Social Media
Star Wars games Star Wars games

Artikelen

Star Wars games voor het thuiswerkende gezin

Geplaatst

op

Star Wars games met je gezin: we zitten tegenwoordig meer thuis dan normaal. We werken vanuit huis en kinderen krijgen les vanuit huis. Door externe factoren is het mogelijk om zomaar even een dagje erop uit te trekken met het gezin. Maar geen nood! De Star Wars fan kan met zijn familieleden best wat lol beleven met onderstaande videogames!

Star Wars Jedi: Fallen Order was een fantastische game. Het verhaal van Cal Kestis kan je best een uur of twintig bezig weten te houden. Echter, wanneer je maar één tv in huis hebt (waar de spelcomputer aan verbonden is), betekent dit wel meteen dat de overige mensen in huis even geen beschikking hebben over het apparaat. Ook tijdens een goede dogfight in Star Wars: Squadrons ben jij de enige die kan spelen. Nu we meer thuis moeten zitten en we elkaar moeten vermaken, is het daarom leuker om je games te delen met degenen om je heen. En daar zijn best wat leuke manieren voor, zonder je Star Wars-passie achter je te laten.

Star Wars Battlefront II
Misschien is dit niet de game die je meteen voor ogen haalt wanneer je denkt aan het samenspelen met degene die naast je zit op de bank. Battlefront II staat bekend om haar singleplayer campagne en de grote online oorlogen die gevoerd kunnen worden. En hoewel dit ook exact is waarom je Battlefront II hebt aangeschaft, heeft het spel daadwerkelijk ook een stand voor twee spelers op hetzelfde systeem. Tenminste, wanneer je het spel op de Xbox One, Xbox Series X, PlayStation 4 of PlayStation 5 speelt. Op de PC is deze mode helaas afwezig. In de Battlefront II Arcade is het namelijk mogelijk om met een medespeler te jagen op vijanden om zo je eigen kunsten te verbeteren. Elke kill geeft je een score, waardoor je ziet wie van de twee de betere is (om toch een beetje competitie te krijgen). In diverse maps kun je op deze manier menig Stormtrooper over de kling jagen. Met eigen instellingen kun je de matches moeilijker of makkelijker maken. Om zo precies de juiste uitdaging te creëren voor jou en de persoon naast je op de bank.

LEGO Star Wars The Force Awakens
De LEGO-games en Star Wars games hebben vaker dan eens een pad samen mogen bewandelen. Sterker nog, LEGO Star Wars The Force Awakens was het vierde grote deel in de franchise waarbij je bekende avonturen opnieuw kon beleven met het iconische Deense speelgoed. Waarom deze gekozen is? Omdat het de nieuwste is en het spel daardoor wat moderner (en gewoonweg fijner) speelt. Dat het grafisch ook een stuk aantrekkelijker is dan het derde deel uit de serie (er zat vijf jaar en een nieuwe console generatie tussen de games) is mooi meegenomen. In het spel kun je met meer dan honderd personages uit de film aan de slag om vele levels te overwinnen. Hoewel het verhaal bekend is, weet LEGO er keer op keer een komische twist aan te geven. De gehele game is met twee personen te spelen en moedigt samenwerking toe. Daarnaast kunnen de eerste keer niet alle geheimen gevonden worden, dus moet er vaker dan eens teruggegaan worden naar bepaalde delen om alles open te spelen. Een prima titel om vijftig uur aan te verliezen. Om daarna met de downloadbare uitbreidingen nog extra avonturen en verhalen te beleven. Bijvoorbeeld het verhaal waarin C-3PO zijn rode arm krijgt!

Star Wars Episode I: Racer
Oorspronkelijk verscheen Episode I: Racer al in 1999 en kon toen op de PC en Nintendo 64 rekenen op lovende kritieken. Een van de betere scenes uit The Phantom Menace werd hier gebruikt ok een volwaardig race-spel te creëren. Uiteraard kun je daarom met Anakin Skywalker spelen in zijn bekende pod, maar ook de andere racers die je in de film tegenkwam. Waar het eerste level natuurlijk duidelijk uit The Phantom Menace komt, verken je daarna het complete universum om op verschillende planeten steeds moeilijkere races te voltooien. Gelukkig heb je de mogelijkheid om jouw pod steeds te voorzien van upgrades om deze sneller, meer wendbaar en sterker te maken. Het spel is recentelijk opnieuw verschenen voor de Nintendo Switch, PlayStation 4 en Xbox One (en natuurlijk ook te spelen op PlayStation 5 en Xbox Series X/Series S). En hoewel grafisch de game duidelijk ouder is dan de andere titels op deze lijst, weet de snelheid duidelijk veel goed te maken. De games ogen scherper dan ooit en hebben door de nieuwe technologieën ook een hogere framerate waardoor ze beter en soepeler spelen dan vroeger. Dat je het scherm kan delen en daardoor met twee spelers tegelijk aan de slag kan maakt de ervaring af. Met 947 kilometer per uur de persoon naast je op de bank inhalen voelt bijzonder goed.

Disney Infinity 3.0
Een genre wat inmiddels een vroege dood gestorven is, het het ‘toys to life’-genre, waar ook Disney Infinity zich in bevond. Het idee bij dit soort games is dat je daadwerkelijke action figures koopt en deze poppetjes op een speciale scanner zet om ze in jouw game te krijgen. Met de derde Disney Infinity besloot de ontwikkelaar om Star Wars toe te voegen. Hierdoor zijn personages uit alle Saga-films te krijgen, alsook uit Clone Wars en Rebels. Alles komt samen en niets is te gek. Anakin die samen met Darth Vader een missie doet? Waarom niet. Ezra die met Rey een vijand verslaat? Kan gewoon! De opzet van Disney Infinity is dat er een verhalende stand gevolgd moet worden (welke dus helemaal in Star Wars-thema is in dit deel) om daarna in een grote zandbak je eigen games te bedenken en te maken. Ook dit spel kan helemaal met twee spelers op de bank gespeeld worden. Hoewel Disney Infinity misschien een beetje oogt als een game voor de allerkleinste onder ons, kunnen we bevestigen dat volwassenen hier ook behoorlijk wat plezier van kunnen beleven. Omdat het genre inmiddels gestorven is zijn de poppetjes en de startpakketten tegenwoordig bijzonder goedkoop te krijgen ook! Alle poppetjes uit de eerdere delen werken ook gewoon in dit spel. Dus je kunt Princes Leia zomaar op avontuur sturen met Iron Man en Mickey Mouse.

De games die we hierboven noemen zijn allen stuk voor stuk te spelen op de hedendaagse systemen. Je hoeft dus niet op de zolder je oude spelcomputer te zoeken om aan de slag te gaan. Nee, elke titel is in de desbetreffende digitale store of bij menig online retailer zo aangeschaft. De term ‘we doen dit samen’ hoor je tegenwoordig bijzonder vaak. Games uit het Star Wars-universum staan dan ook klaar voor jullie samen om toffe, nieuwe avonturen te laten beleven. Totdat ergens later dit jaar LEGO Star Wars: The Skywalker Saga al jullie tijd op gaat slokken.

Zag A New Hope toen hij drie was met zijn ouders onder de noemer 'je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen'. Kreeg een Atari 2600 in hetzelfde jaar. Goede opvoeding noemen ze dat. Oprichter Star Wars Games: From a Certain Point of View.

Lees verder
Advertentie
Klik om te reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Artikelen

The Bad Batch: “Battle Scars”

Geplaatst

op

Door

Rex

Vandaag verscheen alweer de zevende aflevering van Star Wars: The Bad Batch genaamd “Battle Scars” op Disney+. In deze serie artikelen laat ik je weten hoe ik de serie beleef. Laat ons vooral ook weten wat jij ervan vond!

Laat ik maar meteen met de deur in huis trappen: deze aflevering van The Bad Batch was de beste aflevering sinds de seizoenspremière. In tegenstelling tot de vorige afleveringen, welke meer een ‘freak of the week’ aanpak hanteerde, vonden er in deze aflevering daadwerkelijk gebeurtenissen plaats die invloed hadden op het grotere verhaal. Kort gezegd: bij het (terug)kijken van The Bad Batch is deze aflevering onmisbaar.

De terugkeer van Captain Rex

De vorige aflevering eindigde met Rafa en Trace Martez die met een mysterieus persoon spraken, dit bracht in onze Star Wars chatroom een aardige discussie los. Was dit Ahsoka, Bail Organa of toch Mon Mothma? Het bleek niemand minder dan oudgediende Captain Rex te zijn! Ergens ook wel logisch, aangezien Ahsoka de enige link is tussen de gezusters Martez en Rex en we wisten op basis van de trailers al dat laatstgenoemde nog een keer moest verschijnen.

Rex ontmoet de Bad Batch in de cantina van Cid.

Het lukt de Bad Batch – opnieuw met uitzondering van Crosshair, die we nu al enkele afleveringen niet meer hebben gezien – met dank aan Rex’ hulp om hun inhibitor chips kwijt te raken, maar niet voordat we nog één keer geconfronteerd worden met de vreselijke gevolgen van deze chip. De scène waarin Wrecker zichzelf kwijtraakt en Order 66 probeert uit te voeren vond ik intens, de show laat hier een van zijn donkerste momenten zien wanneer hij bijna op het punt staat om Omega – het kind waarmee hij inmiddels een band heeft opgebouwd – te doden. Gelukkig (of moet ik zeggen, ‘uiteraard’?) kwam het niet zover, maar ik kan in elk geval niet ontkennen dat dit een van de weinige momenten in de serie tot nu toe was waarin ik op het puntje van mijn bank zat. En ik ben blij dat het plotpunt over Wrecker’s hoofdpijn hiermee tot een eind is gekomen.

Rex kijkt op een afstandje toe terwijl de leden van de Bad Batch één voor één hun inhibitor chips laten verwijderen.

De weg naar het kwijtraken van de inhibitor chips was ook tof; we zagen vandaag voor het eerst in een Star Wars film/serie de planeet Bracca – die we kennen als beginplaneet uit de game Jedi: Fallen Order. Overigens, voor de gelukkige next-gen consolebezitters: vandaag is er een nieuwe versie van deze game verschenen welke je gratis kunt downloaden als je de game al in bezit hebt! Uit de game weten we dat Bracca een van de belangrijkste scheepswerfplaneten was die gebruikt werd om schepen uit het Clone Wars-tijdperk te ontmantelen. Logisch dat Rex de Bad Batch hierheen brengt om incognito de inhibitor chips te verwijderen, hij kan ze immers moeilijk een actief ziekenhuis insmokkelen.

Conclusie: de beste aflevering tot nu toe

De aflevering bood – op de spannende scène met een ontketende en gehersenspoelde Wrecker na – weinig actie, maar daar zul je niemand over horen klagen. De relatie tussen Wrecker en Omega is door het voorval alleen maar sterker geworden (ze aten weer gezellig samen van de Mantell-mix) en het einde van de aflevering lijkt erop te duiden dat we Rex nog wel terug gaan zien in de serie. Ik ben benieuwd hoe het met Crosshair gaat en wat Fennec Shand uitspookt, wie weet dat we daar volgende week meer van gaan zien!

Lees verder

Artikelen

Waarom tienduizenden Jedi wereldwijd in overheidsdata staan

Geplaatst

op

Door

The Last Jedi Poster

Genoeg Star Wars-fans zouden echte Jedi willen zijn, maar in officiële overheidsdata wereldwijd staan er ook daadwerkelijk vele duizenden. Hoe zit dat?

(meer…)

Lees verder

Artikelen

Wie is Fennec Shand?

Alles wat we tot nu toe weten over Fennec Shand!

Geplaatst

op

Door

Fennec Shand

Zoals we inmiddels weten maakte Fennec Shand in The Bad Batch haar animatiedebuut, nadat dit personage oorspronkelijk te zien was in The Mandalorian. Wat weten we precies over haar en hoe is dit personage ontstaan?

De oorsprong van Fennec Shand

Fennec Shand was voor het eerst te zien in Chapter 5: The Gunslinger van The Mandalorian. De naam voor dit personage is afkomstig van de fennek, een woestijnvos. Deze vos staat bekend om zijn kleine formaat en is dan ook de kleinste vossensoort, al heeft deze wel de grootste oren. Een foto kan dan ook niet uitblijven:

De fennek, oftewel woestijnvos, is de kleinste vos die er bestaat en heeft tegelijkertijd de grootste oren van alle vossensoorten.

Of de eigenschappen van deze vos iets zeggen over het personage Fennec Shand is niet helemaal duidelijk, maar ikzelf kan me best voorstellen dat het voor een assassin gunstig is om minimale sporen achter te laten en tegelijkertijd alert te zijn op je waarnemingen en zintuigen – zoals je hoorvermogen.

De vrouw achter Fennec Shand

Fennec Shand wordt gespeeld door Ming-Na Wen die we kennen van de Engels gesproken animatiefilm MulanER en Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D.. We wisten al een tijdje dat we Fennec ook in The Bad Batch zouden gaan zien, waarbij de stem zal worden ingesproken door Wen.

Fennec Shand

Fennec Shand (Ming-Na Wen) in kostuum.

Lando Calrissian als inspiratie

In The Mandalorian, dat zich ongeveer 25 jaar na The Bad Batch afspeelt, kennen we Fennec als een stoere vrouw – een huurmoordenaar waar je geen ruzie mee wilt. Van oorsprong leent het personage wat betreft inspiratie veel van publiekslieveling Lando Calrissian uit de originele trilogie Star Wars films, althans dat was de opdracht voor Brian Matyas, karakterontwerper bij Lucasfilm. Qua vechtstijl zijn sniperwapens haar specialiteit; ze heeft de vaardigheid ontwikkeld om zowel op de grond als ‘hangend’ in de lucht met uiterste precisie een vijand uit te schakelen.

Fennec Shand

Fennec Shand in The Mandalorian, met haar karakteristieke helm.

Haar helm is gebaseerd op middeleeuwse steekspellen, waarbij Matyas de uitrusting van het personage wat vrouwelijke rondingen mee wilde geven om de uitstraling van een elitaire huurmoordenaar na te bootsen middels het gebruik van bepaalde kleuren, geometrische vormen en stoffen.

Fennec Shand in The Mandalorian

Voordat we het personage daadwerkelijk ontmoeten op Tatooine komen we als kijker te weten dat Shand als een formidabele tegenstander wordt beschouwd door hoofdpersonage Din Djarin. Haar reputatie heeft hem doen twijfelen of hij haar wel echt wil vangen. Shand heeft een prijs van 10.000 credits boven haar hoofd hangen, credits die de Mandalorian dringend nodig heeft om zijn schip te repareren. Met Toro Calican, een aspirant bounty hunter die maar wat graag een naam voor zichzelf wil opbouwen, gaat hij op pad om Shand te proberen gevangen te nemen.

Fennec Shand

Fennec Shand werd gezocht met een beloning van 10.000 credits.

Niet lang daarna heeft Din Djarin het aan zijn beskar te danken dat hij nog leeft, aangezien hij een paar keer van achteren wordt geraakt door het snipergeweer van Fennec Shand. Na het toepassen van enkele trucs (waaronder een serie flashbang-granaten) lukt het Din Djarin samen met Toro Calican om dichtbij Shand te geraken en haar te vangen. Omdat één van de twee speeders total loss is geraakt bij de confrontatie, gaat Din Djarin op zoek naar een ander vervoersmiddel (zoals een dewback) terwijl Calican achterblijft met Shand.

Fennec Shand

De gevangen Fennec wordt in de gaten gehouden door Toro Calican.

Het is daar waar Shand’s overlevingsinstinct en manipulatieve vaardigheden zich van hun beste kant laten zien; ze overtuigt Calican ervan dat de Mandalorian een veel interessantere prooi is voor hem om zijn reputatie mee op te krikken. Niet zozeer voor het geld, maar omdat de Bounty Hunter’s guild naar hem op zoek is en hij een gezocht ‘kind’ met zich meedraagt, de kleine groene vriend die door fans liefkozend Baby Yoda wordt genoemd. Calican bedankt haar voor dit advies en schiet haar neer, beseffend dat hij haar nu niet meer nodig heeft.

Het lijkt erop dat Fennec Shand niet meer is, maar een oude vriend van haar die wij maar al te goed kennen als de iconische Boba Fett schiet haar te hulp en redt haar leven. Vanaf dat punt zijn de twee onafscheidelijk van elkaar. In het tweede seizoen van The Mandalorian is Fennec vooral te zien als vaste partner in crime van Fett. Ze beschouwen het als hun missie om Din Djarin te helpen om de ontvoerde Grogu te redden uit de klauwen van Moff Gideon.

Fennec Shand

Fennec en Boba sluiten zich aan bij het team van Din Djarin, om baby Grogu terug te halen.

Nadat deze missie is volbracht trekken Fennec en Boba Fett naar het voormalige Jabba’s Palace op Tatooine, waar Fett de plek inneemt van lokale crimelord – met Fennec aan zijn zijde. Hoe dit verhaal verder gaat zullen we vanaf december 2021 in The Book of Boba Fett gaan zien.

Fennec Shand

Fennec en Boba in Jabba’s Palace.

The Bad Batch

Op het moment van schrijven is Fennec net voorbijgekomen in de onlangs gestarte Star Wars serie The Bad Batch. Lees hier meer over de aflevering “Cornered”!

Fennec Shand in de trailer van The Bad Batch.

Lees verder

Artikelen

The Bad Batch: “Cornered”

Geplaatst

op

Door

Fennec Shand

Vorige week besprak ik nog aflevering 3 en vandaag verscheen “Cornered”, de vierde aflevering van Star Wars: The Bad Batch op Disney+. In deze serie artikelen laat ik je weten hoe ik de serie beleef. Laat ons vooral ook weten wat jij ervan vond!

“Cornered” is een vermakelijke aflevering

Allereerst wilde ik graag gezegd hebben dat ik me prima heb vermaakt met deze aflevering. Als je mij van tevoren had gezegd dat we deze keer niets van Crosshair of de Imperials (zoals Tarkin en de in de vorige aflevering geïntroduceerde Rampart) zouden zien, was ik waarschijnlijk teleurgesteld geweest. Maar vrijwel elke scène bracht actie, spanning of humor – al kan het natuurlijk ook dat mijn verwachtingspatroon na die sterke première inmiddels een stuk lager ligt ten opzichte van de afgelopen vrijdagen.

Fennec Shand’s eerste verschijning in Star Wars (chronologisch gezien)

Deze aflevering markeerde de verwachte verschijning van Fennec Shand, die we natuurlijk leerden kennen in The Mandalorian – een serie die zich ongeveer 25 jaar later afspeelt. In de eerder verschenen trailer was al bekend dat ze te zien zou zijn, een verrassing was dit dus niet. De premiejager ging in deze aflevering op zoek naar Omega, namens een onbekende opdrachtgever. Zouden de Imperials haar hiertoe hebben aangezet of is er een derde partij geïnteresseerd in het terughalen van dit kind? We zagen in de vorige aflevering dat de Kaminoans klaagden over het aan kwaliteit afnemende DNA van Jango Fett, wellicht dat die Omega wilden terughalen om haar te kunnen klonen?

Hoewel Fennec in duel met Hunter en Wrecker liet zien nog steeds haar mannetje te staan, weten we nog niet wat ze precies van plan was met Omega. We zien aan het eind van de aflevering nog wel dat ze wel degelijk een moreel kompas heeft – ze laat de falende, maar onschuldige wachter van Ro Station leven en betaalt hem zelfs nog voor zijn hulp.

De belofte die ze maakt over dat ze Omega en haar Bad Batch vrienden opnieuw zal vinden neem ik gelijk van haar aan. Ik denk dat we wel kunnen stellen dat het een zekerheidje is dat Fennec nog terug zal komen in de serie.

Callback naar Attack of the Clones

Persoonlijk kreeg ik wat déja vu gevoelens van de speeder chase op de planeet Idaflora; deze deed mij erg denken aan die uit Attack of the Clones. Het feit dat Fennec een helm draagt die doet denken aan de helm van Zam Wesell zal daar ook aan meehelpen. De scène is spectaculair in beeld gebracht – ik denk als je deze naast de live-action speeder chase uit de film zet je duidelijk het verschil zit tussen de onbeperkte mogelijkheden aan camerastandpunten in animatie t.o.v. live-action.

Een komisch moment vond ik de scène waarin Echo zichzelf moest voordoen als een droid, zodat hij verkocht kon worden aan een handelaar. Uiteindelijk had bijna iedereen wel wat te doen, al hebben we relatief weinig van Tech gezien en was Crosshair voor de eerste keer compleet afwezig.

Verder was het opnieuw geen aflevering die het grotere verhaal wat verder bracht, maar desalniettemin een vermakelijk avontuur.

Lees verder

Star Wars Awakens is not affiliated, associated, authorized, endorsed by, or in any way officially connected with STAR WARS, Lucasfilm Ltd., The Walt Disney Company, Disney Enterprises Inc., or any of its subsidiaries or its affiliates.