat steeds meer mensen enthousiasmeerde om mee te doen en een gezellige discussie te voeren.

Met toestemming van de bedenker hebben we het idee overgenomen en toegepast op de Galaxy Far, Far Away. Met als resultaat de Calendar Challenge. We starten vandaag (1 oktober 2023) met de eerste vraag:

“Wat is je favoriete Star Wars-held?”

En hopen dat iedereen opnieuw geïnspireerd raakt om mee te doen. Er zit geen prijs aan vast, want uiteraard is elk antwoord correct! We doen dit gewoon voor de lol.

Star Wars Awakens Calendar Challenge - 1 oktober

Leuk! Hoe kan ik meedoen?

Wellicht ken je de Star Wars Awakens Discord-server nog niet? Geen nood, we helpen je op weg! Discord is een platform waarbij mensen met dezelfde interesses met elkaar in contact kunnen komen. Het concept komt oorspronkelijk uit de gaming-wereld, waar voor elke grote game een Discord-server werd opgericht. Maar intussen bestaat er voor nagenoeg elk interessegebied buiten gaming een server. Waaronder natuurlijk ook Star Wars. In de lage landen is dit die van Star Wars Awakens, de grootste Star Wars fan community van de Benelux. Het toetreden tot deze server kan via je webbrowser of een app, en een account aanmaken is zo gepiept. De link naar de server vind je hieronder:

Join de Star Wars community!

Wanneer je binnen de online Star Wars Awakens community begeeft zul je direct welkom worden geheten en krijg je de kans om rond te kijken in een uitgebreid kanalen-aanbod. Deze kanalen variëren in onderwerp van de welbekende films en tv-series tot aan boeken, games, cosplay, leesclubs, merchandise, evenementen en zelfs niet-‘Star Wars’-gerelateerde onderwerpen. Vanaf vandaag komt daar is hier ook het ‘Calendar Challenge’-kanaal aan toegevoegd, waar je dagelijks een nieuwe Star Wars-vraag krijgt voorgeschoteld en lekker kunt babbelen over jouw favorieten.

Dus wat is jouw favoriete Star Wars-quote, Star Wars-schurk of Star Wars-snack? Laat het ons weten door de komende maand (en hopelijk daarna ook nog) lekker mee te chatten in de Star Wars Awakens Discord-server!

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!