Social Media
Star Wars Star Wars

Artikelen

Wat betekent Star Wars voor jou?

© StarWars.com

Geplaatst

op

Eergisteren was het Star Wars dag, het resultaat van een woordgrapje dat ooit begon met “May the Fourth be with you, Maggie” op de dag dat Margaret Thatcher in 1979 Prime Minister werd. Deze dag is voor Nederlandse fans altijd dubbel geweest: je weet dat het bestaat, dat er een hoop toffe nieuwe dingen wordt aangekondigd, maar op deze dag zijn er belangrijkere zaken om bij stil te staan.

Vandaag staan we stil bij Revenge of the Sixth en delen we graag met jullie hoe onze liefde voor Star Wars is ontstaan en waarom deze franchise nog steeds zo belangrijk is in ons leven. Wij horen ook graag van jou wat Star Wars voor jou betekent!

Bas van Dun

Ik was drie jaar oud en zat tussen mijn ouders op de bank. We keken ‘Star Wars’, een film die ik niet begreep. Ik sprak geen Engels, ik las de ondertiteling nog niet. Maar de beelden deden me veel. Ik was een kind met een hoop fantasie en de film wist dat te prikkelen. Het duurde dan ook niet lang voor ik met mijn ouders ook ‘deel 2 en 3’ keek. Tijdens de film vertelde mijn vader steeds wat er gebeurde en mijn moeder wie de personages waren en hoe het ook alweer zat. Star Wars nam me mee op avontuur, voordat ik wist wat een avontuur was. Het gevoel dat ik toen kreeg, als driejarig Basje, dat gevoel heb ik nog steeds wanneer ik denk aan deze franchise. Het gevoel dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Dat je alles kunt, wanneer je er maar voor werkt. Dat al het kwaad te overkomen is. Star Wars was er altijd voor me. Ook in de duistere tijden van mijn leven.

Het was Star Wars die mij hielp toen mijn moeder overleed toen ik vijftien was. Want wanneer ik naar Star Wars keek, keek ze nog steeds met mij mee. Want dat gevoel dat ik had toen ik drie was? Dat gevoel van avontuur? Dat werd aangevuld door een gevoel van familie, van het delen van je passie met mensen van wie je houdt. Het geeft me dagelijks energie om dingen te ondernemen. Om op mijn Instagramkanaal dagelijks updates te geven over Star Wars-games, of om op mijn YouTube kanaal documentaires over diezelfde games te maken. En nog steeds weet ik dat mijn moeder met mij meekijkt. Zelfs nu ze één is met The Force. Star Wars houdt ons verbonden met elkaar. Want Star Wars is familie.

Star Wars

Kimberley van Beek

Ik ben niet iemand die heel haar leven lang al bezig is geweest met Star Wars. Nee, verre van zelfs. Natuurlijk kende ik het wel, maar ik had me er nooit in verdiept. Tot Bas, een collega van me, een beetje aandrong met het feit dat ik toch eens naar The Force Awakens moest gaan in de bioscoop. Nadat ik die film bezocht wakkerde mijn interesse meteen aan. Ik had geen voorgeschiedenis met Luke, Vader en Obi-Wan, voor mij was Rey de beste manier om in te stappen. Niet alleen vond ik het verhaal tof, maar ook de effecten lieten mij genieten van de film. Dat er extra veel girlpower in de film zat stond me ook niet tegen. Na mijn bioscoopbezoek ben ik me dan ook verder in Star Wars gaan verdiepen en keek de eerdere films. Ik leerde de personages kennen waar veel anderen al jaren over riepen en begon de fascinatie te begrijpen. Ik begon er in te komen. Met de twee andere sequels werd mijn passie alleen maar groter en groter. Toen The Mandalorian ook nog eens Baby Yoda introduceerde…

Inmiddels zijn we enkele jaren verder en dringt Bas nog steeds aan. Dit keer niet meer alleen als collega, maar als mijn vriend. Hij vindt dat ik The Clone Wars moet gaan kijken. Dat trekt me minder. Ik lees de boeken niet, de comics niet, kijk de animaties niet. Maar ik voel me daardoor niet minder fan dan ieder ander. De passie delen met Bas vind ik dan ook het leukste en ik kijk er naar uit om met hem nieuwe verhalen te ontdekken in Galaxy’s Edge wanneer de pandemie voorbij is. Tot die tijd wist Star Wars me te inspireren om een eigen Etsy-shop te starten en daar Star Wars artwork te verkopen. Om mijn steentje bij te dragen in een community die zeer verwelkomend is. Chewie, we’re home!

Star Wars

Roel Veldhuyzen

Ik ben af en toe wel eens jaloers op mensen die een herinnering hebben aan de eerste keer dat ze met Star Wars in aanraking kwamen. Ik heb geen specifieke herinnering. Star Wars is altijd onderdeel van mijn leven geweest en ik heb geen flauw idee wat de eerste film was die ik gezien heb en wanneer dat was. Ik heb een aantal Nederlandstalige Star Wars comics in mijn verzameling die ook zo lang als ik me kan herinneren in mijn boekenkast geleefd hebben, waar ze ooit vandaan gekomen zijn? Geen idee.

Ik weet wel dat ik altijd van de films genoten heb en ze van jongs af aan al met enige regelmaat keek en ik kon niet wachten om The Phantom Menace met mijn vrienden in de bioscoop te gaan zien.

Pas jaren hierna werd ik me er echt van bewust dat er ook boeken bestonden die de wereld veel groter maken. Vreemd dat dit zo lang geduurd heeft, want als er iets is dat ik altijd veel gedaan heb is het lezen. Dus toen die wereld zich voor me opende ben ik daar zonder aarzeling ingedoken. De originele Thrawn trilogie waren de eerste drie Star Wars boeken die ik kocht (twee dagen geleden precies 10 jaar geleden!), en sindsdien gaat er zelden meer dan een week voorbij zonder dat ik een Star Wars boek lees. En mijn liefde voor die boeken is ook een van de redenen waarom ik me in 2015 bij de Star Wars Awakens crew gevoegd heb, ook een beslissing waar ik nooit spijt van gehad heb!

Star Wars heeft me ook een wereldwijde familie gegeven in de vorm van de Droid Builders. Er gaan maar weinig dagen voorbij waarin ik niet een klein beetje sleutel aan of ontwerp voor één van mijn droids.

Thomas Kragten

Voor mij heeft Star Wars altijd gevoeld als een soort thuiskomen: werelden en personages die ik goed ken en waar ik fijne herinneringen aan heb. Al sinds ik de films zag toen ik nog klein was, was ik verknocht op een ver en uitgebreid universum. Elke keer dat ik dat universum kan ‘bezoeken’, is dan ook een mooie aangelegenheid.

Elke keer dat ik de dubbele zonsondergang zie, elke keer keer dat ik het geluid van een lightsaber hoor, elke rood-witte flits van een langsschietende X-Wing: alles voelt fijn en comfortabel. Ook al kan je op een gegeven moment elk dialoog meepraten, er is iets aan deze films/boeken/games/series waardoor je er eindeloos mee bezig kan zijn.

Er zijn genoeg films waar je na één keer wel genoeg van hebt, of waarvan je blij bent dat je ze gezien hebt, maar dat dan ook alles gezegd is. Bij Star Wars heb ik dat niet. Ik kan elke film constant opnieuw kijken en het blijft even leuk. Datzelfde, haast kinderlijke, enthousiasme wanneer die gele letters in beeld knallen en de muziek van John Williams door de speakers knalt, is iets waarvan ik vrijwel zeker weet dat ik het nooit kwijt ga raken.

Met datzelfde genoegen waarmee je thuiskomt na een lange werkdag en op de bank ploft, datzelfde krijg ik wanneer ik Star Wars aanzet.

“Did you hear that? They shut down the main reactor. We’ll be destroyed for sure. This is madness!”
“… ja, we zijn er weer!”

Rob van der Werf

Ik leerde Star Wars kennen via mijn grote zus. En toen zij in 1996 begon met het verzamelen van alles wat met Star Wars te maken heeft, deed ik mee. Samen gingen we naar de Verzamelaarsbeurs, een conventie in Engeland, de première van “The special edition” in Tuschinski, en niet te vergeten de regelmatige bezoeken aan “A Space Oddity” en de andere comic/toy stores die Nederland midden jaren ‘90 nog rijk was.

De jaren erna ging het leven verder, studies, relaties, werk namen de plek in van Star Wars. Mijn jongenskamer vol met Star Wars maakten plaats voor een volwassen appartement.  Maar zo rond de tijd van de overname door Disney begon het weer te kriebelen. Mijn zus deed haar Star Wars spullen weg, of gaf ze aan mij en ik had inmiddels meer geld en ruimte dan toen ik 14 was en kon dus alles kopen wat ik toen graag wilde, maar om wat voor reden dan ook nooit heb gekocht.  Voor mij staat Star Wars gelijk aan verzamelen, door iets te kopen kan je een deel van de film in huis halen en komt de film tot leven.

Voor mij staat Star Wars ook voor community, ik heb nog steeds/weer contact met mensen met wie ik 25 jaar geleden al contact had. En ik heb via Star Wars Awakens veel nieuwe contacten gemaakt. Of je nu Star Wars in 1977 in de bioscoop hebt gezien of fan bent omdat Rey een voorbeeld voor je is, we leven allemaal in hetzelfde universum en kunnen dit samen delen.

Persoonlijk kan ik niet wachten tot mijn zoontje oud genoeg is om met hem samen Star Wars te kijken, zodat hij begrijpt waar al die ‘poppetjes’ in de vitrine vandaan komen en waarom de postbode elke dag zoveel komt brengen.

Lisette Teunissen van Manen

Een hele goede vraag: ”Wat betekent Star Wars voor jou?”. Meestal antwoord ik steevast terug met ”Hoeveel tijd heb je?”

Star Wars speelt al sinds ik het heb ontdekt als een rode draad door mijn leven. Het gevoel van thuiskomen als ik de films kijk of de boeken lees. Je weet wel, je loopt door de deur, zet de waterkoker aan en ploft in je oude pyjama op de bank en je laat alles van de buitenwereld van je afglijden. Mijn allerbeste herinnering aan Star Wars blijft toch wel mijn allereerste Kerst toen ik op mijzelf woonde. Ik was nog herstellende van een flinke griep en heb de kans aangegrepen om mijn eigen filmmarathon te houden. Hele potten thee gingen erdoor heen en wat heb ik genoten! Onder mijn dekentje heb ik gezien hoe Anakin Skywalker langzaam Darth Vader werd en uiteindelijk toch weer voor het goede koos. En natuurlijk Luke Skywalker in actie te zien om iedereen te redden samen met Leia en Han.

De eerste keer dat ik de films zag had ik nooit gedacht dat ze zo belangrijk zouden worden in mijn leven, nadat ik uit een streng gelovige omgeving stapte. Prinses Leia leerde me dat ik alles kan waar ik mijn zinnen op had gezet en dat als ik erin geloofde het waard is om voor te vechten. Han Solo leerde mij dat ik fouten kan en mag maken en optimistisch mag blijven. En Darth Vader leerde mij dat je nooit verloren bent en altijd een keuze kan maken. In het dagelijkse en uitdagende leven van een moeder met drie kinderen gebruik ik deze wijze lessen en geef ik ze ook door aan mijn kinderen. Die op hun beurt dankzij Star Wars weer hebben geleerd zichzelf uit te drukken door middel van cosplay.

Wat een genot voor hen om nu in deze tijden als Star Wars fan op te groeien. Ze hebben vele series/films om naar uit te kijken en er komt nog veel meer aan! We hebben regelmatig een tv-avondje in de week en eigenlijk is het altijd wel een film of serie uit de Star Wars wereld. Ik hoop dat mijn kinderen hier mooie herinneringen aan overhouden, ik in ieder geval wel! Star Wars betekent voor mij ‘thuis’.

Ramon Muradin

Toen ik A New Hope als 8-jarige voor het eerst zag was ik meteen onder de indruk. In eerste instantie vanwege de welbekende muziek die ons allemaal kippenvel bezorgt. De aliens, robots, ruimteschepen voelen aan alsof ze ook echt in die wereld thuishoren en dat hielp mij als kind enorm bij het geloven in dit sprookje dat Star Wars heet. Ik had helaas wel de pech dat ik nauwelijks klasgenoten of vrienden had die ook maar iets gaven om de avonturen in een melkwegstelsel hier ver vandaan.

Het heeft daarom wel wat jaren geduurd voordat ik de connectie tussen Star Wars en ‘familie’ maakte. Ik consumeerde boeken uit de Expanded Universe, keek de films nog vaak terug en ging met plezier naar de Verzamelaarsbeurzen in Utrecht. In die tijd had je nog geen conventies zoals Comic Con. De oudere (Dutch) Starcon, Screenheroes en Echo Base beurzen kende ik toen niet en bestonden inmiddels ook niet meer (daar was ik net te laat voor geboren blijkbaar). Ik was ‘stiekem’ Star Wars fan, zonder dat ik deze passie echt met iemand kon delen.

Sinds de overname van Disney is Star Wars natuurlijk veel meer op de voorgrond gekomen met de nieuwe trilogie films. Ik wist zeker dat meer mensen hier reikhalzend naar uit moesten kijken, alleen kende ik ze helaas niet persoonlijk. In 2015 maakte ik een Facebookevenement aan voor mezelf en mijn vrienden voordat we samen naar The Force Awakens zouden gaan. Dit evenement blies echter zodanig op dat er binnen enkele weken duizenden mensen aangaven om mee te gaan. Opeens had ik een publiek; berichten die ik plaatste zoals nieuwtjes over de aanstaande film werden in no-time tientallen, honderden keren geliked en kregen veel reacties. Op dat moment besloot ik om een Star Wars community website te maken, een Nederlandstalig platform voor fans om met elkaar samen te komen en uit te kijken naar al het moois wat uit gaat komen op Star Wars gebied.

Dit heeft mij veel gebracht; ik heb veel mensen leren kennen en nieuwe vrienden gemaakt. De opkomst van conventies zoals Dutch Comic Con in Nederland bracht popcultuurliefhebbers dichter bij elkaar en de mogelijkheden die deze website met zich meebracht bood ons unieke ervaringen, zoals de ontmoetingen met acteurs en het bijwonen van exclusieve evenementen.

Samen met gelijkgezinden praten over een gedeelde passie is een van de mooiste dingen die er zijn. En gelukkig komt er de komende jaren nog zoveel nieuw Star Wars uit om gezamenlijk naar uit te kijken en van te genieten: een fantastische tijd om fan te zijn! Inmiddels kan ook ik met recht zeggen dat Star Wars een grote familie is. Zeker geen perfecte familie, maar daarom niet minder (h)echt.

Star Wars

Star Wars Celebration, Heroes Dutch Comic Con of Echo Base: de verbondenheid en passie van Star Wars fans is overal voelbaar.

Oprichter en hoofdredacteur van Star Wars Awakens. Schoolpsycholoog die tegenwoordig vooral voor de klas staat. Gamer. Heeft nog teveel X-Wing 1.0 schepen. Houdt van pesto.

Lees verder
Advertentie
Klik om te reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Artikelen

The Bad Batch: “Battle Scars”

Geplaatst

op

Door

Rex

Vandaag verscheen alweer de zevende aflevering van Star Wars: The Bad Batch genaamd “Battle Scars” op Disney+. In deze serie artikelen laat ik je weten hoe ik de serie beleef. Laat ons vooral ook weten wat jij ervan vond!

Laat ik maar meteen met de deur in huis trappen: deze aflevering van The Bad Batch was de beste aflevering sinds de seizoenspremière. In tegenstelling tot de vorige afleveringen, welke meer een ‘freak of the week’ aanpak hanteerde, vonden er in deze aflevering daadwerkelijk gebeurtenissen plaats die invloed hadden op het grotere verhaal. Kort gezegd: bij het (terug)kijken van The Bad Batch is deze aflevering onmisbaar.

De terugkeer van Captain Rex

De vorige aflevering eindigde met Rafa en Trace Martez die met een mysterieus persoon spraken, dit bracht in onze Star Wars chatroom een aardige discussie los. Was dit Ahsoka, Bail Organa of toch Mon Mothma? Het bleek niemand minder dan oudgediende Captain Rex te zijn! Ergens ook wel logisch, aangezien Ahsoka de enige link is tussen de gezusters Martez en Rex en we wisten op basis van de trailers al dat laatstgenoemde nog een keer moest verschijnen.

Rex ontmoet de Bad Batch in de cantina van Cid.

Het lukt de Bad Batch – opnieuw met uitzondering van Crosshair, die we nu al enkele afleveringen niet meer hebben gezien – met dank aan Rex’ hulp om hun inhibitor chips kwijt te raken, maar niet voordat we nog één keer geconfronteerd worden met de vreselijke gevolgen van deze chip. De scène waarin Wrecker zichzelf kwijtraakt en Order 66 probeert uit te voeren vond ik intens, de show laat hier een van zijn donkerste momenten zien wanneer hij bijna op het punt staat om Omega – het kind waarmee hij inmiddels een band heeft opgebouwd – te doden. Gelukkig (of moet ik zeggen, ‘uiteraard’?) kwam het niet zover, maar ik kan in elk geval niet ontkennen dat dit een van de weinige momenten in de serie tot nu toe was waarin ik op het puntje van mijn bank zat. En ik ben blij dat het plotpunt over Wrecker’s hoofdpijn hiermee tot een eind is gekomen.

Rex kijkt op een afstandje toe terwijl de leden van de Bad Batch één voor één hun inhibitor chips laten verwijderen.

De weg naar het kwijtraken van de inhibitor chips was ook tof; we zagen vandaag voor het eerst in een Star Wars film/serie de planeet Bracca – die we kennen als beginplaneet uit de game Jedi: Fallen Order. Overigens, voor de gelukkige next-gen consolebezitters: vandaag is er een nieuwe versie van deze game verschenen welke je gratis kunt downloaden als je de game al in bezit hebt! Uit de game weten we dat Bracca een van de belangrijkste scheepswerfplaneten was die gebruikt werd om schepen uit het Clone Wars-tijdperk te ontmantelen. Logisch dat Rex de Bad Batch hierheen brengt om incognito de inhibitor chips te verwijderen, hij kan ze immers moeilijk een actief ziekenhuis insmokkelen.

Conclusie: de beste aflevering tot nu toe

De aflevering bood – op de spannende scène met een ontketende en gehersenspoelde Wrecker na – weinig actie, maar daar zul je niemand over horen klagen. De relatie tussen Wrecker en Omega is door het voorval alleen maar sterker geworden (ze aten weer gezellig samen van de Mantell-mix) en het einde van de aflevering lijkt erop te duiden dat we Rex nog wel terug gaan zien in de serie. Ik ben benieuwd hoe het met Crosshair gaat en wat Fennec Shand uitspookt, wie weet dat we daar volgende week meer van gaan zien!

Lees verder

Artikelen

Waarom tienduizenden Jedi wereldwijd in overheidsdata staan

Geplaatst

op

Door

The Last Jedi Poster

Genoeg Star Wars-fans zouden echte Jedi willen zijn, maar in officiële overheidsdata wereldwijd staan er ook daadwerkelijk vele duizenden. Hoe zit dat?

(meer…)

Lees verder

Artikelen

Wie is Fennec Shand?

Alles wat we tot nu toe weten over Fennec Shand!

Geplaatst

op

Door

Fennec Shand

Zoals we inmiddels weten maakte Fennec Shand in The Bad Batch haar animatiedebuut, nadat dit personage oorspronkelijk te zien was in The Mandalorian. Wat weten we precies over haar en hoe is dit personage ontstaan?

De oorsprong van Fennec Shand

Fennec Shand was voor het eerst te zien in Chapter 5: The Gunslinger van The Mandalorian. De naam voor dit personage is afkomstig van de fennek, een woestijnvos. Deze vos staat bekend om zijn kleine formaat en is dan ook de kleinste vossensoort, al heeft deze wel de grootste oren. Een foto kan dan ook niet uitblijven:

De fennek, oftewel woestijnvos, is de kleinste vos die er bestaat en heeft tegelijkertijd de grootste oren van alle vossensoorten.

Of de eigenschappen van deze vos iets zeggen over het personage Fennec Shand is niet helemaal duidelijk, maar ikzelf kan me best voorstellen dat het voor een assassin gunstig is om minimale sporen achter te laten en tegelijkertijd alert te zijn op je waarnemingen en zintuigen – zoals je hoorvermogen.

De vrouw achter Fennec Shand

Fennec Shand wordt gespeeld door Ming-Na Wen die we kennen van de Engels gesproken animatiefilm MulanER en Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D.. We wisten al een tijdje dat we Fennec ook in The Bad Batch zouden gaan zien, waarbij de stem zal worden ingesproken door Wen.

Fennec Shand

Fennec Shand (Ming-Na Wen) in kostuum.

Lando Calrissian als inspiratie

In The Mandalorian, dat zich ongeveer 25 jaar na The Bad Batch afspeelt, kennen we Fennec als een stoere vrouw – een huurmoordenaar waar je geen ruzie mee wilt. Van oorsprong leent het personage wat betreft inspiratie veel van publiekslieveling Lando Calrissian uit de originele trilogie Star Wars films, althans dat was de opdracht voor Brian Matyas, karakterontwerper bij Lucasfilm. Qua vechtstijl zijn sniperwapens haar specialiteit; ze heeft de vaardigheid ontwikkeld om zowel op de grond als ‘hangend’ in de lucht met uiterste precisie een vijand uit te schakelen.

Fennec Shand

Fennec Shand in The Mandalorian, met haar karakteristieke helm.

Haar helm is gebaseerd op middeleeuwse steekspellen, waarbij Matyas de uitrusting van het personage wat vrouwelijke rondingen mee wilde geven om de uitstraling van een elitaire huurmoordenaar na te bootsen middels het gebruik van bepaalde kleuren, geometrische vormen en stoffen.

Fennec Shand in The Mandalorian

Voordat we het personage daadwerkelijk ontmoeten op Tatooine komen we als kijker te weten dat Shand als een formidabele tegenstander wordt beschouwd door hoofdpersonage Din Djarin. Haar reputatie heeft hem doen twijfelen of hij haar wel echt wil vangen. Shand heeft een prijs van 10.000 credits boven haar hoofd hangen, credits die de Mandalorian dringend nodig heeft om zijn schip te repareren. Met Toro Calican, een aspirant bounty hunter die maar wat graag een naam voor zichzelf wil opbouwen, gaat hij op pad om Shand te proberen gevangen te nemen.

Fennec Shand

Fennec Shand werd gezocht met een beloning van 10.000 credits.

Niet lang daarna heeft Din Djarin het aan zijn beskar te danken dat hij nog leeft, aangezien hij een paar keer van achteren wordt geraakt door het snipergeweer van Fennec Shand. Na het toepassen van enkele trucs (waaronder een serie flashbang-granaten) lukt het Din Djarin samen met Toro Calican om dichtbij Shand te geraken en haar te vangen. Omdat één van de twee speeders total loss is geraakt bij de confrontatie, gaat Din Djarin op zoek naar een ander vervoersmiddel (zoals een dewback) terwijl Calican achterblijft met Shand.

Fennec Shand

De gevangen Fennec wordt in de gaten gehouden door Toro Calican.

Het is daar waar Shand’s overlevingsinstinct en manipulatieve vaardigheden zich van hun beste kant laten zien; ze overtuigt Calican ervan dat de Mandalorian een veel interessantere prooi is voor hem om zijn reputatie mee op te krikken. Niet zozeer voor het geld, maar omdat de Bounty Hunter’s guild naar hem op zoek is en hij een gezocht ‘kind’ met zich meedraagt, de kleine groene vriend die door fans liefkozend Baby Yoda wordt genoemd. Calican bedankt haar voor dit advies en schiet haar neer, beseffend dat hij haar nu niet meer nodig heeft.

Het lijkt erop dat Fennec Shand niet meer is, maar een oude vriend van haar die wij maar al te goed kennen als de iconische Boba Fett schiet haar te hulp en redt haar leven. Vanaf dat punt zijn de twee onafscheidelijk van elkaar. In het tweede seizoen van The Mandalorian is Fennec vooral te zien als vaste partner in crime van Fett. Ze beschouwen het als hun missie om Din Djarin te helpen om de ontvoerde Grogu te redden uit de klauwen van Moff Gideon.

Fennec Shand

Fennec en Boba sluiten zich aan bij het team van Din Djarin, om baby Grogu terug te halen.

Nadat deze missie is volbracht trekken Fennec en Boba Fett naar het voormalige Jabba’s Palace op Tatooine, waar Fett de plek inneemt van lokale crimelord – met Fennec aan zijn zijde. Hoe dit verhaal verder gaat zullen we vanaf december 2021 in The Book of Boba Fett gaan zien.

Fennec Shand

Fennec en Boba in Jabba’s Palace.

The Bad Batch

Op het moment van schrijven is Fennec net voorbijgekomen in de onlangs gestarte Star Wars serie The Bad Batch. Lees hier meer over de aflevering “Cornered”!

Fennec Shand in de trailer van The Bad Batch.

Lees verder

Artikelen

The Bad Batch: “Cornered”

Geplaatst

op

Door

Fennec Shand

Vorige week besprak ik nog aflevering 3 en vandaag verscheen “Cornered”, de vierde aflevering van Star Wars: The Bad Batch op Disney+. In deze serie artikelen laat ik je weten hoe ik de serie beleef. Laat ons vooral ook weten wat jij ervan vond!

“Cornered” is een vermakelijke aflevering

Allereerst wilde ik graag gezegd hebben dat ik me prima heb vermaakt met deze aflevering. Als je mij van tevoren had gezegd dat we deze keer niets van Crosshair of de Imperials (zoals Tarkin en de in de vorige aflevering geïntroduceerde Rampart) zouden zien, was ik waarschijnlijk teleurgesteld geweest. Maar vrijwel elke scène bracht actie, spanning of humor – al kan het natuurlijk ook dat mijn verwachtingspatroon na die sterke première inmiddels een stuk lager ligt ten opzichte van de afgelopen vrijdagen.

Fennec Shand’s eerste verschijning in Star Wars (chronologisch gezien)

Deze aflevering markeerde de verwachte verschijning van Fennec Shand, die we natuurlijk leerden kennen in The Mandalorian – een serie die zich ongeveer 25 jaar later afspeelt. In de eerder verschenen trailer was al bekend dat ze te zien zou zijn, een verrassing was dit dus niet. De premiejager ging in deze aflevering op zoek naar Omega, namens een onbekende opdrachtgever. Zouden de Imperials haar hiertoe hebben aangezet of is er een derde partij geïnteresseerd in het terughalen van dit kind? We zagen in de vorige aflevering dat de Kaminoans klaagden over het aan kwaliteit afnemende DNA van Jango Fett, wellicht dat die Omega wilden terughalen om haar te kunnen klonen?

Hoewel Fennec in duel met Hunter en Wrecker liet zien nog steeds haar mannetje te staan, weten we nog niet wat ze precies van plan was met Omega. We zien aan het eind van de aflevering nog wel dat ze wel degelijk een moreel kompas heeft – ze laat de falende, maar onschuldige wachter van Ro Station leven en betaalt hem zelfs nog voor zijn hulp.

De belofte die ze maakt over dat ze Omega en haar Bad Batch vrienden opnieuw zal vinden neem ik gelijk van haar aan. Ik denk dat we wel kunnen stellen dat het een zekerheidje is dat Fennec nog terug zal komen in de serie.

Callback naar Attack of the Clones

Persoonlijk kreeg ik wat déja vu gevoelens van de speeder chase op de planeet Idaflora; deze deed mij erg denken aan die uit Attack of the Clones. Het feit dat Fennec een helm draagt die doet denken aan de helm van Zam Wesell zal daar ook aan meehelpen. De scène is spectaculair in beeld gebracht – ik denk als je deze naast de live-action speeder chase uit de film zet je duidelijk het verschil zit tussen de onbeperkte mogelijkheden aan camerastandpunten in animatie t.o.v. live-action.

Een komisch moment vond ik de scène waarin Echo zichzelf moest voordoen als een droid, zodat hij verkocht kon worden aan een handelaar. Uiteindelijk had bijna iedereen wel wat te doen, al hebben we relatief weinig van Tech gezien en was Crosshair voor de eerste keer compleet afwezig.

Verder was het opnieuw geen aflevering die het grotere verhaal wat verder bracht, maar desalniettemin een vermakelijk avontuur.

Lees verder

Star Wars Awakens is not affiliated, associated, authorized, endorsed by, or in any way officially connected with STAR WARS, Lucasfilm Ltd., The Walt Disney Company, Disney Enterprises Inc., or any of its subsidiaries or its affiliates.