Social Media

Artikelen

StarWarsAwakens.nl goes Amsterdam Comic Con!

Geplaatst

op

Amsterdam Comic Con

Zoals op de foto hierboven te zien is: vandaag waren enkele leden van de StarWarsAwakens crew (van links naar rechts: ikzelf, Ramon, Wesley) aanwezig op de eerste editie van de Amsterdam Comic Con. Hoe was het? Hieronder in het kort mijn mening…

In Engeland is Showmasters (de organisatie) al vele jaren een begrip. Ze weten steeds te verbazen met grote namen, in het verleden zijn bijvoorbeeld o.a. Burt Reynolds, John Hurt en Stan Lee te gast geweest op hun Londense evenement. Voor nederlandse begrippen was de line-up die men nu had gewoon goed: Ian McDiarmid (The Emperor in Star Wars), Sean Astin (Samwise Gamgee uit Lord of the Rings) en de zevende Doctor Who incarnatie Sylvester McCoy doen het uitstekend bij de fans. De entree (voor € 15 kon je vanaf 11 uur naar binnen en voor € 10 meer al vanaf 9 uur) is vrij standaard en de keuze voor de locatie (de RAI) kan ik ook goed begrijpen.

Je zou zeggen: prima con toch? Ik ga de con niet neersabelen, maar er zijn zeker punten die de aandacht verdienen. Allereerst is alles in één hal te doen. Het zou wat ruimer mogen en het was jammer dat je alles vrij snel gezien hebt. Dutch Comic Con schat ik op zeker het dubbele qua vierkante meters in en FACTS is het 3 á 4 voudige. Er zijn, vergeleken met bijvoorbeeld FACTS, ook minder handelaren en degene die er waren hadden veelal hetzelfde meegenomen: T-shirts en Funko Pops. Maar eerlijk is eerlijk: de organisatie is niet verantwoordelijk voor wat de dealers aanbieden. Het bijzondere spul en beelden ontbraken dus op dit evenement.

Op internet wordt er nu geklaagd dat de wachtrijen op de foodcourt bij de diverse stands lang waren. Correct, maar er waren ook wel héél veel bezoekers vandaag. Gewoon zorgen dat je je eigen drank meeneemt, dit scheelt de nodige ergernis. Wat ik persoonlijk het meest jammere vond heeft betrekking op de Q&A’s/panels. Allereerst: deze vonden op twee plekken plaats. De ene was een met schotten afgesloten hoek en de andere was in een niet afgesloten hoek bij diverse stands… met ‘rumoer’ op de achtergrond dus. Verder was het tamelijk bizar dat er voor twee praatjes € 10 bijbetaald diende te worden (o.a. die van Astin en McCoy). Ter vergelijking: op FACTS, DCC en Star Wars Celebration is dit allemaal inbegrepen bij je ticket! Mijn laatste kritiekpunt is het feit dat men diverse écht goede acteurs uitnodigt (waarvoor een DIKKE pluim) maar er vervolgens zo weinig mee doet! Waarom geen panel met Ian McDiarmid waarin hij verhalen over zijn lange carrière vertelt? Of een Q&A met Jonathan Quan uit The Goonies en Indiana Jones? Dát zijn naar mijn mening gemiste kansen. Wellicht kan de organisatie hier iets mee?

De Dutch Garrison vertelde op de Cosplay Stage over wat het inhoudt om lid van hen te worden.

In ieder geval zijn de volgende twee edities al bekend! Pak je agenda en noteer maar: 5 en 6 augustus 2017 is er weer een Amsterdam Comic Con…en 6 maanden eerder, op 25 en 26 februari vindt de eerste Rotterdam Comic Con plaats in de Ahoy! Tel daar de diverse edities die van de Dutch Comic Con (die van een andere organisatie is) nog gaan plaatsvinden bij op en het moge duidelijk zijn dat Nederland na vele jaren van ‘conventiedroogte’ nu volop keuze heeft. Is dit een goed teken? Of is het overkill?

Nog even terugkomend op vandaag: persoonlijk heb ik genoten van de leuke tijd met de crew en de vele bekenden die ik ben tegengekomen. Mijn oude buurman (!) wint wat mij betreft de prijs voor beste cosplayer (zie foto hieronder) als Breaking Bad’s Heisenberg (een extreem strak zittend masker!). Op naar de volgende keer!

IMG_0480

Tot slot zie je op deze pagina enkele foto’s die Ramon heeft gemaakt. Vooral veel Rey’s… die ook te bewonderen is op ons (nieuwe) visitekaartje!

Card

Geboren toen de opnames van A New Hope van start gingen. George Lucas cultist en aanhanger van Legends (1976-2012). Voormalig assistent van Anthony Daniels. Vader van 2 Padawans. Auteur van de 'Star Wars Interviews' boekenreeks waarvoor hij 175+ cast en crewleden interviewde. Staat in de credits van de boeken The Making of Return of the Jedi, Stormtroopers: Beyond the Armor, The Star Wars Historical Sourcebook, The Star Wars Archives en Star Wars Icons: Han Solo.

Lees verder
Advertentie
1 Comment

1 Comment

  1. De Grijze Duif

    27 augustus 2016 at 22:53

    Voor ons als gezin was het überhaupt de eerste keer dat we een dergelijk conventie bezochten, en wij vonden het in 1 woord geniaal. Maar ik lees al dat dit wel te overtreffen is dus… mooi vooruitzicht!

    Ook de eerste keer dat ik zo gigantisch veel cosplayers bij elkaar heb gezien. Ook daar hebben we echt van genoten. Het was voor ons een topdag! 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Artikelen

Meerdere “originele” Star Wars-props onder de hamer voor honderdduizenden dollars

Geplaatst

op

Door

Veilinghuis Profiles in History veilt op 11, 12 en 13 december meerdere originele Star Wars-props voor prijzen tot 300.000 dollar. De term “originele” staat echter open voor discussie. Soms beweren meerdere mensen namelijk het originele object te hebben. (meer…)

Lees verder

Artikelen

Star Wars Studies: No match for a good blaster

Geplaatst

op

Door

‘So uncivilized’ of aanzienlijk beter dan ‘hokey religions and ancient weapons’? Genoeg is te zeggen over de blaster uit Star Wars, maar zouden ze ook in het echt mogelijk zijn?

(meer…)

Lees verder

Columns

De creativiteit en variatie van fantheorieën

Geplaatst

op

Door

Iedereen heeft wel fantheorieën voorbij zien komen over wat er “daadwerkelijk” gaande zou zijn in de Star Wars-films. Geheime identiteiten van Sith-lords tot “geheime” origines van locaties uit de films; fantheorieën zijn er in alle soorten en maten. (meer…)

Lees verder

Artikelen

Star Wars Studies: Geldt het doodschieten van Greedo als zelfverdediging?

Geplaatst

op

Door

Een welbekende scene uit A New Hope is Han Solo die Greedo neerschiet in de Cantina. Was dat te onderbouwen als zelfverdediging? In reactie tot een onderzoek van ‘The Legal Geeks’, sprak ik met advocaat en geek Sidney Smeets. Wat zou Solo te wachten staan voor de Nederlandse rechter? (meer…)

Lees verder
Advertentie

© Star Wars Awakens. All rights reserved. Star Wars is the intellectual property of Lucasfilm. © 2019 Lucasfilm Ltd.