Social Media

Artikelen

Roel’s Replica’s – Thermal Detonator

Geplaatst

op

Thermal Detonator Replica

In het tweede deel van deze Replica serie ga ik het hebben over mijn nieuwste project: De Thermal Detonator uit Return of the Jedi. Ik heb deze futuristische handgranaat altijd al erg tof gevonden en het leek me dan ook hoog tijd om dit wapen aan mijn collectie toe te voegen. Op internet waren geen 3D modellen van de Thermal Detonator te vinden waar ik tevreden over was, dus daar moest ik zelf mee aan de slag.

De eisen die ik aan het model stelde waren dat hij zo accuraat mogelijk moest zijn en ruimte moest hebben voor electronica en LEDjes. Ook moest de knop bovenop net als in de film kunnen schuiven om de LEDjes te activeren. Met dit alles in het achterhoofd ging ik aan de slag in mijn 3D software, waar ik na een uurtje of twee dit resultaat mee behaalde:

Thermal Detonator 3D Model

Zoals te zien is op bovenstaande afbeelding bestaat het model uit slechts vier onderdelen. De bol zelf is in tweeën gesplitst, de onderste helft heeft ruimte voor de drie oranje LEDjes. De andere helft heeft ruimte voor een rood LEDje en valt vrij strak om de onderste helft heen, waardoor de twee samen een stevige bol vormen die niet spontaan uit elkaar valt. Deze bovenste helft heeft aan de bovenkant een gleuf zitten waar de knop precies in glijdt. De knop wordt door vier uitstekende lipjes vast gehouden in de bol, maar kan in de gleuf wel voor- en achteruit schuiven. Als laatste hebben we een klein dopje dat over het rode LEDje geplaatst wordt en met vier pinnetjes en en paar druppels lijm op zijn plek gehouden zal worden.

Nu het 3D model helemaal naar mijn wens is, is het tijd om het digitale bestand om te zetten naar tastbare voorwerpen. Tijd voor de 3D printer dus! Voor de Thermal Detonator gebruik ik, net als voor Obi-Wan’s Lightsaber, mijn trouwe Wanhao Duplicator i3. De onderdelen voor deze Thermal Detonator zijn niet heel groot, dus het printen duurt bij elkaar niet meer dan een uur of vijf.

Nadat de onderdelen geprint zijn is het natuurlijk belangrijk dat ze allemaal netjes in elkaar passen en dat alles dat glad moet zijn ook daadwerkelijk glad is. De onderdelen zijn allemaal geprint in Innofil3D Premium PLA, wat eenvoudig met schuurpapier na te bewerken is. Alle onderdelen zijn ruw onderhanden genomen met korrel 180 schuurpapier om de printlagen zo veel mogelijk weg te werken. Daarna zijn ze met korrel 400 schuurpapier netjes glad gemaakt.

De knop bovenop had nog wat meer werk nodig. Door de ronde vorm is de onderkant, zoals op bovenstaande foto te zien is, niet helemaal netjes glad geprint, de ruwe rand is een beetje opgevuld met Bondo Spot Putty. Toen dit droog was is het glad geschuurd.

De gaten voor de oranje LEDjes waren alle drie een fractie te klein, maar dat was snel opgelost door er even met een ronde vijl doorheen te gaan. Hierna paste alle LEDjes netjes en strak op hun plek.

Nu zag alles er op het eerste gezicht netjes uit, maar schijn kan bedriegen. Helemaal met wit plastic kunnen oneffenheden wat lastig zichtbaar zijn. Om een goed beeld te krijgen van de staat van de onderdelen kregen ze allemaal een laagje grijze grondverf.

Zo werd duidelijk dat er hier en daar nog wat oneffenheden in de oppervlakken zaten, zoals in de zijkant van de knop. Deze gebieden werden nog wat verder opgeschuurd en hier en daar opgevuld met meer Bondo Spot Putty, waarna het nogmaals glad geschuurd werd.

Nadat alles glad genoeg was, was het tijd om met de echte verf aan de slag te gaan.

Met een airbrush heb ik de bol en de knop voorzien van een dekende laag ”gun metal” enamel verf van Humbrol. Deze verf heeft een mooie metaalkleur en bevat glimmende deeltjes, waardoor het in het licht glinstert als metaal.

We weten allemaal dat de Thermal Detonator in Return of the Jedi er verre van nieuw uitzag, en dat was ook mijn intentie met mijn replica. Dus een enkele laag metaalkleurige verf was zeker niet voldoende. Net als in de film wilde ik dat er verschillende verflagen zichtbaar zouden zijn, die allemaal gedeeltelijk afbladderde.

De ring tussen de twee helften in mocht blijven zoals hij was. Net als de rand van de schuifknop, dus die heb ik allebei met schilderstape afgeplakt.

Daarna heb ik stukken op de bol gemaskeerd zodat hier geen nieuwe laag verf op zou komen. Maar met tape is het natuurlijk niet te doen om wat chaotische organische vormen te creëren, dus daar ben ik met ander materiaal aan de slag gegaan… tandpasta. Ja dat lees je goed, tandpasta. Met een tandenstoker heb ik klodders tandpasta op de bol gesmeerd. Uit zichzelf krijgt dit dan al een mooie chaotische en onvoorspelbare vorm, wat precies is wat ik wilde. Vooral de randen werden grotendeels bedekt, omdat dit de gebieden zijn die door natuurlijk gebruik van de Detonator snel zouden slijten.

Nadat de eerste ronde tandpasta toegevoegd was ben ik met een tweede kleur verf aan de slag gegaan. Nu was ”Roestvrijstaal” van het merk Alclad aan de beurt. Dit is een speciale airbrush verf die eerst een dekkende laag zwarte verf krijgt, waar de roestvrijstaal kleur overheen gaat.

De bovenkant van de schuifknop mocht zwart blijven, dus die heeft alleen de ondergrond gekregen en heb ik daarna opzei kunnen zetten.

Toen de roestvrijstaal laag helemaal aangebracht was en goed was opgedroogd ben ik weer met tandpasta aan de slag gegaan.

De tweede ronde werd weer willekeurig toegepast, bestaande klodders werden groter gemaakt, en er werden nieuwe klodders toegevoegd.

Vervolgens kreeg de bol weer een laag zwarte verf, die overgespoten werd met Alclad ”Gepolijst Aluminium,” wat een mooi glimmend resultaat geeft. Toen ook deze laag goed droog was heeft het geheel twee laagjes kleurloze lak van Alclad gekregen om de verf te beschermen.

Vervolgens heb ik alles een nacht goed laten drogen en toen onder de kraan gestoken. De tandpasta moest immers verwijderd worden. Toen na wat schoonmaakwerk alle onderdelen ontdaan waren van ongewenste pasta was het resultaat zeker niet slecht. Maar nog niet helemaal af.

Ik heb een klein kwastje gepakt waar ik een heleboel haren op willekeurige manier uit geknipt heb. Deze heb ik in zilverkleurige enamel verf van Humbrol gedoopt en het grootste gedeelte van die verf heb ik vervolgens op een papiertje afgesmeerd, zodat er maar een klein beetje op de kwast achter bleef. Vervolgens heb ik die kwast langs randen van de Thermal Detonator geborsteld. Het kleine beetje verf werd door de oneven haren van de kwast als dunne strepen achtergelaten, wat het doet lijken alsof er diepere krassen in het metaal zitten. Dit zorgde voor een bijna onopvallend stukje diepgang dat het effect net even wat realistischer maakt.

Nadat ik tevreden was over de paint job heb ik alle onderdelen voorzien van twee lagen kleurloze lak om de verf te beschermen tegen slijtage.

Okay, nu hebben we een Thermal Detonator… maar we zijn er nog niet. Er moeten nog LEDjes in, en niet alleen LEDjes die branden, ze moeten natuurlijk wel, net als in de film, in een bepaald patroon knipperen. Tijd voor wat electronica. Ik heb een Arduino Nano gepakt die ik nog had liggen, deze microcontroller is heel eenvoudig te programmeren en is prima in staat te doen wat ik wil. Om eerlijk te zijn kan hij dit met twee vingers in z’n neus, maar dit was voor mij de makkelijkste oplossing. Er zullen vast een hoop andere en wellicht makkelijkere manieren zijn om hetzelfde resultaat te bereiken, maar dit werkte voor mij. Weet jij een makkelijkere oplossing? Laat het weten in de comments.

Ik heb vier LEDjes aangesloten op de Nano en wat code geschreven om deze in het gewenste patroon te laten knipperen. Toen ik tevreden was over de code en de manier van aansluiten heb ik alles aan elkaar gesoldeerd en netjes afgeschermd.

Alle LEDjes zijn op hun plek gestoken, de Arduino is samen met een 9V batterij in de bol gestoken en ik heb twee contactpunten aan de schuifknop bovenop de bol gemonteerd. Deze contactpunten komen tegen elkaar aan wanneer de knop naar achteren geschoven word en verbinden daarmee de positieve draad van de batterij aan de Arduino, waardoor deze zijn werk gaat doen en de lampjes laat knipperen.

Doordat de Thermal Detonator rond is, is het bijna onmogelijk om hem recht te laten liggen, helemaal met het gewicht van de Arduino en batterij er in. Dus ik heb ook maar een standaard uitgeprint om hem op tentoon te kunnen stellen.

En hiermee is mijn verzameling Star Wars wapens weer een stukje gegroeid. De Thermal Detonator die ik als klein kind al heel stoer vond staat nu in een boekenkast. En het leukste van alles? Het feit dat ik hem helemaal zelf gemaakt heb. Van 3D model, tot fysiek voorwerp met knipperende lampjes. In dit hele proces heb ik een groot aantal vaardigheden moeten gebruiken, wat natuurlijk altijd leuk is. Maar al met al was het toch vrij eenvoudig om dit voor elkaar te krijgen.

Willen jullie zelf ook een Thermal Detonator maken? Dat kan. Ik heb het 3D model beschikbaar gemaakt op Thingiverse. Hier kun je de STL bestanden gratis downloaden zodat je de onderdelen zelf kunt uitprinten. Uiteraard ben ik heel nieuwsgierig naar jullie eindresultaat, dus deel jullie eigen gemaakte Thermal Detonators met ons in de comments of op social media!

Levenslange Fan. Leest veel boeken en comics. Maakt replica props in zijn vrije tijd.

Lees verder
Advertentie
2 Comments

2 Comments

  1. Juan

    15 april 2018 at 02:15

    excellent work !! what would the code be for the arduino

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Artikelen

The Bad Batch: “War-Mantle”

Geplaatst

op

Door

War-Mantle

Vandaag verscheen de veertiende aflevering van Star Wars: The Bad Batch genaamd “War-Mantle” op Disney+. In deze serie artikelen laat ik je weten hoe ik de serie beleef. Laat ons vooral ook weten wat jij ervan vond!

Zoals jullie vorige week konden lezen was dat naar mijn mening niet bepaald de beste aflevering van The Bad Batch. Het tempo werd uit de serie gehaald met een aflevering die qua ritme beter vroeger in het seizoen had gepast, maar met nog drie afleveringen te gaan was “War-Mantle” (hallo Rogue One!) er gelukkig wél eentje die de spanning weer terugbracht in het verhaal.

We zagen een oude bekende in de persoon van Gregor, die oorspronkelijk in de honderdste aflevering van The Clone Wars (aflevering 12, seizoen 5) verscheen en later ook te zien was in Star Wars Rebels. Gregor wordt op de planeet Daro opgejaagd door de lokale Imperials en krijgt het nog net voor elkaar om een noodoproep uit te zenden. Deze wordt opgepakt door Rex, waarna hij Clone Force 99 inseint om te gaan helpen.

War-Mantle

De Bad Batch helpt Gregor, ook bekend als CC-5576, ontsnappen.

War-Mantle laat de Bad Batch weer doen waar ze goed in zijn

Langzamerhand brengt The Bad Batch de puzzelstukjes bij elkaar over hoe de Empire de overstap maakt van kloontroepen naar individueel unieke rekruten. Terwijl de Bad Batch nog aan een missie voor Cid werkt (hadden ze die schuld niet allang afbetaald?) worden ze door Rex naar Daro gestuurd om Gregor te helpen.

Ondertussen zien we ook dat Admiral Rampart de Kaminoans nog steeds scherp in de gaten houdt; Lama Su vertelt Nala Se dat ze zich moet klaarmaken om met haar onderzoek te vluchten, maar dit lukt haar niet voordat ze wordt ontdekt door de Imperials. In de scène die daarop volgt wordt Prime Minister Lama Su geëxecuteerd omdat Rampart aangeeft geen behoefte te hebben aan een politicus, waar Nala Se vanwege haar wetenschappelijke achtergrond wordt gespaard omdat de Empire haar kwaliteiten nog kan gebruiken. Kuch Snoke kuch… 😉

Ik blijf me erover verbazen dat Rampart weigert om de effectiviteit van de clones in te zien en te zweren bij reguliere rekruten, zeker in de originele trilogie is het overduidelijk dat Stormtroopers wat efficiëntie betreft een lachertje zijn in vergelijking met de clones. Hoe is het mogelijk dat iemand met zo’n slecht beoordelingsvermogen zo hoog is geklommen in de rangorde van de Empire?

War-Mantle

Lama Su, die we voor het eerst in Attack of the Clones zagen, wordt deze aflevering door de troepen van Admiral Rampart geëxecuteerd.

De grootste cliffhanger tot nu toe: Hunter wordt de prooi

Op Daro komt de Bad Batch in aanraking met een soort eerste versie van de toekomstige TK-Stormtroopers (met een uiterlijk dat sterk doet denken aan de oorspronkelijke concept art van Ralph McQuarrie). Deze Stormtroopers worden aangestuurd door clone commando’s.

Uiteraard lukt het de Bad Batch om Gregor te bevrijden, maar niet zonder hort of stoot. Het lukt Hunter niet om aan boord van de Marauder te geraken en hij valt de afgrond in. Hoe hij deze val überhaupt overleeft is mij trouwens een raadsel, maar dit soort bizarre momenten zien we natuurlijk vaker in Star Wars. Hunter beveelt zijn broeders en Omega om hem achter te laten, wat een hartverbrekend moment oplevert wanneer Omega de man moet achterlaten die haar meer dan eens gered heeft.

“War-Mantle” eindigt in een cliffhanger, wanneer Crosshair na lange tijd weer oog in oog staat met de gevangengenomen Hunter, één van zijn voormalige vrienden. Ikzelf ben in elk geval na een paar weken eindelijk weer oprecht benieuwd hoe het verhaal volgende week verder gaat. Deze aflevering heeft me – al was het maar een kort, vluchtig moment – voor het eerst doen meeleven met Omega en dat vind ik op zichzelf een nette prestatie. Ik verwacht dat we toewerken naar een emotionele finale op 13 augustus, maar eerst maar eens zien wat de ontsnapte Bad Batch leden volgende week gaan doen om hun natuurlijke leider te redden!

Lees verder

Artikelen

The Bad Batch: “Infested”

Geplaatst

op

Door

Infested

Vandaag verscheen de dertiende aflevering van Star Wars: The Bad Batch genaamd “Infested” op Disney+. In deze serie artikelen laat ik je weten hoe ik de serie beleef. Laat ons vooral ook weten wat jij ervan vond!

Na twee afleveringen op Ryloth waarin we de in Star Wars Rebels bekend geworden Hera Syndulla in haar jeugdjaren voorbij zagen komen, komt Clone Force 99 in deze nieuwste aflevering weer bij oud bekende Cid terecht en kunnen we m.i. terecht spreken van een ouderwetse “filler”.

Gezien de manier waarop de vorige aflevering eindigde (met Crosshair die beloofde zijn voormalige broeders na te jagen) een opvallende keuze. Crosshair was overigens nergens te bekennen vandaag, was het wellicht beter geweest om deze aflevering eerder in het seizoen te plaatsen? Ik denk persoonlijk van wel, want het tempo is nu weer erg gestagneerd en dat is zonde.

Infested

Cid en de Bad Batch confronteren de Pykes en voelen zich geïntimideerd.

“Infested” biedt enkel schijnspanning en is prima over te slaan

Ik heb er geeneens zin in om veel woorden aan deze aflevering vuil te maken. Daar is het veel te lekker weer voor. Ik heb tijdens het kijken van “Infested” vaak op mijn telefoon gezeten en me behoorlijk verveeld. Het was leuk om de Pykes even voorbij te zien komen, maar veel meer dan een uit de kluiten gewassen cameorol vervullen deden ze niet.

Infested

De Pykes keren terug en lijken dreigender dan ooit.

De scène in de grotten, die me ergens aan Harry Potter in Goudgrijp deed denken, wekte tevergeefs de impressie dat Omega en haar vrienden nog enigszins in gevaar waren – maar in deze fase van het seizoen is deze vorm van schijnspanning niet meer gepast. De hele aflevering komt op gang nadat de Bad Batch besluit om Cid, die uit haar eigen etablissement is gezet, te helpen. En aan het eind van de aflevering is ze geholpen en druipen de Pykes – die er weliswaar intimiderender dan ooit uit zagen – af. Veel meer hoef je echt niet te weten over deze aflevering.

Met nog maar drie afleveringen te gaan zou de trein van The Bad Batch nu toch wel meer op stoom mogen zijn dan we deze week hebben gezien.

Lees verder

Artikelen

The Bad Batch: “Rescue on Ryloth”

Geplaatst

op

Door

Rescue on Ryloth

Gisteren verscheen de twaalfde aflevering van Star Wars: The Bad Batch genaamd “Rescue on Ryloth” op Disney+. In deze serie artikelen laat ik je weten hoe ik de serie beleef. Laat ons vooral ook weten wat jij ervan vond!

Na de aflevering van vorige week, waarin we voor het eerst een jonge Hera Syndulla te zien kregen en de leden van de Bad Batch een bijrol kregen in hun eigen show, neemt de groep nu weer de regie in handen – al zij het met gezonde tegenzin.

(Vrienden in) nood breekt wetten in Rescue on Ryloth

Zoals in de laatste podcast-aflevering al gezegd werd verwachtten we dat de Bad Batch op een of andere manier zou worden teruggeroepen om Hera’s ouders te redden na de gevangenneming van vorige week. Verder was ik ook blij te zien dat Lucasfilm klaarblijkelijk niet was vergeten dat Senator Taa in het canon-boek Lords of the Sith (welke zich enkele jaren na deze serie afspeelt) nog leeft, ondanks het feit dat hij vorige week door zijn hoofd werd geschoten. Admiral Rampart vertelt vroeg in deze aflevering dat Taa een volledig herstel tegemoet kan zien, iets wat we niet hadden verwacht na de scène waarin hij werd neergeschoten. Ik vraag me dan ook af of Taa bij zichzelf niet kan bedenken dat hij door de Imperials werd beschoten in plaats van Syndulla en zijn mannen, maar ze zullen het wel goedpraten door hem geheugenverlies naar aanleiding van het hersentrauma toe te schrijven.

Hera zoekt contact met Omega, die blijkbaar de comm channel van de Bad Batch weggeeft aan personen die ze graag mag – wat Hunter niet zint. Ondertussen blijft Captain Howzer twijfels hebben over de motivatie en intentie van de Imperials, maar is hij niet in staat om daar echt iets tegen te doen tot later in de aflevering. Er was de afgelopen week veel discussie in de fandom over de vraag of de inhibitor chip van Howzer niet goed functioneerde of dat zijn twijfel voortkwam uit zijn persoonlijkheid en/of zijn vriendschap met de familie Syndulla.

Rescue on Ryloth

Eleni en Cham Syndulla worden deze aflevering bevrijd door de Bad Batch, hun dochter Hera en Chopper.

De naïviteit van de Bad Batch is nog steeds een terugkerend dingetje waar ik me lichtelijk over begin te verbazen, zeker na alles wat ze al hebben meegemaakt. Ze zijn nog steeds geschokt dat de Empire een planeet met burgers zou behandelen zoals de Republic een separatistische planeet zou behandelen. Ik vind de eenzijdige benadering van soldaten niet per se erg, omdat het past bij de personages. Bovendien zouden kijkers moeten weten dat de Batch hier niet helemaal gelijk heeft. Hunter vindt het werk immers te zwaar en weigert de burgers te helpen, zelfs als Hera hem het dubbele wil betalen. Pas wanneer Omega haar zin probeert door te drijven raakt de Batch erbij betrokken.

Howzer volgt zijn gevoel

Er is ook tijd om een ​​beetje dynamiek te ontwikkelen tussen Howzer en Crosshair, in wie Rampart langzaam steeds meer vertrouwen begint te verliezen omdat zijn methoden niet effectief zijn geweest. Dat was ook een mooie herinnering aan wat er op het spel staat vanuit het perspectief van de clones. Crosshair is immers het bewijs van de Kaminoans dat investeren in clones het geld van de Empire waard is.

Rescue on Ryloth

Captain Howzer, een van de weinige clones die zijn moreel kompas nog niet is kwijtgeraakt en uiteindelijk zelfs daad bij het woord voegt.

De nauwe band tussen Captain Howzer en de Syndullas laat zien dat hij een moreel kompas heeft, eentje die in staat is om zijn inhibitor chip te onderdrukken. De ruzie tussen Howzer – die de dreiging van een aanstaande opstand gebruikt om zijn eigen voorlopige morele bezwaren te onderbouwen – en Rampart, die gelooft dat “vrede een prijs heeft. ” Ik vind het jammer dat de aflevering niet probeert in te gaan op de vraag of Howzer’s keuze om op basis van zijn twijfels zich tegen zijn leidinggevende uit te spreken uit het hart komt of iets te maken heeft met zijn inhibitor chip. Wat is sterker, het hoofd of het hart? En wat betekent dit voor Crosshair, die nu op jacht gaat naar zijn voormalige broeders in de Clone Fore 99?

De laatste 10 minuten van de aflevering bevatten een behoorlijke reeks actiescènes in een typische Star Wars-finale. De spanning rond de poging van Howzer om andere clones over te halen om op te staan voor gerechtigheid en natuurlijk Hera’s eerste vlucht waren de hoogtepunten van deze aflevering. Oh en grappig genoeg kwam er weer een inmiddels (voor de mensen die de podcast luisteren) bekende quote voorbij, een moment dat ik zondag in de uitzending zeker zal aanhalen – als Marc dat niet al doet.

Conclusie

Al met al vond ik deze aflevering oké als tussendoortje, maar deed het me niet bijzonder veel. Ik vind het jammer dat de Star Wars series die we op Disney+ hebben gehad (The Mandalorian en nu The Bad Batch) zo zwaar leunen op cameo’s uit andere films/series om bepaalde emoties bij fans op te roepen. De vraag naar een verhaal dat andere verhalen verbindt en reeds gevestigde characters in een nieuw daglicht laat zien is natuurlijk aanwezig, maar het lijkt nu wel steeds een makkelijk trucje te worden om op deze wijze de Star Wars fans aan te spreken. Ik hoop van harte dat de laatste afleveringen van dit seizoen iets meer gaan doen dan het bieden van fan-service, maar zoals Bas zegt: “In Filoni we trust!”.

Waar denken jullie dat het verhaal heengaat en wat vond je van deze aflevering? Laat het weten in onze Star Wars chatroom!

Lees verder

Artikelen

The Bad Batch: “Common Ground”

Geplaatst

op

Door

Common Ground

Gisteren verscheen de tiende aflevering van Star Wars: The Bad Batch genaamd “Common Ground” op Disney+. In deze serie artikelen laat ik je weten hoe ik de serie beleef. Laat ons vooral ook weten wat jij ervan vond!

The Clone Wars, de spirituele voorganger van The Bad Batch, probeerde vaak een belangrijk element van het prequel-tijdperk te verkennen: er waren helden aan beide kanten van de oorlog. Deze nuance in een verhaal over goed tegen kwaad is iets wat we vaker terugzien de laatste jaren in films als Rogue One en nu dus ook The Bad Batch. De Separatisten werden in het verleden vaak afgeschilderd als hebzuchtig of corrupt. Maar het feit dat er mensen in de galaxy leven die zich oprecht willen afscheiden van de Republiek is niet nieuw: Padmé was in The Clone Wars zelfs bevriend met een van hen; Mina Bonteri.

In Common Ground wordt er op twee fronten ‘gevochten’

In deze aflevering staat de Empire op het punt om de planeet Raxus op te slokken en over te nemen. Senator Avi Singh spreekt zich hier uiteindelijk tegen uit tijdens zijn speech naar zijn volk en wordt ervoor opgesloten en gemarteld, terwijl zijn vertrouwde protocoldroid GS-8 Cid om hulp vraagt. Ondertussen gebruikt Omega haar tactische vaardigheden om Dejarik te spelen tegen Cids klantenkring voor een flinke pot geld.

Common Ground

Omega zet haar vaardigheden in om de financiële schuld van de Bad Batch af te lossen bij Cid.

Echo staat het meest sceptisch tegenover het helpen van een separatist en botst nog steeds een beetje met de rest van de Bad Batch. Hij is ook degene die het sterkst reageert op het feit dat hun cliënt de droid is, hoewel de anderen ook verrast zijn. Dat Echo problemen heeft met de Separatisten is natuurlijk goed verklaarbaar: hij was niet alleen een ‘reg’, maar hij werd ook gebruikt als een levend algoritme door de separatisten om hun tactische bewegingen te coördineren. Zoals we in het laatste seizoen van The Clone Wars zagen werd zijn lichaam uitgerust met de cybernetische jacks die hij nog steeds met zich meedraagt.

De audiovisuele pracht van Raxus

De planeet Raxus wordt niet veel verder verkend dan het overheidscomplex. Het kleurenpalet op deze planeet sprong er voor mij bovenuit, vooral omdat ik besefte dat grote delen van de serie tot nu toe redelijk donker zijn. De animatie blijft fantastisch en het is de moeite waard om te kijken wat de personages op de achtergrond doen: zie Echo verward naar Omega’s snacks turen, of Wrecker die de eerste is die Omega begroet bij hun terugkeer naar de bar.

Common Ground

Op Raxus voert de Bad Batch een snelle capture & rescue missie uit.

Nu de Bad Batch in “Common Ground” hun schuld aan Cid met dank aan Omega heeft afbetaald is er ruimte gecreëerd om in de laatste afleveringen van dit seizoen weer hun eigen weg te gaan. Ik kan me voorstellen dat de groep op korte termijn gaat proberen om Crosshair levend terug te halen, daarnaast zullen bounty hunters zoals Cad Bane ook nog steeds op Omega jagen. En gaan we de eerste ontmoeting tussen Boba Fett en Fennec Shand nog te zien krijgen? Met het oog op The Book of Boba Fett later dit jaar zou dit geen onlogische keus zijn.

Waar denken jullie dat het verhaal heengaat en wat vond je van deze aflevering? Laat het weten in onze Star Wars chatroom!

Lees verder

Star Wars Awakens is not affiliated, associated, authorized, endorsed by, or in any way officially connected with STAR WARS, Lucasfilm Ltd., The Walt Disney Company, Disney Enterprises Inc., or any of its subsidiaries or its affiliates.