Galaxy's Edge

Galaxy’s Edge food en merchandise: van Dok-Ondar tot Blue Milk

Een reis door Batuu's merchandise en lekkernijen.

Zoals ze hier in Galaxy’s Edge zeggen: “Bright suns, reiziger!” Welkom op onze zonnige planeet Batuu. Laat mij je welkom heten in de Black Spire Outpost! Dit kleine plekje op onze grote planeet lijkt het strijdtoneel van het gevecht tussen de First Order en de Resistance, maar toch is het een geweldige plek om te bezoeken. Boek daarom een luxe vlucht via Chandrila Star Line, of een dagtrip via Star Tours om te genieten van dat wat onze planeet je te bieden heeft.

Bouw je eigen lightsaber in Savi’s Workshop in Galaxy’s Edge

Wanneer je je een echte inwoner van deze planeet in het Trilon Systeem wil voelen, raden we je aan om je vlak na je aankomst onder te dompelen in de lokale cultuur, kleding en must-haves. Want wanneer je, zoals het een slimme reiziger betaamt, niks te maken wil hebben met het conflict waar eerder al diverse planeten bij gesneuveld zijn, willen we je er aan herinneren om voor je bezoek aan Hondo Ohnaka en zijn Smuggler’s Run en Rise of the Resistance te starten met een toeristische ‘shopping spree’. Mogelijk voel je je verbonden met The Force. Het is dan slim om je avontuur te starten bij Savi’s Workshop. Officieel is dit gebouw een kantoor van ‘Savi & Son Salvage’ waar oud metaal en meer rotzooi verwerkt wordt. Maar voor de kenners is dit een plek waar Jedi (en mogelijk ook Sith) samenkomen om hun verbintenis met The Force te valideren door het creëren van hun eigen lichtzwaard! Voor iets meer dan tweehonderd credits (op jouw planeet noemen ze dit Amerikaanse dollars) maak je het lichtzwaard waar jij je verbonden mee voelt. Ga je voor ‘Peace and Justice,’ ‘Power and Control’, ‘Elemental Nature’ of Protection and Defense? Vergeet niet van te voren je bezoek te boeken.

Bas houdt zijn lightsaber trots in de lucht nadat hij deze zojuist zelf in elkaar heeft gezet.

Ben je nu niet geboren met een behoorlijk aantal midi-chlorians en daardoor niet gevoelig voor The Force, dan is het altijd nog mogelijk om een ‘Legacy saber’ aan te schaffen bij Dok-Ondar’s Den of Antiquities. Binnen deze tentoonstelling (waar Dok-Ondar al zijn bezittingen verkoopt) vind je keer op keer nieuwe objecten uit de vele tochten die de Ithorian gemaakt heeft. Van sieraden tot ouderwets gereedschap, beelden, holocrons, kunstwerken, onderdelen voor je droids en zelfs kyber-kristallen. Maar wees tijdens je doortocht bij Dok-Ondar niet alleen gericht op alle snuisterijen, maar let ook even op je omgeving. Diverse klassieke elementen uit saga’s van verloren tijden dienen als aankleding van de omgeving.

Mubo’s Droid Depot: dit zijn de droids waar je naar zoekt!

Onderdelen voor je droids? En heb je nog geen droid? Loop dan even binnen bij Mubo’s Droid Depot. Deze industriële plek laat jou als reiziger je eigen Droid samenstellen. Ga je voor een BB of een R-serie? Wat zijn de taken die je uit wil laten voeren door je mechanische mede-reiziger? En welke kleuren moet deze bevatten? Mubo, de mannelijke Utai en eigenaar van het depot helpt je graag een antwoord te vinden op al deze vragen. Misschien kom je zelfs droids tegen die behoren tot legendes.

Wil je dat je mede-reiziger van vlees en bloed is? Dan raden we je aan even Bina’s Creature Stall te bezoeken. Wees wel voorbereid op een overdosis aan schattigheid. Voor je het weet loop je naar buiten met je eigen Porg, Loth Cat of zelfs een Kowakian monkey-lizard! Wil je een mede-reiziger die niet bijt en puur als herinnering dient? Dan is het mogelijk om even bij Zabaka binnen te lopen. Deze Toydarian speelgoedmaker verkoopt precies dat wat jouw kleine Padawan als souvenir aan deze reis wil overhouden. Herinneringen zijn ons allen heel wat waard, niet waar?

Even bijtanken in Ronto Roasters

Mocht je Mubo net mislopen in zijn Droid Depot, dan is hij waarschijnlijk weer bij Ronto Roasters. De droid die daar eten voor je maakt, 8D-J8, is door hem geprogrammeerd en wil nog wel eens stoppen met werken. Ongeacht of 8D zijn taak volbrengt is Ronto Roaster sowieso een niet te missen plek in Black Spire Outpost wanneer je maag om aandacht vraagt. Vooral specialiteiten de Ronto Wrap en de Kyryll Pork Rinds weten hun naam tot ver buiten onze planeet waar te maken. Voor een snelle hap moet je bij Ronto zijn. Concurrent Docking Bay 7 Food and Cargo, waar mogelijk Strono ‘Cookie’ Tuggs in de keuken staat, is trots op de Fried Endorian Chicken Tip Yip. De Smoked Kaadu Pork Ribs mogen ook niet ontbreken en zijn prima weg te spoelen met een Cold Brew Black Caf. Het concept van deze Docking Bay is dat chefs uit het hele universum hier met elkaar afwisselen, waardoor de menukaart van de ene op de andere dag kan veranderen.

Tijdens de tochten door de straten van Merchant Row zijn er ook Batuuans (inwoners van de planeet) die met hun kleine kraampjes voorzien in alle gemakken. Zo is Kat Saka’s Kettle bekend door haar Outpost Popcorn mix, waarbij zoete en kruidige smaken elkaar tegemoetkomen. Bij The Milk Stand is een keuze te maken tussen groene en blauwe melk.

Kim geniet van een teugje blue/green milk.

Oga’s Cantina: de gevaarlijkste plek in Galaxy’s Edge?

Voor een echte tijd uit is vlakbij Smuggler’s Alley Oga’s Cantina te vinden. De Blutopian Oga Garra nodigt hier alle reizigers uit voor een verfrissend drankje onder het genot van de muziek van DJ R-3X. Wees wel op je hoede, de Cantina staat naast haar befaamde drankjes zoals de Fuzzy Taun Taun, The Outer Rim, de Bespin Fizz en de Blue Bantha voor de niet-alcohol drinkers ook bekend als een plek waar een hoop piloten hun illegale zaken regelen. Het is dan ook een plek waar velen heen gaan om onder te duiken, al weten we dat de First Order Stormtroopers van tijd tot tijd binnen kunnen vallen. Verzekerd zijn van een plek in deze legendarische Cantina? Dan is een reservering vereist.

We hopen je een beetje op weg te hebben geholpen voor je volgende reis naar onze planeet. Batuu hoopt dat je een veilige reis maakt en ons snel kunt vereren met je aanwezigheid. Of je allianties hebt met The Resistance of The First Order maakt hier niet uit. Hier genieten we van het leven, in een universum dat onder druk staat. Welke plek ga jij zeker bezoeken wanneer je shuttle hier weet te landen?

Dit artikel maakt onderdeel uit van een reeks over Galaxy’s Edge. Het eerste artikel legde uit wat Galaxy’s Edge is, het tweede artikel ging dieper in op de muziek in het park en het derde artikel gaf wat achtergrondinformatie over de planeet Batuu. Verder heeft Bas geschreven over de attracties Smuggler’s Run en Rise of the Resistance.

Wil je zelf meepraten met de Nederlandstalige Star Wars community? Ga dan naar StarWars.community!

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!