Social Media

Artikelen

Spoilercanon juli 2016

Geplaatst

op

Er komt heel veel Star Wars-materiaal uit, en een mens heeft nou eenmaal geen oneindig diepe zakken. Daarom biedt Star Wars Awakens je deze maandelijkse column. Alles wat je deze maand misschien gemist hebt in de Star Wars canon, op één plek samengevat. Star Wars Awakens vuurt het Spoilercanon juli 2016 af.
Deze maand: de comics Han Solo #2, Poe Dameron #4, Star Wars #21, en Darth Vader #23. Tot slot het vervolg op Chuck Wendig’s boek Aftermath van vorig jaar: Life Debt.

 

Han Solo #2Han Solo mystery woman

De Dragon Void Run is begonnen. Han, Chewie, en de andere racers bevinden zich meteen in een slagveld. Overal om hen heen zijn mijnen die recht op hun schepen af vliegen. Slechts vier schepen komen hier heelhuids uit: De elitaire Delan Vook gebruikt de Falcon als schild, en het Twi’lek-duo Sotna en Kwon geven alles wat hun schip heeft om de mijnen te ontlopen. Han en de veterane Loo Ree Anno bedenken een elegantere oplossing: Ze zien dat de mijnen hittezoekend zijn, en schakelen hun schepen uit, waardoor ze veilig verder kunnen.

Aangekomen bij de eerste stop, scheldt Han Delan Vook de huid vol. Chewbacca is echter gefocust op de missie, en laat Han achter om de eerste rebellenspion op te halen. Maar als hij deze spion, een Duros genaamd Bot heeft opgehaald, worden ze belaagd door een mysterieuze vrouw..

Intussen worden Han en de andere racers gearresteerd door stormtroopers, tot ongenoegen van het publiek. Han en Delan raken in een vuistgevecht met een stel troopers, tot een Imperial officer ze een halt toe roept. “We willen immers geen bloed op the camera’s, toch?”

 

Poe Dameron #4Poe_Dameron_4_textless_cover

Poe en zijn Black Squadron zijn terug op de Resistance-basis op D’Qar. We zien een aantal persoonlijke momenten. Poe overtuigt L’ulo dat ze voorzichtig moeten zijn met het confronteren van de First Order om een grootschalig conflict te vermijden. In dit gesprek leren we ook dat L’ulo (die Poe’s moeder, Shara Bey, vroeger leidde als Green Leader) een grote hand heeft gehad in Poe’s opvoeding. Snap Wexley en Karé Kun hebben een will-they-won’t-they momentje. En Jess Pava verzekert monteur en wannabe-piloot Oddy dat hij zijn moment in de spotlight ooit nog wel krijgt.

Vervolgens volgt de groep het spoor van Lor San Tekka naar de gevangenis op de planeet Megalox Beta. Alle criminelen hier lopen vrij rond in een krachtveld op de planeet, zonder toezicht. Hun doel hier is praten met Grakkus, een Hutt met mechanische poten (Grakkus kennen we nog uit eerdere comics in de Star Wars reeks). Poe en zijn crew gaan vanaf het commandocentrum naar beneden met een aantal bewakers. Echter, deze laten Black Squadron al snel in de steek, waardoor Poe en co zich een weg door de gevangenen moeten vechten.

Als ze veilig in Grakkus’ kasteel aangekomen zijn, ontmoeten ze daar een oude bekende: Agent Terex. Deze blijkt geschiedenis met Grakkus te hebben, en is ook gekomen om het spoor naar Luke te volgen. De Hutt maakt slim gebruik van de situatie, en belooft aan één van de gegadigden te vertellen waar San Tekka naartoe is gegaan: Degene die hem het eerste uitbreekt!

 

Star Wars 21Star Wars #21

Deze comic volgt Sergeant Kreel, de undercover gamemaster uit Star Wars #9-12. Na zijn aanvaring met Luke Skywalker en arrestatie van Grakkus de Hutt, kreeg hij vrije keuze voor zijn volgende missie. Hij koos ervoor om Task Force 99 te leiden, een groep elite stormtroopers. De squad SCAR (Special Commando Advanced Recon) troopers bestaat uit: Sniper Misty, explosieven-expert Zuke, piloot Aero, tech-expert Mic, de vlammenwerper-dragende Shrap, en point-man Cav.

Tijdens de comic vertelt Kreel zijn achtergrond. Zijn thuiswereld, Chagar IX, was een brute plek waar alles om arena-gevechten draaide. Hij heeft hier veel mensen zien sterven, tot de Empire kwam en orde schiep op de wetsloze planeet. Meteen toen het kon, meldde hij zich aan om stormtrooper te worden. Later, op zijn eerste missie, werd zijn kameraad van de Academy meteen door rebellen-mortieren aan flarden gescheurd. Sindsdien vermoordt Kreel alle rebellen die hij kan vinden.

Nu, op de zogeheten Ghost Moon, lopen de SCAR troopers willens en wetens in een rebellen-valstrik voor een kans om een admiraal te pakken te krijgen. Door een combinatie van al hun specialiteiten maken ze korte metten met elf rebellen. Kreel gebruikt zelfs de lightsaber die hij overgehouden heeft aan zijn tijd met Grakkus om een tank in mootjes te hakken. De strip eindigt als de hele squad boven de admiraal staat, en ze beslissen dat het niet lang gaat duren om hem te breken.
Deze Task Force 99 gaat nog problemen opleveren voor Luke, Han en Leia!

 

Darth Vader #23Darth Vader 23

Alle stormtroopers op de Executor zijn uitgeschakeld door Cylo, die het schip vol gifgas gepompt heeft. Dr Aphra wordt echter gered door 0-0-0, die haar injecteert met een tegengif. Zij en de droids kunnen nu zonder weerstand bij een escape pod komen. Maar eenmaal daar aangekomen, beseft Aphra zich dat Vader haar zal blijven achtervolgen. Ze besluit dat het verstandiger is om weer bij de Sith Lord in goede gratie te komen.

Met de droids en Black Krrsantan op sleeptouw, gaat ze naar de kamer van Emperor Palpatine om hem te redden. Diens deur wordt belaagd door Cylo’s troepen, en een vuurgevecht breekt uit. De troepen trekken zich echter al gauw terug, want Cylo heeft ze elders harder nodig: Vader is onderweg!

Vader, laatst gezien in een dood schip op ramkoers met de Executor, heeft zich uit die situatie weten te redden. Hij sloopt de motoren van de Executor, en gaat op weg naar de brug om een einde aan Cylo te maken. Op de romp van het schip komt hij Morit tegen, de laatste van Cylo’s onderlingen. Vader maakt echter korte metten met hem door hem in de zon te slingeren.

Na het afrekenen met Cylo’s troepen komt Vader eindelijk oog in oog met de wetenschapper te staan. Cylo maakt zich echter geen zorgen. Hij onthult dat hij een van de mensen was die jaren terug Vader’s pantser heeft ontworpen. Hij heeft toen een veiligheidsmaatregel ingebracht, en al die tijd een afstandsbediening bewaard. “Ik heb me al die jaren afgevraagd of wat er van onze operatietafel rees een machine of een man was… Goed om eindelijk een antwoord te hebben.” Vader zakt hulpeloos op zijn knieën.

 

Life DebtAftermath: Life Debt

Eerst weten of het boek iets voor jou is voordat je spoilers gaat lezen? Lees hier Roels review!

Een paar maanden zijn gepasseerd sinds Endor. De helden uit het eerste Aftermath-boek (Pilote Norra Wexley, haar tienerzoon Temmin ‘Snap’ Wexley, zijn gemodificeerde B1 Battle Droid Mr Bones, de Zabrak premiejaagster Jas Emari, ex-Imperial Sinjir Rath Velus, en norse rebel Jom Barell) vormen een eenheid gespecialiseerd in het opsporen en inrekenen van oorlogscriminelen. Na een succesvolle missie worden ze gerekruteerd door prinses Leia om iemand anders te vinden: Han Solo. Deze was met Chewbacca naar Kashyyyk gegaan in een poging de planeet van de Empire te bevrijden. Maar Chewie werd gevangen genomen, en Han’s contact met de New Republic werd kort daarna verbroken.

Ze vinden Han uiteindelijk op de planeet Irudiru, de thuisplaneet van architect Golas Aram. Deze man heeft Ashmead’s Lock ontworpen, het gevangenis-schip gestrand op Kashyyyk waar Chewbacca vast wordt gehouden. De crew helpt Han met Aram inrekenen en ondervragen. Tegen orders in volgen ze Han daarna naar Kashyyyk om Chewie te bevrijden. En dat is maar goed ook, want Aram had verkeerde info gegeven, en de helden moeten zich door een klein leger droids vechten.

Toch weten ze Ashmead’s Lock over te nemen en de gevangenen te bevrijden. Naast Chewbacca en een aantal andere Wookiees blijken er ook krijgsgevangenen te zijn die al vast zitten sinds de vroege periode van de Rebellion… Waaronder Norra’s man Brentin. De Wexleys nemen de oude rebellen in de Falcon mee naar de senaat op Chandrila, terwijl Han, Jas, Jom en Sinjir blijven om de Wookiees bij te staan in hun strijd tegen onderdrukking.

Een maand later is Jom gevangen genomen door kampofficier Lozen Tolruck. Sinjir doet zich voor als Imperial officier om hem te bevrijden. Hij wordt echter herkend en belaagd. Het echte plan treedt nu in werking: Sinjir is nu dicht genoeg bij Tolruck om het signaal te hacken dat hij naar de schokhalsbanden van de Wookiees stuurt. Tegelijk blaast Jas de krachtvelden rond het kamp op. De Wookiees zijn vrij, en de revolutie op Kashyyyk is begonnen.

Wat niet ingecalculeerd was, is dat Tolruck met zijn laatste adem het bevel aan zijn drie Star Destroyers geeft om Kashyyyk te bombarderen. Gelukkig is Leia op tijd aanwezig om te helpen, samen met admiraal Ackbar’s vlaggenschip en Wedge Antilles’ nieuw opgerichte Phantom Squadron. Als Han en co dan een van de Star Destroyers weet over te nemen is het gevecht voorbij. Kashyyyk is vrij, maar er is nog een lange weg te gaan. Chewbacca blijft achter om zijn volk te helpen, terwijl de rest terugkeert naar Chandrila.

BonesOndertussen proberen de Wexleys hun oude leven moeizaam weer op te pakken. Helaas is niet alles weer bij het oude: Brextin is erg getraumatiseerd door zijn gevangenschap, en Norra heeft nog gevoelens voor Wedge (met wie ze eerder in het boek uit ging). De zaken op Chandrila worden gespannen als admiraal Rae Sloane, leidster van het overgrote deel van de Empire, de senaat een bezoek brengt om over vrede te onderhandelen.

Van vrede komt echter weinig terecht. Tijdens een viering voor de terugkeer van de rebellen uit Ashmead’s Lock breekt de hel los. Brextin en zijn mede-gevangenen blijken een chip in hun hoofd te hebben, en onder commando van de Empire schieten ze in het rond. Een aantal hooggeplaatste officials overlijdt, waaronder generaal Crix Madine. In de nasleep van de aanslag roept Norra de leden van haar team bij haar. Ze hebben een nieuwe missie. De klopjacht op admiraal Sloane begint.

Echter, het is niet Sloane die achter de aanslag zit, maar haar adviseur Gallius Rax. Deze lijkbleke man (ras onbekend) heeft eigenlijk de touwtjes in handen. Sloane begon hem eerder in het boek te wantrouwen, en deed onderzoek naar hem. Ze leerde dat hij 30 jaar eerder als jongetje onder de hoede van supreme chancellor Palpatine kwam. Deze gaf hem de opdracht om de bouw te overzien van een belangrijk artefact (!) op Rax’ thuisplaneet Jakku (!!). Al snel werd hij een van Palpatine’s belangrijkste handlangers.

Na Palpatine’s dood trekt Rax de macht naar zich toe door een vloot (compleet met Super Star Destroyer) te verbergen en Imperials die hem tegenstaan op te geven aan de Nieuwe Republiek. Ook dringt hij aan op Brendol Hux’ plan om kinderen vanaf jonge leeftijd op te voeden als stormtroopers. Sloane vindt al deze dingen niet stroken met haar visie voor de Empire. Deze aanslag is voor haar de druppel, en ze weet Brextin te overtuigen om haar naar Jakku te brengen.. om Rax te gaan omleggen.

Niet bevestigd, maar de aanname van deze editor (en zover hij kan zien, het overgrote deel van anderen die het boek gelezen hebben), is dat Gallius Rax later zijn naam zal veranderen.. in Snoke.

Het boek bevat ook een aantal schijnbaar losstaande hoofdstukken:

  • De Acolytes, een groep Vader-fanaten in maskers, vallen Coronet City op Corellia aan, geleid door een kind met een rood lichtzwaard.
  • De piraat Eleodie Maracavanya heeft een Super Star Destroyer bemachtigd. Zhij (geen typfout!) lijft een schip van de ambassade in in zhaar nieuwbakken vloot. Eleodie is hiermee de eerste niet-Hutt die niet aan traditionele gender-normen voldoet. Nadat Sinjir’s homoseksualiteit bekend werd in Aftermath, is schrijver Wendig niet opgehouden met representatie voor minderheden!
  • Alderaanse overlevers bouwen een ruimtestation om in te wonen van stukken Death Star.
  • Maz Kanata schopt herrieschoppers uit haar kasteel, en maakt zich klaar om te vertrekken om storingen in de Force te onderzoeken.
  • Sheriff Cobb Vanth, een man in Mandalorian armor, rekruteert op Tatooine de rancor keeper Malakili om voor een jonge Hutt te zorgen. Gespeculeerd wordt dat Cobb een nieuwe naam is van Boba Fett, die een nieuw leven begint.
  • HoloNet News reporter Tracene Kane verliest haar cameraman Lug in een veldslag tussen de Republiek en de Empire.
  • Een veteraan van Endor krijgt een BB-droid om hem te helpen revalideren.
  • De Empire staakt de strijd op Ryloth, de thuisplaneet van de Twi’Leks.

De conclusie van deze teasers zal waarschijnlijk plaatsvinden in het derde boek in de reeks, Empire’s End, dat uitkomt in januari. Maar het gros van dat boek zal zich afspelen tijdens de Battle of Jakku. De overblijfselen van dit gevecht zullen dertig jaar later het decor vormen voor het begin van The Force Awakens. Ook het boek Lost Stars en de DLC voor Battlefront lieten ons al een deel van dit gevecht zien. In Empire’s End zullen we eindelijk het hoe en waarom van deze veldslag te weten komen.

Tot zover deze editie van het Spoilercanon. Volgende maand zijn we terug met Han Solo #3, Poe Dameron #5, Star Wars #22, en Darth Vader #24.

A.k.a. BoxerlessBossk Tien jaar geleden was hij nog een enorme nerd met veel te sterke meningen over Star Wars en comics. Nu is hij een enorme nerd met veel te sterke meningen over Star Wars en comics die wel eens berichten over Star Wars post op je favoriete website!

Lees verder
Advertentie
Klik om te reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Artikelen

Canto Bight: het mekka van gokken in het Star Wars universum

Geplaatst

op

Door

In 1977 introduceerde George Lucas de Star Wars-fans de sociale kant van zijn magische universum toen Luke Skywalker en Obi Wan Kenobi de beruchte Mos Eisley Cantina bezochten. Hier hadden de fans ook hun eerste ontmoeting met Han Solo. Het gaf het publiek inzicht in de smerige onderwereld van het drinken en socialiseren in het Star Wars universum.

De nieuwe casinostad Canto Bight lijkt losjes op het decor van Monte Carlo. Er ligt focus op rijkdom en privilege met een vleugje invloed van de James Bond-franchise. Regisseur Rian Johnson verklaarde een verlangen te hebben gehad om een luxueus deel van het Star Wars universum te creëren dat zo vaak beperkt is tot desolate en zanderige omgevingen.

Fans zijn getuige van een kleurrijke mix van willekeurige buitenaardse wezens en obscuur uitziende soorten die ook allemaal op dit gokparadijs neerdalen.

Canto Bight wordt door velen gezien als het eerbetoon aan de Mos Eisley Cantina. Hoewel Maz Kanata’s Cantina in The Force Awakens wel een knipoog naar de Cantina-cultuur bevat, is het gevoel dat de aanwezigheid van zoveel unieke buitenaardse wezens in de Canto Bight-scene de kijkers het gevoel geeft dat ze iets zien wat ze nog nooit eerder hebben gezien.

Dit was een van de belangrijkste redenen waarom de oorspronkelijke Star Wars trilogie zo succesvol was. Het was allemaal nieuw.

Star Wars en casino’s

Door het gezinsvriendelijke thema van de Star Wars-films hebben casino’s nooit een grote rol gespeeld in de films, maar ze zijn wel een integraal onderdeel geworden van de franchise. Casino’s zijn in een aantal spin-off materialen opgedoken om te laten zien hoe gokken een vitaal onderdeel is van het Star Wars universum. Voorbeelden hiervan zijn onder andere het Aerie Casino, Balance Casino, Casino Kuari, Coruscant Crown Casino, Daystar Casino, Iego Casino, Star Cluster Casino en nog veel meer.

Deze casino’s boden gokkers de kans om een aantal spellen te spelen. In het tijdperk van de Old Republic waren spellen zoals Pazaak, Dejarik, Holochex en Ratts Race populair. En gedurende het Keizerlijke tijdperk werden spellen zoals Binspo, Compmatch, Sabacc en Tregald vaak gespeeld.

Verwijzingen naar gokken in het Star Wars universum

Het belang van gokken in casino’s binnen het Star Wars universum is zo groot dat de saga een eigen geschiedenis heeft ontwikkeld met betrekking tot de praktijk. Fansites ontsnappen aan het feit dat, hoewel gokken grotendeels verboden was in de Old Republic, het nog steeds toegestaan was om te opereren in sommige gebieden van het melkwegstelsel. Tijdens de Clone Wars heeft Senator Simon Greyshade een wet aangenomen die het mogelijk maakte om gokken op grote schaal te legaliseren in het hele universum.

Er is ook een aantal keren naar het gokken verwezen in de Star Wars films.

Het was een spel van Sabacc dat Han Solo won tegen Lando Calrissian om hem eigenaar te maken van de Millennium Falcon. Dit werd onthuld in The Empire Strikes Back toen Han Lando in Cloud City bezocht. In 2018 zagen we in de film Solo hoe het potje Sabacc van de grond kwam.

In de prequel-trilogie stond ook veel op het spel toen Anakin Skywalker deelnam aan podrace weddenschappen. Zijn eigenaar Watto wedde vaak tegen Anakin, hij waardeerde zijn talenten als podracer maar was in de veronderstelling dat het hem ontbrak aan de ervaring die nodig was om te winnen. Vergeet ook niet dat Jedi Master Qui-Gon Jinn Anakin’s vrijheid won in de Boonta Eve podrace in The Phantom Menace.

Ook een aantal boeken heeft het gokken binnen het Star Wars universum behandeld. Rebel Rising, Star Wars Rebels, Battlefront II: Inferno Squad, en Aftermath hebben allemaal verwezen naar gokken binnen het Star Wars universum. Het is ook een onderwerp dat herhaaldelijk aan de aandacht van de karakters door C3-PO wordt gebracht die opmerkingen maakt over wat de kansen op succes in een bepaalde situatie zijn. Han Solo reageert dan met zijn klassieke lijn “Never tell me the odds!”.

Lees verder

Artikelen

Moet je nu (opnieuw) beginnen aan Star Wars Battlefront II?

Geplaatst

op

Door

Je mag het huis niet uit. Buiten lijkt een coronabesmetting op de loer te liggen. We moeten in isolatie in onze eigen huizen. Buiten lijkt ver weg. Gelukkig is er binnen genoeg te doen. Dit is de perfecte tijd om Star Wars Battlefront II (opnieuw) te starten. 

 

Er is geen game die ik meer heb moeten verdedigen dan Star Wars Battlefront II. Waar ik sinds de aankondiging van het spel enorm uitkeek naar de release (het eerste deel werd mijn meest gespeelde spel op mijn Xbox One ooit), werd de launch van het spel volledig onderuitgehaald doordat er lootboxen in de game zouden gaan zitten.  Electronic Arts had hun gretige handjes om de game geplaatst om het geniale werk van gameontwikkelaar DICE teniet te doen door de game te doorspekken met boxen die spelers konden kopen met echt geld. Normaliter is dat geen probleem wanneer het puur om cosmetische items gaat. Maar in Battlefront II lag het net wat anders. En iedereen wist de game massaal te negeren. De game is inmiddels meer dan twee jaar oud, is voor een spotprijs te koop en heeft alle problemen vervangen door bijzonder veel extra content. Geloof me, dit is het moment om met z’n allen terug te keren!

Battlefront II: wat Battlefront (2015) had moeten zijn

De eerste Battlefront van EA (2015) was een heerlijke shooter die geplaagd werd door het gebrek aan content. De basisgame was vrij kaal en alle uitbreidingen waren prijzig waardoor de community verdeeld werd. Deel twee zou het anders gaan doen. Er waren beloftes voor gigantische gevechten, grafische prachten die het realisme aan zouden tikken en er moest veel meer content komen dan in het eerste spel. Meer dan drie keer zoveel zelfs. Ook kwam er een volledige singleplayer, iets wat in het eerste spel compleet miste. Dit gaf een nieuw verhaal vanuit de ogen van The Empire. Want wat is de impact op mensen die The Emperor dienen wanneer de tweede Death Star boven de bosmaan van Endor ontploft, met Palpatine daarbij? Daarnaast zou de Season Pass verdwijnen en alle content na release gratis zijn. Als toefje op de taart werd studio Criterion (van Burnout) ingeschakeld om de vliegmissies voor hun rekening te nemen om meer snelheid toe te voegen. De belofte was gigantisch en nooit eerder keek ik zo enorm uit naar de release van een game.

 

 

Lootboxen

Iedereen had het over lootboxen toen de game verscheen. Het was mogelijk om behoorlijk wat extra’s vrij te spelen (at random, dat wel) door lootboxen te openen. Nieuwe en sterkere wapens, betere krachten, dat soort dingen. Dingen die best wat impact hebben op het spel. Wanneer je de digitale portemonnee trok had je dus duidelijk een voorsprong op gamers die dat niet deden. Pay to win, een drama. Elke website had het er over en vergat dat er, onder de lootboxen, een verdomd toffe game zat. Ja, de verhalende stand was misschien niet zo diepgaand als dat we hadden gehoopt, maar de multiplayer was van een bijzonder hoog niveau. Nooit eerder konden we als gamers het Star Wars-universum beleven zoals hier. Grafisch zag het er zo bizar goed uit en elk geluidje klopte met onze herinneringen uit de films. De actie knalde van het scherm, de geluiden lieten menig geluidsinstallatie bewijzen waarom ze zo duur waren. Er was een flink aantal locaties aanwezig, bekende personages, het speelde fantastisch. Maar niemand zag het, want lootboxen.

 

Echter, wat deze huidige generatie spelcomputers ons heeft geleerd, is dat games met een valse start vaak sterker terug kunnen komen. Omdat ontwikkelaars toch door gaan, steeds aan de game kan blijven sleutelen en feedback vanuit de fans van harte mee wil nemen in het proces. Dit zagen we al bij titels als Ghost Recon: Wildlands, For Honor en Rainbow Six: Siege. De oplettende lezer merkt dat Ubisoft dus als bedrijf bijna synoniem staat voor deze aanpak. Maar ook Battlefront II heeft deze tactiek toe weten te passen. Zo bracht DICE al een maand na de originele release de eerste grote update voor de game, gelinkt aan de release van The Last Jedi in de bioscopen. Met nieuwe maps en modi, Finn en Captain Phasma speelbaar en nieuwe voertuigen. De map op Crait is grafisch een lust voor het oog. Net zoals in de film spatten de rode korrels in het rond bij elke impact van een laser blast. Ook werd het verhaal uitgebreid voor de eenzame speler met Resurrection. Enkele nieuwe levels gingen verder waar de originele game ophield. En alles was uiteraard gratis.

 

 

Gratis uitbreidingen

Helaas vonden de bioscoopgangers The Last Jedi niet de beste Star Wars-film ooit (om het maar even zacht uit te drukken). De complete fanbase werd uit elkaar gedreven. Je vond de film geweldig of helemaal ruk. Wanneer je marketing van je game dan draait om zo’n film… yikes. Gelukkig bracht DICE niet veel later de mode Ewok Hunt, waarin je in de nacht op Endor met Ewok op Stormtroopers kon jagen. Het voelde haast als Star Wars-horror maar was een grote hit. Season 2 bracht content rondom de film Solo. Wederom nieuwe levels, modi, en mogelijkheden om te spelen. Lightsabergevechten werden opnieuw uitgerold om ze cinematischer te maken, er verscheen een offline Star Fightermodus en waren er meer manieren om jouw soldaat aan te passen. En, jawel, het bracht een hele hoop Clone Troopers. Je gaat nooit de fout in met Clone Troopers wanneer je het mij vraagt. Daarnaast werden Solo en Lando uit de film toegevoegd als speelbare personages. Een hele sterke update, maar ook Solo deed het in de bioscopen niet bijzonder goed. Wederom omdat de fanbase zo verstrooid was door The Last Jedi besloten veel fans de film te negeren. Als statement richting Disney. Heel jammer, want hierdoor werd de film een flop. En dat is zonde, wat Solo is awesome. En die content in de game? Volledig gratis, wederom.

 

Season 3 werd later toegevoegd en is tot op heden nog steeds mijn meest favoriete stukje DLC voor de game. Want jawel, eindelijk werd het mogelijk. We mochten eindelijk in deze grafische pracht de Clone Wars beleven vanaf de bekende slagvelden. Stap in de schoenen van een Clone en betreed het gevecht op Geonosis. Dice wist hier echt uit te pakken en bracht gevechten groter dan ooit. Daarnaast combineerde ze verschillende speelmodi in een enkele mode. Wanneer je ronde A wint, verplaatst het gevecht naar een andere locatie. Het brengt een grotere schaal naar de game. Ook werden Obi-Wan Kenobi, Grievous, Anakin Skywalker en Dooku speelbaar. DICE bracht meer balans in de game, meer offline manieren van spelen en nieuwe mogelijkheden qua gameplay. En geloof me, je hebt Battlefront II pas echt gespeeld wanneer je de Clone Wars gevochten hebt. Geonosis bleek een geweldig theater te zijn voor vieze, stoffige oorlogsvoering waarin de ontploffingen rijk zijn. En je raadt het al, ook de Clone Wars zijn volledig gratis te downloaden. 

 

Season 4 bracht een nieuwe map op Felucia en een zogenaamde’Large Scene singleplayer mode’ die geïnspireerd werd op de originele Battlefront II. Het was ook de intrede voor de Clone Commando’s. Iets wat spelers van Star Wars Republic Commando best kunnen waarderen gok ik zo. Snel werd dit opgevolgd met content uit de derde Star Wars-film sinds de release van de game. The Rise of Skywalker is ook volledig in de game te vinden. En dat brengt je zelfs de mogelijkheid om als BB-8 te spelen, iets wat compleet nieuwe manieren van spelen met zich mee weet te nemen. Het is allemaal wederom compleet gratis.

 

 

Nee, Battlefront II is niet meer die game die geteisterd werd door lootboxen. Het is ook niet meer de game die iets meer dan twee jaar geleden verscheen. Het is een gigantische bulk aan content, met enorm veel manieren van spelen, gecombineerd met alle momenten uit de Star Wars Saga. En het verdient het om gespeeld te worden. Dus pluk die game van een digitale winkel en geef het (opnieuw) een kans. Buiten is Corona te vinden, je moet toch binnen gaan blijven de komende tijd. DICE heeft Battlefront II niet laten vallen. En dat moeten wij ook niet doen.

Lees verder

Artikelen

Star Wars in 2020

De Skywalker saga kwam in 2019 ten einde, wat kunnen we in 2020 verwachten op Star Wars gebied?

Geplaatst

op

Door

Star Wars in 2020

Het einde van een tijdperk: eerder deze maand is de sequel trilogy van Disney’s Lucasfilm geëindigd met de release van The Rise of Skywalker. Met de komst van Disney+ is er voor de megastudio echter de mogelijkheid om grote Star Wars producties naar het ‘kleine scherm’ te brengen en inmiddels weten we ook dat dit de komende jaren de tendens zal zijn. Maar wat kunnen we allemaal aan Star Wars content verwachten in 2020?

Voor het eerst sinds 2014 zal er in 2020 (overigens ook in 2021) geen Star Wars film in de bioscoop verschijnen. Dit betekent echter zeker niet dat aankomend jaar geen nieuwe Star Wars content zal brengen.

Januari: de Star Wars film van 2022 en Project Luminous

Hoewel we geen nieuwe content verwachten in januari wordt het wel een maand met enkele nieuwe aankondigingen. Zo weten we al langer dat er vanaf december 2022 nieuwe Star Wars films zullen verschijnen. Naar alle waarschijnlijkheid zal Lucasfilm in de komende weken bekendmaken wie deze film gaat schrijven en/of regisseren.

Gezien het opstappen van Colin Trevorrow (oorspronkelijk schrijver/regisseur van Episode IX) en de ontslagen van Lord en Miller (oorspronkelijke schrijvers/regisseurs van Solo: A Star Wars Story) is het inmiddels duidelijk dat een dergelijke aankondiging weinig hoeft te betekenen. Toch zal Lucasfilm president Kathleen Kennedy – wiens contract in 2021 afloopt – niet opnieuw de plank willen misslaan met deze belangrijke regisseurskeuze. Hopelijk komen we bij deze aankondiging ook te weten of de film een losstaande spin-off gaat worden of dat deze toch weer deel gaat uitmaken van een trilogie. Dit laatste lijkt echter onwaarschijnlijk, gezien de recente uitspraken van Kennedy in een interview met de LA Times. Daarin noemde ze trilogieën per definitie ‘beperkend’ in het creëren van nieuwe verhalen en wil ze deze traditionele structuur van drie acts ondergeschikt maken aan het verhaal. Daarmee lijkt het erop dat de drie toekomstige Star Wars films (2022, 2024 en 2026) geen deel zullen uitmaken van een trilogie.

“I think it gives us a more open-ended view of storytelling and doesn’t lock us into this three-act structure,” zei Kennedy. “We’re not going to have some finite number and fit it into a box. We’re really going to let the story dictate that.”

Verder verwachten we in januari meer te horen over Project Luminous. Dit aanstaande project omvat een samenhangend geheel van verhalen die zullen worden verteld in de vorm van stripboeken en boeken. Op zichzelf klinkt dit misschien nog niet heel spannend, toch is er binnen de fanbase die zich in de verhalen verdiept genoeg reden om enthousiast te zijn. Dit heeft enerzijds te maken met de namen die zijn verbonden aan dit project, maar vooral ook wat het thema bij de aankondiging van Project Luminous lijkt te impliceren. Is de Force in gevaar?

Project Luminous

De aankondiging van Project Luminous vond plaats op Star Wars Celebration Chicago.

Februari: The Clone Wars krijgt een slotseizoen

In februari verschijnt het langverwachte laatste seizoen van de animatieserie The Clone Wars exclusief op Disney+. Dit seizoen zal onder leiding van bedenker Dave Filoni hopelijk eindelijk een passend en bevredigend einde bieden. Op dit moment zijn de eerste zes seizoenen van de serie beschikbaar op Disney+, dus er is nog tijd om de serie te kijken voordat je in het nieuwe seizoen duikt! Het laatste seizoen zal twaalf afleveringen tellen, waarbij o.a. de Siege of Mandalore als verhaal de revue zal passeren.

Lente: een nieuwe LEGO game en de UHD Blu-ray set?

Hoewel de releasedata van de nieuwe LEGO game en de 4K Blu-ray set van de Skywalker saga niet officieel zijn onthuld, lijkt een release in de lente voor beiden waarschijnlijk.

De laatste LEGO Star Wars game die is uitgekomen was gebaseerd op The Force Awakens. De aanstaande nieuwe game zal alle Skywalker sagafilms omvatten, zoals de titel en trailer ook aantonen. LEGO Star Wars: The Skywalker Saga wordt door vaste ontwikkelaar TT Games ontwikkeld in een nieuwe engine en zal zoveel mogelijk originele stemacteurs bevatten, waaronder Billy Dee Williams als Lando Calrissian. In de game zul je zelf kunnen kiezen in welke volgorde je de sagafilms wil doorlopen, waarbij elke film vijf missies zal hebben met daarmee dus een totaal van 45 missies in de game. Het vechten zal naar eigen zeggen diepgaander zijn dan in voorgaande LEGO games en uiteraard verwachten wij ook weer de nodige grappen die tegelijkertijd zowel de belangrijkste momenten uit de saga parodiëren als dat deze worden geëerbiedigd.

Onlangs verscheen de 4K Blu-ray set van de Skywalker Saga op verschillende Amerikaanse webshops, waaronder Amazon en Best Buy. Het ligt in de lijn der verwachting dat The Rise of Skywalker medio april fysiek uit zal komen (in navolging van een digitale release eind maart), waarbij kort daarna tevens de volledige Skywalker Saga zowel op DVD, Blu-ray en 4K Blu-ray als set zal verschijnen. De week van Star Wars dag (4 mei 2020) of ergens rondom de verjaardag van de franchise (25 mei 2020) lijkt mij persoonlijk geen slechte gok voor de release van deze sets, al is het op dit moment nog koffiedik kijken wanneer de set exact zal verschijnen.

Juni: de opnames van de Cassian Andor en Obi-Wan Kenobi Disney+ series

Vrijdag 27 december verscheen de laatste aflevering van het debuutseizoen van The Mandalorian op Disney+. Gelukkig is men al sinds oktober druk bezig met het produceren van het tweede seizoen, maar in de tussentijd is het wachten op meer nieuws en aankondigingen omtrent andere Star Wars Disney+ series. Twee series waarvan we nu al weten dat ze eraan komen gaan over Cassian Andor en Obi-Wan Kenobi. We verwachten echter niet dat deze series al in 2020 zullen lanceren, het jaar daarop is waarschijnlijk een meer realistische inschatting. Op dit moment ziet het ernaar uit dat beide series in juni zullen beginnen met filmen, waarna we waarschijnlijk mondjesmaat meer nieuws gevoerd zullen krijgen in de vorm van o.a. gelekte foto’s en beelden. Voor officieel en groot Star Wars nieuws zullen we echter tot eind augustus moeten wachten.

Obi-Wan Kenobi

Ewan McGregor (Obi-Wan Kenobi) en Kathleen Kennedy (president van Lucasfilm) bij de aankondiging van de Kenobi-serie op de D23 Expo in augustus 2019. Beeld: StarWars.com

Augustus: Star Wars Celebration in Anaheim

Eind augustus vindt opnieuw het grootste internationale Star Wars evenement ter wereld plaats in Anaheim, Californië. Niet toevallig vlak naast Disneyland en dus ook Galaxy’s Edge. Nu de toekomst van Star Wars films en series relatief open ligt hopen we op dit evenement meer te horen over de toekomstplannen van de franchise in de vorm van nieuwe aankondigingen en andere verrassingen.

Het lijkt wat vroeg om hier al beelden van de Cassian Andor- en Kenobi-serie te kunnen zien, maar mogelijk heeft men toch een korte teaser of behind the scenes beelden paraat voor de aanwezige fans. Verder verwachten we meer te horen over de film die in 2022 gepland staat te verschijnen, met mogelijk ook een tipje van de sluier over wat er daarna volgt.

Star Wars Celebration Anaheim

Star Wars Celebration vindt plaats op 27-30 augustus in Anaheim, Californië (Verenigde Staten).

De kans is echter groter dat de focus van Star Wars Celebration – gezien het feit dat we dan nog steeds lange tijd van de films uit 2024 en 2026 verwijderd zijn – vooral op Disney+ series ligt. We verwachten sowieso een trailer voor het tweede seizoen van The Mandalorian, dat in de herfst van 2020 zal verschijnen. Momenteel zullen de mensen van Lucasfilm en Disney tevens hard aan het werk zijn om ideeën uit te werken en nieuwe series binnen het Star Wars universum vorm te geven. Waar Marvel op de D23 Expo van augustus 2019 vele nieuwe live-action series aankondigde bleef Star Wars toch wat achter met enkel The Mandalorian, een Cassian Andor- en een Kenobi-serie op Disney’s eigen streamingdienst. Onze hoop is dan ook dat Lucasfilm op Celebration een vierde en misschien ook wel een vijfde serie aankondigt voor Disney+ om de tijd naar en tussen de aankomende films te overbruggen.

Herfst: het tweede seizoen van The Mandalorian

Op de dag dat het eerste seizoen van The Mandalorian eindigde, maakte bedenker en schrijver Jon Favreau bekend dat we in de herfst van 2020 het tweede seizoen tegemoet kunnen zien. Naar verwachting zullen in het tweede seizoen opnieuw verschillende regisseurs rouleren om de serie op de juiste manier in beeld te brengen, waaronder dit keer ook Jon Favreau zelf en Carl Weathers (in de serie te zien als Greef Karga). De enige hint die Favreau verder kon geven was deze foto op zijn Instagram, waarop we een Gamorrean zien.

View this post on Instagram

Season 2 of #TheMandalorian coming Fall 2020

A post shared by Jon Favreau (@jonfavreau) on

Star Wars in 2020: een nieuw decennium, een nieuw begin

Tot zover de verwachte Star Wars releases in 2020: zijn wij nog iets vergeten of heb jij een specifieke release waar je het meest naar uitkijkt? Laat het ons weten!

Lees verder

Artikelen

Laten we het hebben over het populairste personage in The Mandalorian

Geplaatst

op

Door

The Mandalorian

Laten we even de tijd nemen om het te hebben over het meest besproken personage uit The Mandalorian. Als je spoilers wilt voorkomen, lees dan niet verder. Dit artikel bevat verwijzingen naar in ieder geval de eerste twee afleveringen van de serie.
(meer…)

Lees verder