Social Media
Star Wars games Star Wars games

Artikelen

Star Wars Games: tijd voor een rematch!

Geplaatst

op

De toekomst voor Star Wars games ziet er sinds kort een stuk beter uit. Waar voorheen Electronic Arts het alleenrecht had om spellen te ontwikkelen met de licentie, is sinds de wederopstanding van Lucasfilm Games alles weer mogelijk. Elke studio kan nu in feite een Star Wars-titel in ontwikkeling nemen wanneer Lucasfilm er achter staat. De mogelijkheden zijn dus weer eindeloos. Laten we de game ontwikkelaars even op weg helpen.

Electronic Arts heeft ons in de afgelopen jaren toffe games gegeven. Twee Battlefront-edities, het fantastische Jedi: Fallen Order, Squadrons en op de mobiele telefoon de enorme hit Galaxy of Heroes. En natuurlijk mogen we de Star Wars uitstap naar Batuu niet vergeten in The Sims 4. En hoewel deze games voor vele uren aan plezier hebben kunnen brengen, was er meer mogelijk geweest. Het zijn vooral enorme EA-games. De harde, snelle shooter van de makers van Battlefield was natuurlijk te verwachten. Nu letterlijk elke studio een game en een idee kan pitchen bij Lucasfilm Games is alles weer mogelijk. Sinds de aankondiging hiervan gaan mijn gedachten alle kanten op. Welke studio zou perfect zijn voor een bepaalde game?

Playground Games – Star Wars Podracer

De Forza-serie is ongetwijfeld de beste en meest stabiele raceserie van de laatste jaren. Met elk deel beter dan het vorige weet de franchise keer op keer te verbazen. Met Forza Motorsport worden door Turn 10 bijzonder realistische racers neergezet, maar Playground Games brengt met de Forza Horizon-serie heerlijk arcade race geweld. Met de meest exotische wagens scheur je door prachtige omgevingen. Op hoge snelheden schiet het landschap aan je voorbij. Met intense races, over the top momenten en een tof festival als leidraad om verder te gaan, weten vooral de laatste twee delen uit te stijgen boven de rest.

Het lijkt daarom de perfecte studio om zich te wagen aan een nieuwe Podracer. Het is al jaren geleden dat het eerste deel verscheen (Nintendo 64!) en het tweede (PlayStation 2) was geen hele goede opvolger. Laten we daarom terug naar de tekentafel gaan. Met de techniek van tegenwoordig kan Podracing als nooit tevoren op je scherm getoverd worden. Playground heeft de middelen voor de snelheid, de omgevingen, de grafische pracht en de kennis om goede racers in elkaar te zetten. Waar kan ik mijn pre-order plaatsen?

Ninja Theory – Star Wars: The Fall of Vader

Ninja Theory is een studio die niet door iedereen zo bekend in de oren zal klinken als een Ubisoft, Activision of Electronic Arts. Wel heeft deze studio een van de meest belangrijke games van de laatste jaren gecreëerd. Met Hellblade: Senua’s Sacrifice brachten ze niet alleen een hele sterke actie/puzzelgame met de meest ongekende graphics, ook was de game een studie richting psychoses en het leven met deze beperkingen. Je hoofdrolspeelster heeft psychoses waardoor stemmen constant te horen zijn in haar hoofd, vertellende dat ze er niet toe doet, foute informatie geven, haar gek weten te krijgen. De game is ontwikkeld met behulp van diverse instanties die psychoses bestrijden, alsook met mensen die hier aan lijden. Het brengt daardoor een ongekend realistisch beeld van hoe het is om zo door het leven te moeten. Wanneer je een goede headset op je hoofd hebt staan weet je niet wat je beleeft tijdens je avontuur. Een tweede deel is daarom ook in ontwikkeling.

Hoe tof zou het zijn als Ninja Theory dit een stap verder zet en er een Star Wars-saus overheen weet te gooien? Speel met Anakin op het moment van Order 66. Hoe slecht hij moet doen uit liefde. Hoe hij van binnen uit elkaar gescheurd lijkt te worden om Padme te redden. En wat zijn de consequenties voor Anakin’s ziel wanneer hij alle younglings weet te doden en een jacht op zijn eerdere vrienden te starten? Wat doet dit met hem intern? Hoe reageert zijn ziel – die steeds verder verdwijnt – op het slechte wat hij doet, wat hij doet om origineel goed te creëren? Het zou een intense, originele en frisse blik zijn op Star Wars. Iets wat uniek te noemen is.

MachineGames – Star Wars: Republic Commando

MachineGames kennen we als de studio achter de recente Wolfenstein-titels. First Person Shooters die zeer verhaal gedreven zijn en avonturen voorschotelen die je uren bezig weten te houden. Geen focus op het spelen met anderen online, maar compleet jou meenemen naar het oude Nazi-wereldje van vroeger (al is het in een what if-scenario) en elke omgeving en personage weten te verkopen. Bijna alsof het een studie is naar wat er daadwerkelijk kon gebeuren wanneer Hitler de oorlog won. Ik zie de studio graag aan de slag gaan met een deel in de Republic Commando-franchise. Waar je in het eerste deel speelde als 1138 en een exclusief groepje Clones met je mee nam, kan deze studio de lat nog hoger gaan leggen. Laat het deel afspelen tijdens Order 66. Waar tijdens een missie je ineens tegen de Jedi moet keren. De harde werkelijkheid van het afschieten van je oude kameraden, je oude strijdpartners.

De eerste Republic Commando was grauw, duister en een zeer volwassen kijk op dat wat Star Wars was. En dat is precies wat MachineGames doet; volwassen games maken zonder te vergeten dat een spel leuk moet zijn. Echter zie ik deze combinatie niet snel gebeuren. MachineGames is namelijk druk met een andere game voor Lucasfilms Games. Iets met een man met een zweep en een hoed. Welkom terug, Indiana Jones…

Double Fine – Star Wars Droids Adventures

Double Fine is een studio die gevuld is met ex-talent van LucasArts. En dan vooral de medewerkers die hebben gewerkt aan de point and click adventures van weleer. Denk aan Grim Fandango, Full Throttle, Monkey Island en Maniac Mansion. LucasArts stond bekend om de hoge kwaliteit titels in dit genre. Grappig is echter dat er nooit een Star Wars-game is verschenen in dit genre. Avontuur en humor combineren is iets wat de basis was van elke game, een basis die Double Fine nu nog steeds door weet te zetten. Dus waarom dit niet eens richting Star Wars brengen? Is natuurlijk ook wel eens leuk na al die serieuze games die beschikbaar zijn. En als ik denk aan humor en avontuur in de combinatie met deze franchise, dan denk ik meteen aan de droids! Misschien iets met C-3PO en R2-D2 die een missie krijgen waar natuurlijk alles mis dreigt te gaan. Met diverse puzzels, gesprekken met wezens en het reizen tussen vele planten kan dit een luchtig maar diepgaand spel zijn die te spelen is door iedereen!

NetherRealm – Star Wars: The Terås Kåsi Contingency

De studio achter Mortal Kombat lijkt een ‘one trick pony’ te zijn. Ze maken vechtgames. En met recht, want mogelijk is dit de beste studio op aarde momenteel in dit genre. Niet alleen met Mortal Kombat, maar ook door de Injustice-titels waarin personages van DC Comics regelmatig met elkaar op de vuist gaan. In de recentere titels van de studio zijn dit geen losstaande gevechten meer, maar zit er een heus verhaal achter wat de diverse beweegredenen van de personages grondig uit weet te leggen. Vooral in Injustice is dit verhaal best wel sterk en de manier waarop de filmpjes overgaan in de gevechten is lekker vloeiend. Naast losse gevechten brengt de studio de wereld van DC Comics op een goede manier tot leven. En dat alles wederom op een grauwe, harde en zeer volwassen manier.

Aangezien we met Masters of Terås Kåsi in 1997 de eerste en laatste fighting-game in het Star Wars-universum hebben gehad (gelukkig, die game was niet veel soeps…) is het hoog tijd om dit genre eens terug te brengen. Zet met het Lucasfilm Storygroup-team een tof verhaal op poten en zorg ervoor dat diverse personages elkaars wegen kruisen. Het feit dat in Mortal Kombat, alsook in Injustice, de personages wapens hanteren, zorgt ervoor dat NetherRealm ervaring heeft met deze vecht-ondersteuners zonder de balans te verliezen. En dat is exact waar Masters of Terås Kåsi de fout in ging. Tijd voor een rematch?

Er zijn veel meer combinaties van Star Wars games en studio’s te verzinnen. Ik licht hier nog maar het topje van de ijsberg toe. En in alle waarschijnlijkheid gaat geen van de hierboven genoemde games daadwerkelijk ooit gemaakt worden. Maar de mogelijkheden zijn er. En dat is al meer dan dat wat enkele weken geleden het geval was. De toekomst voor Star Wars gaming is mooier dan ooit…

Zag A New Hope toen hij drie was met zijn ouders onder de noemer 'je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen'. Kreeg een Atari 2600 in hetzelfde jaar. Goede opvoeding noemen ze dat. Oprichter Star Wars Games: From a Certain Point of View.

Lees verder
Advertentie
Klik om te reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Artikelen

The Bad Batch: “Kamino Lost”

Geplaatst

op

Door

Kamino

Vandaag verscheen alweer de laatste aflevering van Star Wars: The Bad Batch genaamd “Kamino Lost” op Disney+. In deze serie artikelen laat ik je weten hoe ik de serie beleef. Laat ons vooral ook weten wat jij ervan vond!

Na de cliffhanger die we vorige week kregen toen Tipoca City op Kamino werd opgeblazen, is het nu de beurt aan de leden van de Bad Batch om zichzelf te redden en de planeet veilig te verlaten. ‘Gelukkig’ onthult de beschrijving van de aflevering in één zin al dat dit ze gaat lukken, voor het geval de aankondiging van een vervolgseizoen dat nog niet deed.

De spanning was ver te zoeken in “Kamino Lost”

Ik zal maar gelijk eerlijk zijn, ik was niet onder de indruk van deze aflevering. Ik had gedacht en misschien gehoopt (daar gaan we weer met de verwachtingen, Marc) dat de gebeurtenissen aan het eind van het seizoen een opzet konden zijn voor een heel andere setting en verhaal in seizoen 2. “Kamino Lost” sluit de actie van het seizoen op een redelijk bevredigende manier af, al was de balans tussen actie en plot wat mij betreft te weinig in balans. Het overgrote deel van de aflevering zien we Clone Force 99 ploeteren om de vernietiging van Tipoca City te ontkomen, terwijl we met dank aan de geniale stagiaires bij Disney+ al wisten dat ze er heelhuids uit gaan komen.

Even serieus: “In dit tweede deel zien we hoe The Bad Batch Kamino weet te verlaten.”, hoe krijg je het voor elkaar om met één enkele zin de seizoensfinale meteen oninteressant te maken?! Ik hoopte dat we gaandeweg naar het eind qua plot nog wat zouden meemaken, maar niets bleek minder waar. We kregen te zien hoe de Bad Batch hun onrust op Kamino overleeft, evenals een hele kleine glimp op de toekomst wat betreft Crosshair en The Empire. Maar dat Nala Se zou worden ingezet om de kloontechnologie van de Imperials te stimuleren wisten we natuurlijk al.

En dat de naïeve Omega zelfs een haast verloren droid nog probeert te redden terwijl het zo’n beetje onze laatste hoop was op een emotioneel moment in dit hele seizoen (!) was wel de kers op de taart van een aflevering die niets meer kon brengen dan we al wisten en konden verwachten. Geen enkele verrassing. Saai.

Kamino

Crosshair werkt na lange tijd weer samen met de Bad Batch, met als doel om Kamino te ontsnappen.

Crosshair’s inhibitorchip is al verwijderd?

Wat hebben we gezien? De Bad Batch rent door hun verwoeste thuiswereld terwijl ze proberen terug te komen naar de oppervlakte. Er is een ongemakkelijke samenwerking tussen onze helden en Crosshair, ze weten te ontsnappen met behulp van drijvende pods, maar Crosshair weigert zich bij hen aan te sluiten. Hij onthult dat hij zijn inhibitorchip al lang geleden heeft laten verwijderen en dat zijn keuze voor de Imperials een bewuste is. Ik vraag me dan gelijk af hoe en wanneer dit zou moeten zijn gebeurd, want we zagen eerder in het seizoen nog dat zijn inhibitorchip werd versterkt. Of zou hij hebben gebluft? Uiteindelijk lukt het de Bad Batch om te ontsnappen en Crosshair kiest ondanks alles nog steeds ervoor om met The Empire te werken. De kans is hierdoor erg groot dat hij zal terugkeren als vijand van de Bad Batch.

Kamino

Omega probeert Crosshair te redden wanneer hij onder water vast komt te zitten.

Het was zeker niet de meest opwindende of impactvolle aflevering van The Bad Batch, de nadruk op actie laat weinig tijd over voor karakter- en verhaalontwikkeling. Vanuit commercieel oogpunt gezien snap ik ook niet waarom we niet iets meer van Fennec hebben gezien en waar de onthulling dat Omega genetisch vrijwel gelijk is aan Boba Fett goed voor is geweest. Was het niet logisch geweest om de ontmoeting tussen Fennec, Omega en Boba in dit seizoen plaats te laten vinden – met oog op The Book of Boba Fett in december?

Het einde van dit seizoen voelt meer als een einde dat je halverwege een seizoen kunt verwachten. Ik wil graag vasthouden aan de gedachte dat ik het eerste seizoen van zowel The Clone Wars als Star Wars Rebels ook niet bijster interessant vond, laten we hopen dat voor The Bad Batch hetzelfde geldt. Bij de aankondiging van de serie was ik al niet razend enthousiast en de conclusie moet na het eerste seizoen helaas zijn dat ik nog steeds wacht om er echt in te worden getrokken. Daarom blijf ik na 16 afleveringen helaas met teleurgestelde gevoelens achter. In Filoni we trust?

Lees verder

Artikelen

The Bad Batch: “War-Mantle”

Geplaatst

op

Door

War-Mantle

Vandaag verscheen de veertiende aflevering van Star Wars: The Bad Batch genaamd “War-Mantle” op Disney+. In deze serie artikelen laat ik je weten hoe ik de serie beleef. Laat ons vooral ook weten wat jij ervan vond!

Zoals jullie vorige week konden lezen was dat naar mijn mening niet bepaald de beste aflevering van The Bad Batch. Het tempo werd uit de serie gehaald met een aflevering die qua ritme beter vroeger in het seizoen had gepast, maar met nog drie afleveringen te gaan was “War-Mantle” (hallo Rogue One!) er gelukkig wél eentje die de spanning weer terugbracht in het verhaal.

We zagen een oude bekende in de persoon van Gregor, die oorspronkelijk in de honderdste aflevering van The Clone Wars (aflevering 12, seizoen 5) verscheen en later ook te zien was in Star Wars Rebels. Gregor wordt op de planeet Daro opgejaagd door de lokale Imperials en krijgt het nog net voor elkaar om een noodoproep uit te zenden. Deze wordt opgepakt door Rex, waarna hij Clone Force 99 inseint om te gaan helpen.

War-Mantle

De Bad Batch helpt Gregor, ook bekend als CC-5576, ontsnappen.

War-Mantle laat de Bad Batch weer doen waar ze goed in zijn

Langzamerhand brengt The Bad Batch de puzzelstukjes bij elkaar over hoe de Empire de overstap maakt van kloontroepen naar individueel unieke rekruten. Terwijl de Bad Batch nog aan een missie voor Cid werkt (hadden ze die schuld niet allang afbetaald?) worden ze door Rex naar Daro gestuurd om Gregor te helpen.

Ondertussen zien we ook dat Admiral Rampart de Kaminoans nog steeds scherp in de gaten houdt; Lama Su vertelt Nala Se dat ze zich moet klaarmaken om met haar onderzoek te vluchten, maar dit lukt haar niet voordat ze wordt ontdekt door de Imperials. In de scène die daarop volgt wordt Prime Minister Lama Su geëxecuteerd omdat Rampart aangeeft geen behoefte te hebben aan een politicus, waar Nala Se vanwege haar wetenschappelijke achtergrond wordt gespaard omdat de Empire haar kwaliteiten nog kan gebruiken. Kuch Snoke kuch… 😉

Ik blijf me erover verbazen dat Rampart weigert om de effectiviteit van de clones in te zien en te zweren bij reguliere rekruten, zeker in de originele trilogie is het overduidelijk dat Stormtroopers wat efficiëntie betreft een lachertje zijn in vergelijking met de clones. Hoe is het mogelijk dat iemand met zo’n slecht beoordelingsvermogen zo hoog is geklommen in de rangorde van de Empire?

War-Mantle

Lama Su, die we voor het eerst in Attack of the Clones zagen, wordt deze aflevering door de troepen van Admiral Rampart geëxecuteerd.

De grootste cliffhanger tot nu toe: Hunter wordt de prooi

Op Daro komt de Bad Batch in aanraking met een soort eerste versie van de toekomstige TK-Stormtroopers (met een uiterlijk dat sterk doet denken aan de oorspronkelijke concept art van Ralph McQuarrie). Deze Stormtroopers worden aangestuurd door clone commando’s.

Uiteraard lukt het de Bad Batch om Gregor te bevrijden, maar niet zonder hort of stoot. Het lukt Hunter niet om aan boord van de Marauder te geraken en hij valt de afgrond in. Hoe hij deze val überhaupt overleeft is mij trouwens een raadsel, maar dit soort bizarre momenten zien we natuurlijk vaker in Star Wars. Hunter beveelt zijn broeders en Omega om hem achter te laten, wat een hartverbrekend moment oplevert wanneer Omega de man moet achterlaten die haar meer dan eens gered heeft.

“War-Mantle” eindigt in een cliffhanger, wanneer Crosshair na lange tijd weer oog in oog staat met de gevangengenomen Hunter, één van zijn voormalige vrienden. Ikzelf ben in elk geval na een paar weken eindelijk weer oprecht benieuwd hoe het verhaal volgende week verder gaat. Deze aflevering heeft me – al was het maar een kort, vluchtig moment – voor het eerst doen meeleven met Omega en dat vind ik op zichzelf een nette prestatie. Ik verwacht dat we toewerken naar een emotionele finale op 13 augustus, maar eerst maar eens zien wat de ontsnapte Bad Batch leden volgende week gaan doen om hun natuurlijke leider te redden!

Lees verder

Artikelen

The Bad Batch: “Infested”

Geplaatst

op

Door

Infested

Vandaag verscheen de dertiende aflevering van Star Wars: The Bad Batch genaamd “Infested” op Disney+. In deze serie artikelen laat ik je weten hoe ik de serie beleef. Laat ons vooral ook weten wat jij ervan vond!

Na twee afleveringen op Ryloth waarin we de in Star Wars Rebels bekend geworden Hera Syndulla in haar jeugdjaren voorbij zagen komen, komt Clone Force 99 in deze nieuwste aflevering weer bij oud bekende Cid terecht en kunnen we m.i. terecht spreken van een ouderwetse “filler”.

Gezien de manier waarop de vorige aflevering eindigde (met Crosshair die beloofde zijn voormalige broeders na te jagen) een opvallende keuze. Crosshair was overigens nergens te bekennen vandaag, was het wellicht beter geweest om deze aflevering eerder in het seizoen te plaatsen? Ik denk persoonlijk van wel, want het tempo is nu weer erg gestagneerd en dat is zonde.

Infested

Cid en de Bad Batch confronteren de Pykes en voelen zich geïntimideerd.

“Infested” biedt enkel schijnspanning en is prima over te slaan

Ik heb er geeneens zin in om veel woorden aan deze aflevering vuil te maken. Daar is het veel te lekker weer voor. Ik heb tijdens het kijken van “Infested” vaak op mijn telefoon gezeten en me behoorlijk verveeld. Het was leuk om de Pykes even voorbij te zien komen, maar veel meer dan een uit de kluiten gewassen cameorol vervullen deden ze niet.

Infested

De Pykes keren terug en lijken dreigender dan ooit.

De scène in de grotten, die me ergens aan Harry Potter in Goudgrijp deed denken, wekte tevergeefs de impressie dat Omega en haar vrienden nog enigszins in gevaar waren – maar in deze fase van het seizoen is deze vorm van schijnspanning niet meer gepast. De hele aflevering komt op gang nadat de Bad Batch besluit om Cid, die uit haar eigen etablissement is gezet, te helpen. En aan het eind van de aflevering is ze geholpen en druipen de Pykes – die er weliswaar intimiderender dan ooit uit zagen – af. Veel meer hoef je echt niet te weten over deze aflevering.

Met nog maar drie afleveringen te gaan zou de trein van The Bad Batch nu toch wel meer op stoom mogen zijn dan we deze week hebben gezien.

Lees verder

Artikelen

The Bad Batch: “Rescue on Ryloth”

Geplaatst

op

Door

Rescue on Ryloth

Gisteren verscheen de twaalfde aflevering van Star Wars: The Bad Batch genaamd “Rescue on Ryloth” op Disney+. In deze serie artikelen laat ik je weten hoe ik de serie beleef. Laat ons vooral ook weten wat jij ervan vond!

Na de aflevering van vorige week, waarin we voor het eerst een jonge Hera Syndulla te zien kregen en de leden van de Bad Batch een bijrol kregen in hun eigen show, neemt de groep nu weer de regie in handen – al zij het met gezonde tegenzin.

(Vrienden in) nood breekt wetten in Rescue on Ryloth

Zoals in de laatste podcast-aflevering al gezegd werd verwachtten we dat de Bad Batch op een of andere manier zou worden teruggeroepen om Hera’s ouders te redden na de gevangenneming van vorige week. Verder was ik ook blij te zien dat Lucasfilm klaarblijkelijk niet was vergeten dat Senator Taa in het canon-boek Lords of the Sith (welke zich enkele jaren na deze serie afspeelt) nog leeft, ondanks het feit dat hij vorige week door zijn hoofd werd geschoten. Admiral Rampart vertelt vroeg in deze aflevering dat Taa een volledig herstel tegemoet kan zien, iets wat we niet hadden verwacht na de scène waarin hij werd neergeschoten. Ik vraag me dan ook af of Taa bij zichzelf niet kan bedenken dat hij door de Imperials werd beschoten in plaats van Syndulla en zijn mannen, maar ze zullen het wel goedpraten door hem geheugenverlies naar aanleiding van het hersentrauma toe te schrijven.

Hera zoekt contact met Omega, die blijkbaar de comm channel van de Bad Batch weggeeft aan personen die ze graag mag – wat Hunter niet zint. Ondertussen blijft Captain Howzer twijfels hebben over de motivatie en intentie van de Imperials, maar is hij niet in staat om daar echt iets tegen te doen tot later in de aflevering. Er was de afgelopen week veel discussie in de fandom over de vraag of de inhibitor chip van Howzer niet goed functioneerde of dat zijn twijfel voortkwam uit zijn persoonlijkheid en/of zijn vriendschap met de familie Syndulla.

Rescue on Ryloth

Eleni en Cham Syndulla worden deze aflevering bevrijd door de Bad Batch, hun dochter Hera en Chopper.

De naïviteit van de Bad Batch is nog steeds een terugkerend dingetje waar ik me lichtelijk over begin te verbazen, zeker na alles wat ze al hebben meegemaakt. Ze zijn nog steeds geschokt dat de Empire een planeet met burgers zou behandelen zoals de Republic een separatistische planeet zou behandelen. Ik vind de eenzijdige benadering van soldaten niet per se erg, omdat het past bij de personages. Bovendien zouden kijkers moeten weten dat de Batch hier niet helemaal gelijk heeft. Hunter vindt het werk immers te zwaar en weigert de burgers te helpen, zelfs als Hera hem het dubbele wil betalen. Pas wanneer Omega haar zin probeert door te drijven raakt de Batch erbij betrokken.

Howzer volgt zijn gevoel

Er is ook tijd om een ​​beetje dynamiek te ontwikkelen tussen Howzer en Crosshair, in wie Rampart langzaam steeds meer vertrouwen begint te verliezen omdat zijn methoden niet effectief zijn geweest. Dat was ook een mooie herinnering aan wat er op het spel staat vanuit het perspectief van de clones. Crosshair is immers het bewijs van de Kaminoans dat investeren in clones het geld van de Empire waard is.

Rescue on Ryloth

Captain Howzer, een van de weinige clones die zijn moreel kompas nog niet is kwijtgeraakt en uiteindelijk zelfs daad bij het woord voegt.

De nauwe band tussen Captain Howzer en de Syndullas laat zien dat hij een moreel kompas heeft, eentje die in staat is om zijn inhibitor chip te onderdrukken. De ruzie tussen Howzer – die de dreiging van een aanstaande opstand gebruikt om zijn eigen voorlopige morele bezwaren te onderbouwen – en Rampart, die gelooft dat “vrede een prijs heeft. ” Ik vind het jammer dat de aflevering niet probeert in te gaan op de vraag of Howzer’s keuze om op basis van zijn twijfels zich tegen zijn leidinggevende uit te spreken uit het hart komt of iets te maken heeft met zijn inhibitor chip. Wat is sterker, het hoofd of het hart? En wat betekent dit voor Crosshair, die nu op jacht gaat naar zijn voormalige broeders in de Clone Fore 99?

De laatste 10 minuten van de aflevering bevatten een behoorlijke reeks actiescènes in een typische Star Wars-finale. De spanning rond de poging van Howzer om andere clones over te halen om op te staan voor gerechtigheid en natuurlijk Hera’s eerste vlucht waren de hoogtepunten van deze aflevering. Oh en grappig genoeg kwam er weer een inmiddels (voor de mensen die de podcast luisteren) bekende quote voorbij, een moment dat ik zondag in de uitzending zeker zal aanhalen – als Marc dat niet al doet.

Conclusie

Al met al vond ik deze aflevering oké als tussendoortje, maar deed het me niet bijzonder veel. Ik vind het jammer dat de Star Wars series die we op Disney+ hebben gehad (The Mandalorian en nu The Bad Batch) zo zwaar leunen op cameo’s uit andere films/series om bepaalde emoties bij fans op te roepen. De vraag naar een verhaal dat andere verhalen verbindt en reeds gevestigde characters in een nieuw daglicht laat zien is natuurlijk aanwezig, maar het lijkt nu wel steeds een makkelijk trucje te worden om op deze wijze de Star Wars fans aan te spreken. Ik hoop van harte dat de laatste afleveringen van dit seizoen iets meer gaan doen dan het bieden van fan-service, maar zoals Bas zegt: “In Filoni we trust!”.

Waar denken jullie dat het verhaal heengaat en wat vond je van deze aflevering? Laat het weten in onze Star Wars chatroom!

Lees verder

Star Wars Awakens is not affiliated, associated, authorized, endorsed by, or in any way officially connected with STAR WARS, Lucasfilm Ltd., The Walt Disney Company, Disney Enterprises Inc., or any of its subsidiaries or its affiliates.