Elijah Wood
Elijah Wood

Wereldster Elijah Wood te gast tijdens Heroes Dutch Comic Con

De acteur is de eerste gastaankondiging voor de wintereditie op 18 en 19 november 2023

De eerste special guest van de wintereditie van Heroes Dutch Comic Con is bekend! Niemand minder dan Elijah Wood, vooral bekend van zijn rol als Frodo Baggins in de The Lord of the Rings-trilogie, reist af naar Nederland voor het evenement in de Jaarbeurs Utrecht. Tijdens het tweedaagse evenement kunnen fans met Wood op de foto, een handtekening bemachtigen of vragen aan hem stellen tijdens de Q&A op het hoofdpodium.

De Amerikaanse Elijah Wood (1981) zit al lange tijd in het acteervak en timmerde als kindacteur flink aan de weg met rollen in diverse films, waaronder een kleine rol in Back to the Future Part II (1989). Zijn carrière nam een vogelvlucht na het ongekende succes van de Oscar-winnende Lord of the Rings-trilogie. Na zijn rol als hobbit Frodo Baggins kende Wood successen in o.a. Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004), Sin City (2005) en televisieserie Wilfred (2011—2014). Ook verleende de acteur zijn stem aan de Oscar-winnende animatiefilm Happy Feet (2006), waar hij te horen is als de tapdansende pinguïn Mumble.

Recentelijk was de acteur te zien als FBI-analist Bill Hagmaier in No Man of God (2021), dat het verhaal vertelt van seriemoordenaar Ted Bundy zijn laatste jaren in de dodencel. Uniek aan deze film is dat het werd geproduceerd door Wood zijn eigen filmproductiebedrijf, SpectreVision. Momenteel is de acteur te zien in seizoen 2 van de Emmy-genomineerde hitserie Yellowjackets (2021 — heden), waarin een middelbare scholieren voetbalteam een vliegtuigongeluk overleeft.

Elijah Wood is het gehele weekend te gast tijdens de wintereditie van Heroes Dutch Comic Con op 18 en 19 november in de Jaarbeurs. Afgelopen zomer was de meest succesvolle editie tot nu toe voor het terugkerende evenement; meer dan 55.000 bezoekers trokken richting de Jaarbeurs voor een weekend vol popcultuur. Met zeven hallen en een buitenterrein was het de grootste editie van het festival.

Morgen, op vrijdag 22 september gaat de early bird ticketverkoop van start in de online ticketshop van Heroes Dutch Comic Con, waarbij tegen toegangskaarten voor een gereduceerd tarief gekocht kunnen worden. Er is slechts een gelimiteerde oplage verkrijgbaar, dus op is op! De reguliere ticketverkoop gaat een week later van start. Vanaf 29 september kunnen fans voor het reguliere tarief kaarten bemachtigen.

Kijk voor meer informatie over het evenement en toegangs- en fototicket op de website van de organisatie: dutchcomiccon.com.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!