Social Media

Artikelen

Spoilercanon juli 2016

Geplaatst

op

Er komt heel veel Star Wars-materiaal uit, en een mens heeft nou eenmaal geen oneindig diepe zakken. Daarom biedt Star Wars Awakens je deze maandelijkse column. Alles wat je deze maand misschien gemist hebt in de Star Wars canon, op één plek samengevat. Star Wars Awakens vuurt het Spoilercanon juli 2016 af.
Deze maand: de comics Han Solo #2, Poe Dameron #4, Star Wars #21, en Darth Vader #23. Tot slot het vervolg op Chuck Wendig’s boek Aftermath van vorig jaar: Life Debt.

 

Han Solo #2Han Solo mystery woman

De Dragon Void Run is begonnen. Han, Chewie, en de andere racers bevinden zich meteen in een slagveld. Overal om hen heen zijn mijnen die recht op hun schepen af vliegen. Slechts vier schepen komen hier heelhuids uit: De elitaire Delan Vook gebruikt de Falcon als schild, en het Twi’lek-duo Sotna en Kwon geven alles wat hun schip heeft om de mijnen te ontlopen. Han en de veterane Loo Ree Anno bedenken een elegantere oplossing: Ze zien dat de mijnen hittezoekend zijn, en schakelen hun schepen uit, waardoor ze veilig verder kunnen.

Aangekomen bij de eerste stop, scheldt Han Delan Vook de huid vol. Chewbacca is echter gefocust op de missie, en laat Han achter om de eerste rebellenspion op te halen. Maar als hij deze spion, een Duros genaamd Bot heeft opgehaald, worden ze belaagd door een mysterieuze vrouw..

Intussen worden Han en de andere racers gearresteerd door stormtroopers, tot ongenoegen van het publiek. Han en Delan raken in een vuistgevecht met een stel troopers, tot een Imperial officer ze een halt toe roept. “We willen immers geen bloed op the camera’s, toch?”

 

Poe Dameron #4Poe_Dameron_4_textless_cover

Poe en zijn Black Squadron zijn terug op de Resistance-basis op D’Qar. We zien een aantal persoonlijke momenten. Poe overtuigt L’ulo dat ze voorzichtig moeten zijn met het confronteren van de First Order om een grootschalig conflict te vermijden. In dit gesprek leren we ook dat L’ulo (die Poe’s moeder, Shara Bey, vroeger leidde als Green Leader) een grote hand heeft gehad in Poe’s opvoeding. Snap Wexley en Karé Kun hebben een will-they-won’t-they momentje. En Jess Pava verzekert monteur en wannabe-piloot Oddy dat hij zijn moment in de spotlight ooit nog wel krijgt.

Vervolgens volgt de groep het spoor van Lor San Tekka naar de gevangenis op de planeet Megalox Beta. Alle criminelen hier lopen vrij rond in een krachtveld op de planeet, zonder toezicht. Hun doel hier is praten met Grakkus, een Hutt met mechanische poten (Grakkus kennen we nog uit eerdere comics in de Star Wars reeks). Poe en zijn crew gaan vanaf het commandocentrum naar beneden met een aantal bewakers. Echter, deze laten Black Squadron al snel in de steek, waardoor Poe en co zich een weg door de gevangenen moeten vechten.

Als ze veilig in Grakkus’ kasteel aangekomen zijn, ontmoeten ze daar een oude bekende: Agent Terex. Deze blijkt geschiedenis met Grakkus te hebben, en is ook gekomen om het spoor naar Luke te volgen. De Hutt maakt slim gebruik van de situatie, en belooft aan één van de gegadigden te vertellen waar San Tekka naartoe is gegaan: Degene die hem het eerste uitbreekt!

 

Star Wars 21Star Wars #21

Deze comic volgt Sergeant Kreel, de undercover gamemaster uit Star Wars #9-12. Na zijn aanvaring met Luke Skywalker en arrestatie van Grakkus de Hutt, kreeg hij vrije keuze voor zijn volgende missie. Hij koos ervoor om Task Force 99 te leiden, een groep elite stormtroopers. De squad SCAR (Special Commando Advanced Recon) troopers bestaat uit: Sniper Misty, explosieven-expert Zuke, piloot Aero, tech-expert Mic, de vlammenwerper-dragende Shrap, en point-man Cav.

Tijdens de comic vertelt Kreel zijn achtergrond. Zijn thuiswereld, Chagar IX, was een brute plek waar alles om arena-gevechten draaide. Hij heeft hier veel mensen zien sterven, tot de Empire kwam en orde schiep op de wetsloze planeet. Meteen toen het kon, meldde hij zich aan om stormtrooper te worden. Later, op zijn eerste missie, werd zijn kameraad van de Academy meteen door rebellen-mortieren aan flarden gescheurd. Sindsdien vermoordt Kreel alle rebellen die hij kan vinden.

Nu, op de zogeheten Ghost Moon, lopen de SCAR troopers willens en wetens in een rebellen-valstrik voor een kans om een admiraal te pakken te krijgen. Door een combinatie van al hun specialiteiten maken ze korte metten met elf rebellen. Kreel gebruikt zelfs de lightsaber die hij overgehouden heeft aan zijn tijd met Grakkus om een tank in mootjes te hakken. De strip eindigt als de hele squad boven de admiraal staat, en ze beslissen dat het niet lang gaat duren om hem te breken.
Deze Task Force 99 gaat nog problemen opleveren voor Luke, Han en Leia!

 

Darth Vader #23Darth Vader 23

Alle stormtroopers op de Executor zijn uitgeschakeld door Cylo, die het schip vol gifgas gepompt heeft. Dr Aphra wordt echter gered door 0-0-0, die haar injecteert met een tegengif. Zij en de droids kunnen nu zonder weerstand bij een escape pod komen. Maar eenmaal daar aangekomen, beseft Aphra zich dat Vader haar zal blijven achtervolgen. Ze besluit dat het verstandiger is om weer bij de Sith Lord in goede gratie te komen.

Met de droids en Black Krrsantan op sleeptouw, gaat ze naar de kamer van Emperor Palpatine om hem te redden. Diens deur wordt belaagd door Cylo’s troepen, en een vuurgevecht breekt uit. De troepen trekken zich echter al gauw terug, want Cylo heeft ze elders harder nodig: Vader is onderweg!

Vader, laatst gezien in een dood schip op ramkoers met de Executor, heeft zich uit die situatie weten te redden. Hij sloopt de motoren van de Executor, en gaat op weg naar de brug om een einde aan Cylo te maken. Op de romp van het schip komt hij Morit tegen, de laatste van Cylo’s onderlingen. Vader maakt echter korte metten met hem door hem in de zon te slingeren.

Na het afrekenen met Cylo’s troepen komt Vader eindelijk oog in oog met de wetenschapper te staan. Cylo maakt zich echter geen zorgen. Hij onthult dat hij een van de mensen was die jaren terug Vader’s pantser heeft ontworpen. Hij heeft toen een veiligheidsmaatregel ingebracht, en al die tijd een afstandsbediening bewaard. “Ik heb me al die jaren afgevraagd of wat er van onze operatietafel rees een machine of een man was… Goed om eindelijk een antwoord te hebben.” Vader zakt hulpeloos op zijn knieën.

 

Life DebtAftermath: Life Debt

Eerst weten of het boek iets voor jou is voordat je spoilers gaat lezen? Lees hier Roels review!

Een paar maanden zijn gepasseerd sinds Endor. De helden uit het eerste Aftermath-boek (Pilote Norra Wexley, haar tienerzoon Temmin ‘Snap’ Wexley, zijn gemodificeerde B1 Battle Droid Mr Bones, de Zabrak premiejaagster Jas Emari, ex-Imperial Sinjir Rath Velus, en norse rebel Jom Barell) vormen een eenheid gespecialiseerd in het opsporen en inrekenen van oorlogscriminelen. Na een succesvolle missie worden ze gerekruteerd door prinses Leia om iemand anders te vinden: Han Solo. Deze was met Chewbacca naar Kashyyyk gegaan in een poging de planeet van de Empire te bevrijden. Maar Chewie werd gevangen genomen, en Han’s contact met de New Republic werd kort daarna verbroken.

Ze vinden Han uiteindelijk op de planeet Irudiru, de thuisplaneet van architect Golas Aram. Deze man heeft Ashmead’s Lock ontworpen, het gevangenis-schip gestrand op Kashyyyk waar Chewbacca vast wordt gehouden. De crew helpt Han met Aram inrekenen en ondervragen. Tegen orders in volgen ze Han daarna naar Kashyyyk om Chewie te bevrijden. En dat is maar goed ook, want Aram had verkeerde info gegeven, en de helden moeten zich door een klein leger droids vechten.

Toch weten ze Ashmead’s Lock over te nemen en de gevangenen te bevrijden. Naast Chewbacca en een aantal andere Wookiees blijken er ook krijgsgevangenen te zijn die al vast zitten sinds de vroege periode van de Rebellion… Waaronder Norra’s man Brentin. De Wexleys nemen de oude rebellen in de Falcon mee naar de senaat op Chandrila, terwijl Han, Jas, Jom en Sinjir blijven om de Wookiees bij te staan in hun strijd tegen onderdrukking.

Een maand later is Jom gevangen genomen door kampofficier Lozen Tolruck. Sinjir doet zich voor als Imperial officier om hem te bevrijden. Hij wordt echter herkend en belaagd. Het echte plan treedt nu in werking: Sinjir is nu dicht genoeg bij Tolruck om het signaal te hacken dat hij naar de schokhalsbanden van de Wookiees stuurt. Tegelijk blaast Jas de krachtvelden rond het kamp op. De Wookiees zijn vrij, en de revolutie op Kashyyyk is begonnen.

Wat niet ingecalculeerd was, is dat Tolruck met zijn laatste adem het bevel aan zijn drie Star Destroyers geeft om Kashyyyk te bombarderen. Gelukkig is Leia op tijd aanwezig om te helpen, samen met admiraal Ackbar’s vlaggenschip en Wedge Antilles’ nieuw opgerichte Phantom Squadron. Als Han en co dan een van de Star Destroyers weet over te nemen is het gevecht voorbij. Kashyyyk is vrij, maar er is nog een lange weg te gaan. Chewbacca blijft achter om zijn volk te helpen, terwijl de rest terugkeert naar Chandrila.

BonesOndertussen proberen de Wexleys hun oude leven moeizaam weer op te pakken. Helaas is niet alles weer bij het oude: Brextin is erg getraumatiseerd door zijn gevangenschap, en Norra heeft nog gevoelens voor Wedge (met wie ze eerder in het boek uit ging). De zaken op Chandrila worden gespannen als admiraal Rae Sloane, leidster van het overgrote deel van de Empire, de senaat een bezoek brengt om over vrede te onderhandelen.

Van vrede komt echter weinig terecht. Tijdens een viering voor de terugkeer van de rebellen uit Ashmead’s Lock breekt de hel los. Brextin en zijn mede-gevangenen blijken een chip in hun hoofd te hebben, en onder commando van de Empire schieten ze in het rond. Een aantal hooggeplaatste officials overlijdt, waaronder generaal Crix Madine. In de nasleep van de aanslag roept Norra de leden van haar team bij haar. Ze hebben een nieuwe missie. De klopjacht op admiraal Sloane begint.

Echter, het is niet Sloane die achter de aanslag zit, maar haar adviseur Gallius Rax. Deze lijkbleke man (ras onbekend) heeft eigenlijk de touwtjes in handen. Sloane begon hem eerder in het boek te wantrouwen, en deed onderzoek naar hem. Ze leerde dat hij 30 jaar eerder als jongetje onder de hoede van supreme chancellor Palpatine kwam. Deze gaf hem de opdracht om de bouw te overzien van een belangrijk artefact (!) op Rax’ thuisplaneet Jakku (!!). Al snel werd hij een van Palpatine’s belangrijkste handlangers.

Na Palpatine’s dood trekt Rax de macht naar zich toe door een vloot (compleet met Super Star Destroyer) te verbergen en Imperials die hem tegenstaan op te geven aan de Nieuwe Republiek. Ook dringt hij aan op Brendol Hux’ plan om kinderen vanaf jonge leeftijd op te voeden als stormtroopers. Sloane vindt al deze dingen niet stroken met haar visie voor de Empire. Deze aanslag is voor haar de druppel, en ze weet Brextin te overtuigen om haar naar Jakku te brengen.. om Rax te gaan omleggen.

Niet bevestigd, maar de aanname van deze editor (en zover hij kan zien, het overgrote deel van anderen die het boek gelezen hebben), is dat Gallius Rax later zijn naam zal veranderen.. in Snoke.

Het boek bevat ook een aantal schijnbaar losstaande hoofdstukken:

  • De Acolytes, een groep Vader-fanaten in maskers, vallen Coronet City op Corellia aan, geleid door een kind met een rood lichtzwaard.
  • De piraat Eleodie Maracavanya heeft een Super Star Destroyer bemachtigd. Zhij (geen typfout!) lijft een schip van de ambassade in in zhaar nieuwbakken vloot. Eleodie is hiermee de eerste niet-Hutt die niet aan traditionele gender-normen voldoet. Nadat Sinjir’s homoseksualiteit bekend werd in Aftermath, is schrijver Wendig niet opgehouden met representatie voor minderheden!
  • Alderaanse overlevers bouwen een ruimtestation om in te wonen van stukken Death Star.
  • Maz Kanata schopt herrieschoppers uit haar kasteel, en maakt zich klaar om te vertrekken om storingen in de Force te onderzoeken.
  • Sheriff Cobb Vanth, een man in Mandalorian armor, rekruteert op Tatooine de rancor keeper Malakili om voor een jonge Hutt te zorgen. Gespeculeerd wordt dat Cobb een nieuwe naam is van Boba Fett, die een nieuw leven begint.
  • HoloNet News reporter Tracene Kane verliest haar cameraman Lug in een veldslag tussen de Republiek en de Empire.
  • Een veteraan van Endor krijgt een BB-droid om hem te helpen revalideren.
  • De Empire staakt de strijd op Ryloth, de thuisplaneet van de Twi’Leks.

De conclusie van deze teasers zal waarschijnlijk plaatsvinden in het derde boek in de reeks, Empire’s End, dat uitkomt in januari. Maar het gros van dat boek zal zich afspelen tijdens de Battle of Jakku. De overblijfselen van dit gevecht zullen dertig jaar later het decor vormen voor het begin van The Force Awakens. Ook het boek Lost Stars en de DLC voor Battlefront lieten ons al een deel van dit gevecht zien. In Empire’s End zullen we eindelijk het hoe en waarom van deze veldslag te weten komen.

Tot zover deze editie van het Spoilercanon. Volgende maand zijn we terug met Han Solo #3, Poe Dameron #5, Star Wars #22, en Darth Vader #24.

A.k.a. BoxerlessBossk Tien jaar geleden was hij nog een enorme nerd met veel te sterke meningen over Star Wars en comics. Nu is hij een enorme nerd met veel te sterke meningen over Star Wars en comics die wel eens berichten over Star Wars post op je favoriete website!

Lees verder
Advertentie
Klik om te reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Artikelen

The Bad Batch: “Infested”

Geplaatst

op

Door

Infested

Vandaag verscheen de dertiende aflevering van Star Wars: The Bad Batch genaamd “Infested” op Disney+. In deze serie artikelen laat ik je weten hoe ik de serie beleef. Laat ons vooral ook weten wat jij ervan vond!

Na twee afleveringen op Ryloth waarin we de in Star Wars Rebels bekend geworden Hera Syndulla in haar jeugdjaren voorbij zagen komen, komt Clone Force 99 in deze nieuwste aflevering weer bij oud bekende Cid terecht en kunnen we m.i. terecht spreken van een ouderwetse “filler”.

Gezien de manier waarop de vorige aflevering eindigde (met Crosshair die beloofde zijn voormalige broeders na te jagen) een opvallende keuze. Crosshair was overigens nergens te bekennen vandaag, was het wellicht beter geweest om deze aflevering eerder in het seizoen te plaatsen? Ik denk persoonlijk van wel, want het tempo is nu weer erg gestagneerd en dat is zonde.

Infested

Cid en de Bad Batch confronteren de Pykes en voelen zich geïntimideerd.

“Infested” biedt enkel schijnspanning en is prima over te slaan

Ik heb er geeneens zin in om veel woorden aan deze aflevering vuil te maken. Daar is het veel te lekker weer voor. Ik heb tijdens het kijken van “Infested” vaak op mijn telefoon gezeten en me behoorlijk verveeld. Het was leuk om de Pykes even voorbij te zien komen, maar veel meer dan een uit de kluiten gewassen cameorol vervullen deden ze niet.

Infested

De Pykes keren terug en lijken dreigender dan ooit.

De scène in de grotten, die me ergens aan Harry Potter in Goudgrijp deed denken, wekte tevergeefs de impressie dat Omega en haar vrienden nog enigszins in gevaar waren – maar in deze fase van het seizoen is deze vorm van schijnspanning niet meer gepast. De hele aflevering komt op gang nadat de Bad Batch besluit om Cid, die uit haar eigen etablissement is gezet, te helpen. En aan het eind van de aflevering is ze geholpen en druipen de Pykes – die er weliswaar intimiderender dan ooit uit zagen – af. Veel meer hoef je echt niet te weten over deze aflevering.

Met nog maar drie afleveringen te gaan zou de trein van The Bad Batch nu toch wel meer op stoom mogen zijn dan we deze week hebben gezien.

Lees verder

Artikelen

The Bad Batch: “Rescue on Ryloth”

Geplaatst

op

Door

Rescue on Ryloth

Gisteren verscheen de twaalfde aflevering van Star Wars: The Bad Batch genaamd “Rescue on Ryloth” op Disney+. In deze serie artikelen laat ik je weten hoe ik de serie beleef. Laat ons vooral ook weten wat jij ervan vond!

Na de aflevering van vorige week, waarin we voor het eerst een jonge Hera Syndulla te zien kregen en de leden van de Bad Batch een bijrol kregen in hun eigen show, neemt de groep nu weer de regie in handen – al zij het met gezonde tegenzin.

(Vrienden in) nood breekt wetten in Rescue on Ryloth

Zoals in de laatste podcast-aflevering al gezegd werd verwachtten we dat de Bad Batch op een of andere manier zou worden teruggeroepen om Hera’s ouders te redden na de gevangenneming van vorige week. Verder was ik ook blij te zien dat Lucasfilm klaarblijkelijk niet was vergeten dat Senator Taa in het canon-boek Lords of the Sith (welke zich enkele jaren na deze serie afspeelt) nog leeft, ondanks het feit dat hij vorige week door zijn hoofd werd geschoten. Admiral Rampart vertelt vroeg in deze aflevering dat Taa een volledig herstel tegemoet kan zien, iets wat we niet hadden verwacht na de scène waarin hij werd neergeschoten. Ik vraag me dan ook af of Taa bij zichzelf niet kan bedenken dat hij door de Imperials werd beschoten in plaats van Syndulla en zijn mannen, maar ze zullen het wel goedpraten door hem geheugenverlies naar aanleiding van het hersentrauma toe te schrijven.

Hera zoekt contact met Omega, die blijkbaar de comm channel van de Bad Batch weggeeft aan personen die ze graag mag – wat Hunter niet zint. Ondertussen blijft Captain Howzer twijfels hebben over de motivatie en intentie van de Imperials, maar is hij niet in staat om daar echt iets tegen te doen tot later in de aflevering. Er was de afgelopen week veel discussie in de fandom over de vraag of de inhibitor chip van Howzer niet goed functioneerde of dat zijn twijfel voortkwam uit zijn persoonlijkheid en/of zijn vriendschap met de familie Syndulla.

Rescue on Ryloth

Eleni en Cham Syndulla worden deze aflevering bevrijd door de Bad Batch, hun dochter Hera en Chopper.

De naïviteit van de Bad Batch is nog steeds een terugkerend dingetje waar ik me lichtelijk over begin te verbazen, zeker na alles wat ze al hebben meegemaakt. Ze zijn nog steeds geschokt dat de Empire een planeet met burgers zou behandelen zoals de Republic een separatistische planeet zou behandelen. Ik vind de eenzijdige benadering van soldaten niet per se erg, omdat het past bij de personages. Bovendien zouden kijkers moeten weten dat de Batch hier niet helemaal gelijk heeft. Hunter vindt het werk immers te zwaar en weigert de burgers te helpen, zelfs als Hera hem het dubbele wil betalen. Pas wanneer Omega haar zin probeert door te drijven raakt de Batch erbij betrokken.

Howzer volgt zijn gevoel

Er is ook tijd om een ​​beetje dynamiek te ontwikkelen tussen Howzer en Crosshair, in wie Rampart langzaam steeds meer vertrouwen begint te verliezen omdat zijn methoden niet effectief zijn geweest. Dat was ook een mooie herinnering aan wat er op het spel staat vanuit het perspectief van de clones. Crosshair is immers het bewijs van de Kaminoans dat investeren in clones het geld van de Empire waard is.

Rescue on Ryloth

Captain Howzer, een van de weinige clones die zijn moreel kompas nog niet is kwijtgeraakt en uiteindelijk zelfs daad bij het woord voegt.

De nauwe band tussen Captain Howzer en de Syndullas laat zien dat hij een moreel kompas heeft, eentje die in staat is om zijn inhibitor chip te onderdrukken. De ruzie tussen Howzer – die de dreiging van een aanstaande opstand gebruikt om zijn eigen voorlopige morele bezwaren te onderbouwen – en Rampart, die gelooft dat “vrede een prijs heeft. ” Ik vind het jammer dat de aflevering niet probeert in te gaan op de vraag of Howzer’s keuze om op basis van zijn twijfels zich tegen zijn leidinggevende uit te spreken uit het hart komt of iets te maken heeft met zijn inhibitor chip. Wat is sterker, het hoofd of het hart? En wat betekent dit voor Crosshair, die nu op jacht gaat naar zijn voormalige broeders in de Clone Fore 99?

De laatste 10 minuten van de aflevering bevatten een behoorlijke reeks actiescènes in een typische Star Wars-finale. De spanning rond de poging van Howzer om andere clones over te halen om op te staan voor gerechtigheid en natuurlijk Hera’s eerste vlucht waren de hoogtepunten van deze aflevering. Oh en grappig genoeg kwam er weer een inmiddels (voor de mensen die de podcast luisteren) bekende quote voorbij, een moment dat ik zondag in de uitzending zeker zal aanhalen – als Marc dat niet al doet.

Conclusie

Al met al vond ik deze aflevering oké als tussendoortje, maar deed het me niet bijzonder veel. Ik vind het jammer dat de Star Wars series die we op Disney+ hebben gehad (The Mandalorian en nu The Bad Batch) zo zwaar leunen op cameo’s uit andere films/series om bepaalde emoties bij fans op te roepen. De vraag naar een verhaal dat andere verhalen verbindt en reeds gevestigde characters in een nieuw daglicht laat zien is natuurlijk aanwezig, maar het lijkt nu wel steeds een makkelijk trucje te worden om op deze wijze de Star Wars fans aan te spreken. Ik hoop van harte dat de laatste afleveringen van dit seizoen iets meer gaan doen dan het bieden van fan-service, maar zoals Bas zegt: “In Filoni we trust!”.

Waar denken jullie dat het verhaal heengaat en wat vond je van deze aflevering? Laat het weten in onze Star Wars chatroom!

Lees verder

Artikelen

The Bad Batch: “Common Ground”

Geplaatst

op

Door

Common Ground

Gisteren verscheen de tiende aflevering van Star Wars: The Bad Batch genaamd “Common Ground” op Disney+. In deze serie artikelen laat ik je weten hoe ik de serie beleef. Laat ons vooral ook weten wat jij ervan vond!

The Clone Wars, de spirituele voorganger van The Bad Batch, probeerde vaak een belangrijk element van het prequel-tijdperk te verkennen: er waren helden aan beide kanten van de oorlog. Deze nuance in een verhaal over goed tegen kwaad is iets wat we vaker terugzien de laatste jaren in films als Rogue One en nu dus ook The Bad Batch. De Separatisten werden in het verleden vaak afgeschilderd als hebzuchtig of corrupt. Maar het feit dat er mensen in de galaxy leven die zich oprecht willen afscheiden van de Republiek is niet nieuw: Padmé was in The Clone Wars zelfs bevriend met een van hen; Mina Bonteri.

In Common Ground wordt er op twee fronten ‘gevochten’

In deze aflevering staat de Empire op het punt om de planeet Raxus op te slokken en over te nemen. Senator Avi Singh spreekt zich hier uiteindelijk tegen uit tijdens zijn speech naar zijn volk en wordt ervoor opgesloten en gemarteld, terwijl zijn vertrouwde protocoldroid GS-8 Cid om hulp vraagt. Ondertussen gebruikt Omega haar tactische vaardigheden om Dejarik te spelen tegen Cids klantenkring voor een flinke pot geld.

Common Ground

Omega zet haar vaardigheden in om de financiële schuld van de Bad Batch af te lossen bij Cid.

Echo staat het meest sceptisch tegenover het helpen van een separatist en botst nog steeds een beetje met de rest van de Bad Batch. Hij is ook degene die het sterkst reageert op het feit dat hun cliënt de droid is, hoewel de anderen ook verrast zijn. Dat Echo problemen heeft met de Separatisten is natuurlijk goed verklaarbaar: hij was niet alleen een ‘reg’, maar hij werd ook gebruikt als een levend algoritme door de separatisten om hun tactische bewegingen te coördineren. Zoals we in het laatste seizoen van The Clone Wars zagen werd zijn lichaam uitgerust met de cybernetische jacks die hij nog steeds met zich meedraagt.

De audiovisuele pracht van Raxus

De planeet Raxus wordt niet veel verder verkend dan het overheidscomplex. Het kleurenpalet op deze planeet sprong er voor mij bovenuit, vooral omdat ik besefte dat grote delen van de serie tot nu toe redelijk donker zijn. De animatie blijft fantastisch en het is de moeite waard om te kijken wat de personages op de achtergrond doen: zie Echo verward naar Omega’s snacks turen, of Wrecker die de eerste is die Omega begroet bij hun terugkeer naar de bar.

Common Ground

Op Raxus voert de Bad Batch een snelle capture & rescue missie uit.

Nu de Bad Batch in “Common Ground” hun schuld aan Cid met dank aan Omega heeft afbetaald is er ruimte gecreëerd om in de laatste afleveringen van dit seizoen weer hun eigen weg te gaan. Ik kan me voorstellen dat de groep op korte termijn gaat proberen om Crosshair levend terug te halen, daarnaast zullen bounty hunters zoals Cad Bane ook nog steeds op Omega jagen. En gaan we de eerste ontmoeting tussen Boba Fett en Fennec Shand nog te zien krijgen? Met het oog op The Book of Boba Fett later dit jaar zou dit geen onlogische keus zijn.

Waar denken jullie dat het verhaal heengaat en wat vond je van deze aflevering? Laat het weten in onze Star Wars chatroom!

Lees verder

Artikelen

The Bad Batch: “Bounty Lost”

Geplaatst

op

Door

Bounty Lost

Gisteren verscheen de negende aflevering van Star Wars: The Bad Batch genaamd “Bounty Lost” op Disney+. In deze serie artikelen laat ik je weten hoe ik de serie beleef. Laat ons vooral ook weten wat jij ervan vond!

The Bad Batch heeft met de nieuwste aflevering “Bounty Lost” de lijn omhoog doorgezet. Het is een aflevering met enkele onthullingen en daarbij ook een aflevering die niet bang is om het plot voort te duwen.

Zoals we wisten is Omega gevangengenomen door Cad Bane. Deze bounty hunter brengt haar naar Cloud City, waar hij een afspraak heeft met Taun We (de gids van Obi-Wan Kenobi op Kamino in Attack of the Clones).

Nala Se is in het geheim erg begaan met het lot van Omega, waarmee ze de opdracht van Prime Minister Lama Su om Omega dood of levend gevangen te nemen negeert. Ze heeft met Fennec Shand een verbond gesloten om het meisje veilig terug te brengen, waarbij het woord ‘veilig’ doorslaggevend is. Wanneer Omega aan het eind van de aflevering met de Bad Batch ontsnapt is Nala Se allang blij dat Omega het goed maakt.

De onthulling over de oorsprong van Omega

Het blijkt dat de Kaminoans Omega willen hebben omdat ze – net als Boba Fett – een onaangepaste clone is van legendarische bounty hunter Jango Fett. Daarmee is ze waardevol, omdat ze naast Boba wellicht de enige eerste-generatie clone is met de pure genetische data van Jango Fett. In een van de eerdere afleveringen kwamen we er al achter dat het klonen van clones de onderliggende genetische tissue verslechtert: zie het als het ellenlang herhalen van het kopiëren van kopieën, in plaats van kopieën maken van het origineel.

Maar nog even over die Omega onthulling, ben ik de enige die niet snapt hoe een blank meisje met blond haar een onaangepaste kloon kan zijn van een ‘bruine’ man als Jango Fett? Bij Boba was gelijk duidelijk dat het in principe een en dezelfde persoon is (wat DNA betreft in ieder geval), hier vind ik dat toch lastiger om te verkopen. Zullen ze hier nog meer over uitweiden in de serie? Want als dit puur is gedaan voor het verrassingseffect dan stelt het mij persoonlijk wel teleur.

Bounty

Fennec en Omega in gesprek in een kamer vol met gekloonde lichamen.

Goed, we weten nu de oorsprong van Omega, we weten ook aan welke zijde de Kaminoans staan én we zijn erachter gekomen wie de opdrachtgever van Fennec Shand is. Eigenlijk wel grappig dat dit alles voorbijkwam in een aflevering waarin we de Bad Batch zelf maar weinig hebben gezien. Ik kreeg persoonlijk wat The Rise of Skywalker en The Mandalorian vibes toen Omega met Fennec sprak in een kamer waarin gekloonde lichamen in vloeistofbuizen om hen heen stonden geëtaleerd. Was ik de enige die kort aan Snoke en Palpatine moest denken? Het was hoe dan ook een omgeving die niet zou misstaan in een lugubere horrorfilm.

Fennec Shand vs. Cad Bane en waar blijft Boba Fett?

Een van de hoogtepunten van deze aflevering was natuurlijk het duel tussen bounty hunters Fennec Shand en Cad Bane. Bane wordt hier duidelijk neergezet als de oudere, ervaren premiejager en Fennec is de talentvolle schutter die ondanks haar jonge leeftijd haar sporen al heeft verdiend. De Western-stijl van Bane en de subtielere stijl van Fennec passen goed bij elkaar en audiovisueel spatten zowel beeld als geluid van het scherm.

Bounty

Cad Bane in gesprek met Omega.

Nu we weten dat Boba Fett en Omega min of meer broer en zus zijn en dat Fennec en Boba elkaar door de jaren heen ergens hebben leren kennen (een verhaal dat meer uitgediept zal worden in The Book of Boba Fett – vanaf december op Disney+) is het wat mij betreft wachten tot Boba zijn intrede gaat doen in The Bad Batch. Ingewijden zullen weten dat er ergens bij Lucasfilm Animation nog een onafgemaakte scène klaarligt, te weten een confrontatie tussen Cad Bane en Boba Fett. Het zou wat mij betreft logisch zijn dat we hier in deze serie al elementen van terug gaan zien en daarmee gelijk een eerste hoofdstuk uit het verhaal over de vriendschap tussen Fennec en Boba te zien gaan krijgen.

Waar denken jullie dat het verhaal heengaat en wat vond je van deze aflevering? Laat het weten in onze Star Wars chatroom!

Lees verder

Star Wars Awakens is not affiliated, associated, authorized, endorsed by, or in any way officially connected with STAR WARS, Lucasfilm Ltd., The Walt Disney Company, Disney Enterprises Inc., or any of its subsidiaries or its affiliates.